dimecres, d’octubre 17, 2007

[catalonia-europa] USA s'ho cobrà en petroli, però ha ajudat kurds, xiïtes i les dones amb burkha --- EL FUTUR DE LA DEMOCRÀCIA A EUROPA


Foto: Dona xiïta rep les tropes nordamericanes

USA, a Iraq, s'ho cobrà en petroli (durant els darrers anys USA ha patit greus caresties de petroli), però ha ajudat kurds, xiïtes i les dones amb burkha

Visca Kurdistan lliure

Iraq = Espanya
Kurdistan = Catalunya

Tant de bo ens ajudara els EUA com estan ajudant kurds, kosovars o xiïtes i han ajudat bosnis, timoresos, bàltics, ucraïnesos...
Per una sòlida aliança dels pobles oprimits i per l'ajut nordamericà per la nostra independència

Anem a veure: no podem arreglar el món sencer si almenys no arreglem un poc la pròpia casa.
El nostre problema té un nom: Espanya.
Som massa dèbils i no podem alliberar-nos-en nosaltres sols fins i tot no podem ni sobreviure, al pas que anem.
Per això ens cal una ajuda exterior? On buscar-la?
Evidentment d'alguna potència forta i si de cas d'Estats veïns o enemics de Madrid.
França descartada perquè sempre ha estat aliada a Madrid: tenen els mateixos objectius (l'ocupació de nacions com Occitània, Euskalherria, Països Catalans, Còrsega, etc.), són potències jacobines i aliades quasi sempre des del s. XIII.
El Vaticà-Jerarquia Catòlica Española és fidel aliat de Madrid i en concret de l'Oligarquia, des d'Alexandre Borja (Castella passà a ser el braç armat de l'Església Catòlica a Europa).
Per tant ens queden: Alemanya, EUA i Israel-lobby jueu. Rússia, Xina, Índia, Brasil queden molt remots i no tenen part en la política d'Europa Occidental.
Alemanya està lligada per pactes amb França.
Però EUA i els jueus, enemics tradicionals de l'Església Catòlica, d'Espanya i en part de França, sí que poden ser aliats. De fet EUA ha estat el principal valedor de les independències arreu el món des de fa més d'un segle, començant per Filipines, Cuba, Porto Rico i Rep. Dominicana fins a Irlanda, països Bàltics, l'exJugoslàvia, etc.
Per tant, els espanyols (i els francesos) sempre intentaran de crear molt d'antiamericanisme (i en part i de retruc "antisionisme") entre les nacions dominades i les esquerres pròpies, a fi d'impedir una confluència amb EUA i els jueus.
I això és el que fan sempre. Llàstima que caiguem en el parany.
Jo no dic que EUA o Israel sien modèlics (parlar d'ètica en política és com demanar una cuina sense cap greix), només dic que en política real no hi ha amics, sols aliats, i això és el que cal buscar: confluències i aliats amb sentit d'Estat català.
No anem d'arregladors del món, quan estem a punt de desaparèixer com a poble. Tinguem el coratge DE SOBREVIURE.

----------------------

George W. Bush: "Dios me ordenó invadir Irak y Afganistán"

Londres, AFP

El presidente estadounidense George W. Bush habría explicado en junio de 2003 que obedeció una orden divina al invadir Afganistán y después Irak, según un documental de la cadena pública británica BBC, cuya emisión empezará la próxima semana.

La BBC hizo públicos este jueves los detalles de las palabras de Bush, pronunciadas ante Nabil Chaath y Mahmud Abas, que por aquel entonces eran ministro palestino de Información y primer ministro, respectivamente.

Según la cadena británcia, Chaath y Abas habrían escuchado decir al presidente estadounidense que había sido Dios quién le había ordenado la creación de un Estado palestino.

"El presidente Bush nos dijo a todos: 'yo estoy movido por una misión divina'", afirmó ante las cámaras de la BBC Chaath, actualmente ministro palestino de Información.

Nuevo Mesías

Según Chaath, Bush añadió: "Dios me ha dicho, George, ve y lucha contra los terroristas en Afganistán. Y yo lo hice. Y Dios me dijo, George, pon fin a la tiranía en Irak.

Y yo lo hice. Y ahora, siento aún la palabra de Dios que me dice: da su Estado a los palestinos y a los israelíes su seguridad y logra la paz en Oriente Medio. Y por Dios, yo lo haré".

