dimarts, d’octubre 16, 2007

[catalonia-europa] Milers d'independentistes rebutgen l'ocupació espanyola i la Hispanitat a Lleida

Milers d'independentistes rebutgen l'ocupació espanyola i la Hispanitat a Lleida

http://www.endavant.org/groups/noticies/octubre%202007/12octlleidacronica

Milers d'independentistes rebutgen l'ocupació espanyola i la Hispanitat a Lleida

Unes 2500 persones s'aplegaren en la convocatòria nacional de l'Esquerra Independentista a Lleida.

La mobilització convocada per la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" i la comissió 12 d'octubre de Lleida, que aplega l'ateneu independentista Ocell Negre, L'Assemblea de Joves i la CUP, fou una de les manifestacions més grans que que s'han fet a la localitat en els darrers anys. Milers d'independentistes assistiren als actes convocats en commemoració dels 300 anys de l'ocupació de les tropes borbòniques de la ciutat de Lleida, així com per salvar l'edifici del Roser, un indret de memòria preferent pels lleidatans i les lleidatanes, escenari de la repressió del 1707, actualment amenaçat pel projecte de construcció d'un Parador Nacional de turisme.

La mobilització del 12 d'octubre de l'esquerra Independentista a Lleida ha estat també l'acte més important de rebuig a la celebració espanyola del genocidi d'Amèrica, en el dia de la Hispanitat. que s'ha celebrat al nostre país.

Els actes començaren a les 5 de la tarda a la Seu Vella, on actuaren tota mena de colles de cultura popular, i on a les 7 de la tarda començava la manifestació. La gran afluència de gent col·lapsà el carrer de Cavallers del barri vell del centre. Milers d'independentistes cridaren consignes contra l'ocupació espanyola de fa tres segles i l'actual, en defensa del Roser i contra la seva venda, contra la hispanitat i per la independència i el socialisme, a més de crits contra la corona espanyola o a favor de la llibertat dels presos.

En passar per l'edifici del Roser es denuncià l'actitud de les autoritats locals de convertir-lo en 'parador nacional' col·locant una pancarta i un ram de flors en memòria dels lleidatans que perderen la vida en la defensa de la ciutat. Una altra acció simbòlica fou la crema d'un gran retrat de Felip V. Al llarg de la marxa hi hagueren nombroses mostres de suport a les persones processades per les cremes de fots, i alguns manifestants cremaren retrats reials.

La manifestació acabà finalment a la plaça de Sant Joan, on un representant de al CUP de Lleida i una membre de al campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència es dirigiren als congregats. En nom de la candidatura lleidatana, Ramon Usall recordà els fets històrics de fa tres segles a la ciutat i el que suposà aquella derrota i el desenllaç final de la guerra per als drets dels catalans, i volgué destacar que no es celebra cap derrota sinó la resistència dels lleidatans en aquell moment en defensa de les nostres llibertats, resistència que el poble català ha mostrat al llarg de la història. Agraí igualment la presència dels manifestants, tant de Lleida com vinguts d'arreu dels Països Catalans, fet que comparà amb els lluitadors que defensaren la ciutat el 1707, lleidatans i d'altres indrets del país. Acabà fent una crida per lluitar per uns Països Catalans lliures i socialistes

A continuació la representant de la campanya Maria José Martínez llegí el manifest de la convocatòria. Finalment els assistents clogueren l'acte amb el cant dels Segadors i al Internacional.

Acabat l'acte es féu el concert amb Feliu Ventura i els conjunts musicals Aramateix i Escalivada.

---------------------------------


Yahoo! Canada Toolbar : Search from anywhere on the web and bookmark your favourite sites. Download it now!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Health & Fitness

on Yahoo! Groups

Useful info for the

health conscious.

Yahoo! Groups

Beauty & Fashion

Connect & share

tips and advice.

.

__,_._,___