dimarts, d’octubre 23, 2007

[catalonia-europa] S’HA FET EL 18è RETROBAMENT CATALÀ A PRATS DE MOLLÓ

S'HA FET EL 18è RETROBAMENT CATALÀ A PRATS DE MOLLÓ
A LA MEMÒRIA DE FRANCESC MACIÀ I ELS SEUS VOLUNTARIS
Diumenge, 21 d'octubre de 2007


L'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) amb la col·laboració de l'Associació Prats Endavant, ha commemorat el diumenge els Fets de Prats de Molló, protagonitzats per Francesc Macià i els seus voluntaris el 1926.
A les 10h30 del matí s'ha celebrat a l'acte davant el monument a Macià a les afores del poble i al costat de la torre Denise on tenia el quarter general Francesc Macià.
Ha començat l'acte amb quatre ofrenes florals per diferents col·lectius.
A continuació han parlat nou persones que s'indiquen a continuació:
1. Mercè Guix, de Prats Endavant
2. Hellen Bousquet (occità), d'Herepian (34)
3. Josep-Maria Noms (Comissió Pujada Port de Salau)
4. Miquel Terrades, d'Unió de Joves d'UDC
5. Teo Vidal, Assemblea Nord Catalana
6. Tomàs Callau, historiador, d'Estat Català
7. Rosa Sans Cardona, del CAOC
8. Maria Rosa Torné Marmé (filla d'un voluntari de Macià)
9. Enric Garriga Trullols, president de l'IPECC
Per primer cop hi hagué una intervenció en occità d'un occità de prop de Besiers.
Per cloure l'acte, la Cobla Perpinyà interpretà Els Segadors, acompanyada pel cant de l'himne a català per part de tots els assistents.
Després es feren les fotografies dels nou oradors i del conjunt dels assistents.
A continuació els assistents es traslladaren al monument a Mn. Jacint Verdaguer i es feren també tres ofrenes florals.
Allà es recordà la vinculació de Prats de Molló amb l'insigne poeta. També es tingué un record vers el pare Dom Hildebrand Miret, de Montserrat que enguany no pot assistir a aquest acte per problemes greus de salut.
A la plaça de l'Ajuntament de Prats de Molló la Cobla de Perpinyà interpretà tres sardanes que es ballaren pels assistents.
Després encara hi hagué un aperitiu, ofert per Prats Endavant, al Fogal Rural.
Es fa un dinar de germanor a un hotel de la Plaça del Firal. Després de dinar encara es fa una conferència al Fogal Rural per l'historiador Tomàs Callau. S'acaba amb un animat col·loqui.
S'ha rebut adhesions i excuses de persones que han optat per assistir a l'acte dels Papers de Salamanca, a la tarda a Barcelona.
Altres absències polítiques no han estat ni tan sols excusades.
L'any vinent es farà l'endemà del Correllengua a Perpinyà. I esperem que rebrem les subvencions que ens manquen.

Enric Garriga Trullols
President IPECC

---------------------------------

DISCURS D'ENRIC GARRIGA TRULLOLS
Benvolguts amics i amigues,

Gràcies per haver vingut. Estem contents d'haver-nos retrobat de nou, una vegada més i ja són 18 anys. No podem dir que som nombrosos, però si que podem dir que som fidels al nostre ben estimat president Francesc Macià i els seus voluntaris.

El diumenge passat una munió de gent nostra era a Frankfurt per la Fira del Llibre i simultàniament una part era també al Coll de Manrella, per homenatjar el President Lluís Companys.

Avui diumenge també una part molt important de gent nostra participa al gran acte al Palau de Sant Jordi, que organitza la Comissió de la Dignitat , per a recuperar els Papers de Salamanca.

Nosaltres igual que el passat diumenge voldríem ser a tots dos llocs alhora.

Però en un cas i en l'altre sempre hi ha gent nostra i gent de l'IPECC.

Però sempre en els actes més patriotes, més independentistes, més reivindicatius, hi ha menys gent que en els altres. La prova és Frankfurt, que malgrat la distància hi ha passat pel cap baix 500 catalans i en canvi no s'hi cantà Els Segadors, ni es parlà d'independència, ni d'història, ni de tenir un estat propi (quin pecat més gran!), ni que Espanya ens roba i ens arruïna l'economia catalana i la cultura catalana. I a més a més ens odia.