El presidente estadounidense habría pronunciado esas palabras durante una reunión mantenida en junio de 2003 en la localidad costera egipcia de Charm El Cheij.

---------------------------------------------

EL FUTUR DE LA DEMOCRÀCIA A EUROPA
Llegeixo que el lehendakari Ibarretxe presentarà a ZP un document del Consell d'Europa (CoE) on aconsella la celebració de referenda, com un instrument d'aprofundiment de la democràcia, incloent-hi a nivell subestatal (poders regionals i locals). El busco pel web i ensopego amb aquest document, titulat, Llibre Verd-El futur de la democràcia a Europa. No sé del cert si és l'esmentat per Ibarretxe, però la veritat és que en l'apartat de reformes recomanades, la vint-i-quatrena, afirma el següent:
24. Referendums and initiatives
The overall trend towards greater direct participation of citizens in decision-making processes at all levels should be given support by the Council of Europe. Both the governmental referendum and the popular initiative are devices that uniquely allow citizens to hold their representatives and rulers accountable. They also tend to increase citizens' interest and expertise in political issues and, therefore, complement other reform efforts aimed at improving levels of civic competence in politics. Finally, such devices should enhance the democratic legitimacy of political decisions.
We recommend that institutions of direct democracy be added to the set of representative democratic mechanisms on all levels of government, including the supranational or European level, with the local level offering the most appropriate starting point for experimentation and evaluation processes in those polities that are not already using them. The European Union should be encouraged to go further than the right to petition proposed in its draft Constitution and introduce both a European initiative and a European referendum. In political systems where such mechanisms are still unknown, priority should be given to the requirement to approve constitutional amendments and ratify major international treaties of major importance by the citizenry as a whole. While there is no ideal type of direct democratic institution, we recommend that both referendums and initiatives be binding rather than consultative. This guarantees the electorate that its decisions will be implemented
and this, in turn, may encourage a higher voter turnout. We advise against the use of quorums on the grounds that collective decisions by the citizenry should produce policy effects independently of turnout levels. In federal systems, as well as the European Union, we suggest a Swiss-style design based on a double-majority – one based on numerical criterion and the other based on negotiative criterion that is sensitive to variation in the size of member units. Both the drafting and eventual approval of popular consultations should be subject to judicial review by national constitutional courts and, in the case of eventual EU referendums, by the European Court of Justice.
Similar to the Venice Commission's Code of good practice in electoral matters, we recommend that the Council of Europe draft a handbook on referendums and initiatives. A code of good practice of this sort would be useful in both the conduct of popular consultations and their subsequent evaluation.
De la lectura d'aquesta recomanació, crida l'atenció l'èmfasi que es posa en la generalització de la participació directa dels ciutadans -mitjançant institucions com el referèndum i les iniciatives- a tots els nivells de govern, és a dir tant a nivell local, com regional, estatal i europeu. Això implica la capacitat, en el cas ecspanyol, de les comunitats autònomes de consultar directament els seus ciutadans.
També recomana que tant els referenda com les iniciatives tinguin un caràcter vinculant i no només consultiu, i es posiciona en contra de l'establiment de quòrums per donar-los validesa.
D'aquesta manera, el CoE, no hauria vist amb bons ulls el cas montenegrí, on, com es recordarà, la UE imposà que el resultat referendari només seria acceptable si participava el 50% de l'electorat, pel cap baix, i si el vot favorable a la independència assolia el 55% dels vots vàlids.
Més enllà de la prudència que sempre hem de gastar quan estudiem els organismes europeus, on sempre juguem en camp contrari, atès que Catalunya com a tal no hi és present, i en canvi sí que hi és Ecspanya, la qual fa mans i mànigues per fotre'ns, aquest document del CoE, és sense cap mena de dubte, un bon argument a utilitzar pels que defensen que les Comunitats Autònomes han de tenir la competència de convocar referendums, iniciatives i consultes directes a la seva ciutadania. Una mesura que, en definitiva, incrementa la participació ciutadana en la vida democràtica.
En faran cas, els ecspanyols? S'admeten apostes.

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! Groups

Going Green

Share your passion

for the planet.

Best of Y! Groups

Discover groups

that are the best

of their class.

.

__,_._,___