dilluns, d’octubre 15, 2007

[catalonia-europa] calendaris laborals 2008, Països Catalans

* sobre l'aprovació dels calendaris laborals per a 2008, arreu dels Països Catalans

Ara fa unes setmanes, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, la Conselleria de Treball i Assumptes Social de la Generalitat Valenciana i el Departament de Treball del Govern Balear, aprovaven els respectius calendaris laborals "autonòmics", d'aquest país nostre esmicolat en bocinets, per a l'any 2008.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, critiquem i ens oposem als calendaris aprovats pels respectius governs autonòmics per seguir considerant festiu el dia 6 de desembre (dia de la constitució espanyola). Per altra banda, en 2008, el 12 d'octubre (dia de la "hispanidad ", abans conegut com a dia de la "raza") però, no és festiu, ja que cau en diumenge; això no vol dir en absolut (independentment que ens governi el PP, o els pactes d'esquerres, ecologistes i catalanistes / mallorquinistes, i "progres" de tota pell), que eixe dia es deixi de celebrar amb les corresponents parades militars, manifestacions feixistes legalitzades per les diferents "delegacions" del govern espanyol a casa nostra, mentre es persegueix a joves independentistes, antifeixistes i treballadores i treballadors en general de forma impune, etc. Exactament el mateix podem dir de la "celebració" del 14 de juliol a
la Catalunya Nord.

Als Països Catalans, no tenim cap motiu per "festejar" aquests dies, tot el contrari, cada any que passa som més els i les treballadores que treballem eixos dos dies i cada cop hi ha més empreses, poques és cert, però creixent en nombre, on es fan calendaris laborals alternatius, on el 12 d'octubre i el 6 de desembre es treballa a canvi d'altres dies que s'estableixen com a festius.

El dret a decidir que reclamem des de la COS tant en l'àmbit laboral, com en el polític, com en el territorial, etc., està clarament relacionat amb el dret a disposar d'un calendari laboral propi no imposat ni per Madrid ni per París. Així doncs, als nostres llocs de treball, seccions sindicals, etc., no hem d'acceptar els dies festius que s'ens marquen i imposen des de Madrid i/o París; som nosaltres, els i les treballadores dels Països Catalans, les que hem de fer un calendari laboral propi, que respongui a les nostres necessitats i que consideri realment la nostra realitat i identitat nacionals, la dels Països Catalans, més enllà de legislacions, divisions i fronteres administratives.

Les nostres institucions, les que mantenim amb els nostres impostos i el nostre treball (els respectius Departaments i/o Conselleries de treball, etc.), no haurien d'assumir submissament la imposició d'aquestes dates com a festives. Però òbviament, el regionalisme (tant se val si és més catalanista, o més espanyolista) no fa més que demostrar l'evidència de la seva més que total submissió a les decisions adoptades a Madrid.
Només amb l'organització i la lluita obrera i popular als barris, als pobles i ciutats, i arreu de les comarques del nostre país, es podrà arribar a aconseguir demandes com aquesta.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS us demanem doncs que exigiu i lluiteu per calendaris laborals propis als vostres llocs de treball, i fer d'aquesta exigència, un punt més de trobada i unitat en la lluita per un Marc Sociolaboral i Socioeconòmic dels Països Catalans, i pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble.

Per un calendari laboral propi!!
Per una Marc Sociolaboral i Socioeconòmic dels Països Catalans!!
Per la Unitat Obrera i Popular dels Països Catalans!!

Països Catalans, 09 d'octubre de 2007
Coordinadora Obrera Sindical – COS
sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans
www.sindicat-cos.org / info-cos@sindicat-cos.org

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

HDTV Support

on Yahoo! Groups

Help with Samsung

HDTVs and devices

Best of Y! Groups

Discover groups

that are the best

of their class.

.

__,_._,___