Els alemanys estan contents i enganyats. S'han cregut que amb la cultura catalana són tot flors i violes. Que som uns bons espanyols malgrat descobrir que parlem una altra llengua diferent del castellà. No surt enlloc el nom de Catalunya. Som una regió del nord-est d'Espanya. No som terroristes, ni separatistes ni nacionalistes. No tenim història, ni tenim himne propi ni bandera pròpia, que són signes nefastos i evidents del nacionalisme. Som en canvi fabulosos i perfectes organitzadors, millor que la invitada de l'any passat, la Índia.

Mentrestant Madrid posa a ratlla Ibarretxe i li diu que res de referèndum ni de consultes. A Espanya no compta per res el Dret Universal de tots els pobles a l'Autodeterminació, malgrat haver estat ratificat per Espanya el 28 de setembre de 1976. A Espanya només regeix la Constitució , la Constitució i la Constitució. No tenen cap altre argument que aquest. I a més es qualifiquen de demòcrates.

A Europa, en canvi, som en el temps de les independències. Les d'Escòcia, Euskadi i Flandes són a punt de caure. A Madrid en canvi estan encara en el temps dels tancs al carrer, sense adonar-se que la Unió Europea ja té marcat un full de ruta per les independències europees de nous estats en el seu interior.

Malgrat això no ens estalviarem els atacs ferotges del govern espanyol i de tota l'Espanya que considera que Catalunya és la seva propietat.

Per a contrarrestar en part aquests atacs, proposo que Escòcia, Euskadi, Catalunya i Flandes facin conjuntament els diferents referèndums en un mateix dia del 2010, data que ja està fixada per part de Escòcia i Euskadi. Això seria la jugada més gran i més intel·ligent que podríem fer tots plegats i ens donaria una força formidable.

Ja han transcorregut 81 anys des de la temptativa de Macià d'envair Catalunya amb les armes a la mà, per alliberar-la de la Dictadura i d'Espanya.

Ara es resolen els conflictes a les urnes, perquè el món, i Europa també, han canviat. Vulguin o no vulguin el camí cap a la independència de Catalunya és imparable. Mai havien existit unes circumstàncies tant favorables, ni mai hi havia hagut tants independentistes a Catalunya.

Estan dintre i fora dels partits. Especialment fora, perquè els partits han fallat estrepitosament. Ens han decepcionat i principalment ens han decebut.

El més lamentable és que els polítics, que haurien de posar-se al front d'aquesta massa independentista sense líders, no s'adonen de l'evidència, de la realitat i de la força del moviment independentista. I seran tard o d'hora sobrepassats pels que empenyen el país des de les bases. Sense saber-ho o voler-ho estan fent el joc a Madrid.

Ja sabem que Espanya posarà infinits pals a les rodes per evitar la independència de bascos o catalans.

Però ja s'han enviat missatges ben concrets i clars a Madrid que la independència de Catalunya és inevitable i ineludible. Ha començat el compte enrera. El temps de la valentia comença ara. El temps de la covardia queda enrera. Tanmateix hi haurà encara molts covards. L'aurora de la llibertat apareix a l'horitzó de la convicció.

Hi ha qui la veurà i hauran covards que seran cecs fins que la majoria aclaparadora els obri els ulls. Hi haurà temps de misèria humana, però, també temps de glòria pels que s'ofereixin a dirigir el país cap a la llibertat nacional.

Visca Catalunya estat sobirà europeu!!

Cordialment,
Enric Garriga Trullols
President IPECC


IPECC - Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana
Hotel Entitats. Providència, 42
08024 BARCELONA
Tel/Fax 93.213.76.48
www.ipecc.cat

---------------------------------
All new Yahoo! Mail
---------------------------------
Get news delivered. Enjoy RSS feeds right on your Mail page.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Summer Shape-up

on Yahoo! Groups

Trade weight loss

and swimsuit tips.

Featured Y! Groups

and category pages.

There is something

for everyone.

.

__,_._,___