dimecres, d’octubre 10, 2007

[catalonia-europa] Catalunya logística ---- Benach (Esquerra) diu que Frankfurt és un pas més en el reconeixement internacional dels Països Catalans

Em plau de fer-te saber que ben aviat presentaré un nou llibre, titulat "Catalunya serà logística o no serà".
El presentarem a Barcelona en un acte obert a tothom el dimarts 13 de novembre a les 20.00 hores, a l'Aula Magna de la Facultat d'Econòmiques de la UB (Avinguda Diagonal, 690).
Hi participaran Pedro Nueno, professor de l'IESE, i Germà Bel, catedràtic de Política Econòmica de la UB.

La primera part del llibre fa una valoració de la realitat i del potencial de la logística a Catalunya, en un context global d'integració econòmica creixent i en un context català de deslocalització industrial més intensa que en altres països i regions veïnes. També es presenta una comparació entre Catalunya i Flandes, atès que aquesta darrera és considerada la primera regió logística europea. El model de globalització de Flandes, en la qual pels ports i pels aeroports hi ha anat entrant la prosperitat, és un model a seguir per Catalunya.

La segona part del llibre revisa la situació de les infraestructures de transport a Catalunya, explicant les limitacions dels actuals models de gestió centralitzats avui encara vigents a l'Espanya autonòmica. El dinamisme sorprenent dels aeroports catalans dels darrers anys, malgrat la gestió centralitzada d'AENA que vol sucursalitzar-los a Barajas, s'analitza en termes de topada entre l'estat i el mercat. També s'analitza l'èxit turístic i comercial dels ports catalans, especialment per la creixent importància del turisme de creuers, que és confrontat amb la manca de connexió ferroviària de mercaderies amb Europa i el model radial de l'AVE: aquest model és criticat pel seu alt cost, per la seva mínima aportació a la productivitat i per la conversió de totes les ciutats de l'Estat espanyol en barris de Madrid.

T'adjunto un pdf amb més informació del llibre.
Si creus que el llibre pot interessar a més gent, fes circular aquest correu.

Tot esperant de poder-te saludar aquell dia, reb una cordial salutació.
Atentament,

Ramon Tremosa i Balcells
Departament de Teoria Econòmica
Universitat de Barcelona

Facultat de Ciències Econòmiques
Avinguda Diagonal, 690
08034 - Barcelona (Catalonia)

00 34 93 402 43 33
rtremosa@ub.edu
www.ramontremosa.cat
-------------------------------------
Benach (Esquerra) diu que Frankfurt és un pas més en el reconeixement internacional dels Països Catalans
La delegació de la Mesa del Parlament, encapçalada per Ernest Benach, i de què formen part també els secretaris segon i tercer, Antoni Castellà i Jordi Miralles ha començat la visita oficial a Frankfurt amb motiu de la Fira del va assistir Llibre.

El president Benach ja ha assistit a la representació de l'obra "Tirant lo Blanc", adaptada i dirigida per Calixto Bieito, i a la inauguració de l'exposició "El fons del Macba a Frankfurt". Entre les autoritats catalanes assistents, destaquen la del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló i el director del Macba, Manuel Borja-Videll.

Benach ha subratllat que ser la convidada d'honor a la Fira de Frankfurt suposa "un impuls transcendental per a la indústria cultural del país" i "una empenta endavant per a la projecció internacional de la nostra identitat". Ha afegit que és una oportunitat de "ser reconeguts portes enfora; recuperar l'autoestima portes endins".

El president ha recordat que la repressió històrica que ha patit la cultura catalana i la manca de plataformes de projecció exterior "no han permès difondre i compartir plenament la nostra riquesa cultural", fins al punt que "la nostra identitat i realitat cultural no són prou conegudes a Europa" tot i participar activament en l'impuls de la UE. Ha considerat, per tant, que "Frankfurt és un pas més en la normalització i el reconeixement de Catalunya com una més de les realitats que composen Europa".

En el seu discurs, Ernest Benach ha remarcat que la projecció "de la nostra cultura és important per a Catalunya", però també "per als milions de persones que a les Illes Balears, al País Valencià, a la Catalunya Nord, a Andorra i a l'Alguer, comparteixen la nostra identitat cultural". En aquest sentit, s'ha referit de nou a la necessitat que "la llengua que agermana aquests territoris" sigui oficialment reconeguda per la UE.

Respecte l'exposició "El fons del Macba a Frankfurt", Benach ha destacat que aquesta mostra, més enllà del propi valor de les obres exposades, "és també una porta oberta a la reflexió sobre el que representa el mateix Museu d'Art Contemporani, el seu paper en la societat i en l'evolució d'una cultura que vol mantenir els vincles amb les seves arrels, entendre el present global i projectar-se al futur", tot recordant que en el món globalitzat, la identitat diferenciada "adquireix un preuat valor universal".

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Yahoo! Groups

Endurance Zone

Communities for

increased fitness.

Food Lovers

Real Food Group

on Yahoo! Groups

find out more.

.

__,_._,___