dimecres, d’octubre 10, 2007

[catalonia-europa] La ultradreta, impune a España (Ultrasur) --- Bomba contra la seu del Bloc Nacionalista a València --- Esquerra es pregunta on vol anar a parar el Govern espanyol si empresona els interlocutors de l’esquerra independentista basc

"Impunes", per Vicent Partal
www.vilaweb.cat
per Vicent Partal
DILLUNS, 08/10/2007 - 06:00h
Impunes
Divendres els participants en el Correllengua de Gandia van haver de plantar cara a un grup d'una dotzena de feixistes que van provar de rebentar l'acte i van acabar protegits per la policia, amb tot el zel imaginable. I dissabte a Alacant centenars de persones van recordaar Miquel Grau, el jove del Moviment Comunista assassinat el 1977 quan enganxava cartells en favor de l'estatut. Entre una agressió i l'altra hi ha trenta anys d'impunitat que els valencians coneixem massa bé. D'impunitat i de complicitats que sembla que no tenen fi.

Quan s'escriu la història de la transició sempre es passa de puntetes sobre la molt més que dura transició valenciana. Les agressions de l'extrema dreta han estat tan habituals al País Valencià que ja no són ni notícia. De l'assassinat de Miquel Grau al de Guillem Agulló, de les bombes contra Manuel Sanchis Guarner o Joan Fuster a les dotzenes de petites agressions que cada setmana es produeixen, a mans dels ultres espanyolistes o blavers, que ara ja són la mateixa cosa o a mans de la policia directament. A vegades és inconcebible que una democràcia europea puga comportar-se com la democràcia espanyola al País Valencià. He de recordar, per exemple, que mai, mai!, ningú no ha trobat cap prova per a inculpar ningú del doble atemptat contra la casa de Joan Fuster del 1981, amb dues explosions pensades per a matar el més important dels intel·lectuals valencians de la història? Han passat vint-i-sis anys i la policia encara avui no sap res d'aquestes bombes, sobre qui les va
posar o per quin motiu les van adreçar a Fuster. Sorprenent? Jo diria una altra cosa...

Però la cosa més greu és que no es tracta d'una anècdota. Trenta anys després, i havent passat tota mena de governs pel Palau de la Generalitat i per la Moncloa, no hi ha cap canvi substancial. Ningú, ni del PSOE ni del PP, no ha mogut ni un sol dit per canviar aquesta situació anormal, ni tan sols per aconseguir que la policia del 2007 semble una cosa diferent de la del franquisme. I això, aquesta unanimitat d'objectius que agermana Lerma amb Camps i Zaplana, parla tota sola de la importància que el vell Regne té per al projecte nacional espanyol. Cosa que alguna gent del Principat, per cert, sembla que no entenga de cap de les maneres.
Vicent Partal

------------------
Continua el terrorisme i la kale-barraka espanyola a València:

ATAQUEN LA SEU NACIONAL DEL BLOC AMB UN ARTEFACTE EXPLOSIU
http://www.bloc.ws/index.php/bloc/extended/ataquen_la_seu_nacional_del_bloc_amb_un_artefacte_explosiu/

Esta matinada a les quatre ha explotat un artefacte caçola a la seu del bloc de València

Reproduïm informació de l'Agència Europa Press. Demà dia 10 hi haurà informació ampliada.

La seu del Bloc a València patix un atac amb un artefacte explosiu casolà que no causa ferits ni danys greus

VALÈNCIA, 9 Oct. (EUROPA PRESS)

La seu nacional del Bloc Nacionalista Valencià a València va patir este matí un atac amb la instal·lació d'un artefacte explosiu casolà que no va arribar a causar ferits ni danys materials de consideració, segons van informar Europa Press fonts de la formació política i policials.
Fonts pròximes a la investigació van indicar que l'artefacte va provocar una "xicoteta explosió", registrada sobre les quatre del matí, que únicament va ocasionar alguns desperfectes a la porta de la seu nacional del Bloc, situada en el carrer Sant Jacinto de València.
La Policia ha obert una investigació per a intentar esbrinar l'autoria dels fets. A més, segons van informar fonts de la formació, l'edifici en què es troba el Bloc va ser desallotjat pels agents. Les mateixes fonts van assenyalar que la seu local de València, en el carrer Arquitecte Alfaro, també ha aparegut hui amb danys en les seues portes.
Per la seua banda, el secretari general del Bloc, Enric Morera, va expressar la seua "indignació" per estos fets, i va assenyalar que en la Comunitat Valenciana "ens trobem amb una situació en què hi ha un terrorisme de baixa intensitat que no té límits" i que provoca "la indefensió d'una sèrie de demòcrates que l'única cosa que fem és defendre un projecte polític valencianista, i estem ja farts d'esta situació".
Per això, el Bloc es planteja acudir a instàncies internacionals com el Parlament Europeu per a "demandar protecció davant d'esta allau d'agressions que responen a una trama organitzada, davant de la inoperància i passivitat de la policia i els seus responsables polítics".
Va afirmar que la seua formació ha patit "més de 50 actes delictius" als seus militants a través d'accions com a agressions físiques, amenaces per internet i verbals, pintades en les seus i crema de vehicles dels regidors i "ací no es fa res".
En este sentit, va instar a les forces policials i al delegat del Govern en la Comunitat, Antoni Bernabé, a actuar perquè, segons va insistir, "hi ha una impunitat molt gran cap a una trama organitzada terrorista que actua en el País Valencià".
A més, Morera va fer un crida a "totes les forces democràtiques" perquè "condemnen esta agressió i totes les que es produïsquen" amb l'objectiu d'evitar que "passen a majors", va indicar.

-------------------------------------

Esquerra es pregunta on vol anar a parar el Govern espanyol si empresona els interlocutors de l'esquerra independentista basc

El portaveu d'Esquerra al Parlament i futur cap de files a Madrid, Joan Ridao, s'ha preguntat "on vol anar a parar el Govern espanyol si tanca a la presó als interlocutors polítics de l'esquerra independentista basca. Quina sortida deixa a l'Esquerra Abertzale si els seus dirigents són a la presó? M'ho plantejo, entre altres coses, perquè això mateix ho va fer Aznar amb la Mesa Nacional d'HB fa deu anys i no va resoldre absolutament res, al contrari, després de tot aquest temps el conflicte basc persisteix".

Ridao ha manifestat que "en qualsevol país civilitzat de l'Europa occidental no es tanquen diaris ni s'il·legalitzen partits polítics, això només passa a Turquia. I és que accions d'aquest tipus no va fer-les ni Margaret Thatcher amb el Sinn Féin tot i el caràcter dretà i reaccionari de l'exprimera ministra britànica. Els qui poden cometre delictes són les persones a títol individual però mai els col·lectius, les organitzacions, els partits o un diari. Per tant, és completament desproporcionat i antidemocràtic il·legalitzar un partit o tancar un diari".

Per Ridao, "la manera sobre com s'ha produït la ràzia policial i, sobretot, la manera com ho han justificat els mitjans de comunicació afins al PSOE, tot apunta que té finalitats polítiques i electoralistes per intentar desactivar la crítica del Partit Popular cap a la gestió del conflicte basc per part del PSOE en aquesta legislatura". En aquest mateix sentit, el futur portaveu d'Esquerra al Congrés ha afegit que "volem creure que no és així perquè si el PSOE ha de basar la seva política en la por al què diran, al què dirà el PP, malament rai perquè seran els conservadors espanyols els qui marquin l'agenda i fins on es pot arribar. En certa manera, la retallada de l'Estatut també es va deure per la por del PSOE a l'ofensiva del PP. Però el PSOE hauria d'haver après que tot i la retallada substancial de l'Estatut el Partit Popular va seguir fent demagògia amb el tema català. El Partit Popular mai en té prou i si el PSOE es deixa arrossegar, la ciutadania espanyola podrà
percebre com si el que deia el partit de Rajoy fa un temps fos cert perquè ara el PSOE rectifica", ha sentenciat.

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Green Groups

on Yahoo! Groups

share your passion

for the planet.

Endurance Zone

A Yahoo! Group

Learn how to

increase endurance.

.

__,_._,___