divendres, d’octubre 26, 2007

[catalonia-europa] Puja l'independentisme al Principat --- Espanya ens desvertebra les comunicacions i infrastructures --- El PSOE protegint el botí de guerra franquista d'Espanya


El percentatge de ciutadans que se senten 'només catalans' augmenta 3 punts, fins al 18.8%, en només mig any

L'independentisme català cotitza a l'alça. En tan sols mig any, les persones enquestades pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) han augmentat del 15.8% al març, al 18.8% d'octubre (PDF). Alhora, qui se sent 'més català que espanyol', paradoxalment, es manté invariable al 29.5%, motiu pel qual el percentatge de ciutadans nacionalment conscients arriba, actualment, al 48.3% (45.3% fa mig any). Si la progressió dels 'només catalans' es manté estable, al març, quan tindran lloc les eleccions estatals, el percentatge d'independentistes declarats pot arribar al 21%, comptant –és clar– que els milers d'usuaris enfadats amb la Renfe no facin un cop de cap i es decideixin a dir prou a Espanya d'una vegada per totes. En tan sols mig any, doncs, un 3% de catalans han fet el pas de sentir-se 'tan espanyols com catalans' (que baixa del 44.3% al 39.5% actual) a sentir-se 'només catalans'.

Aquestes són algunes de les dades essencials que es desprenen del baròmetre d'octubre del CEO fetes públiques avui que també apunten un notable creixement del desencís amb el nou Estatut i de la resolució de l'encaix de Catalunya amb Espanya. Si al març un 57.7% dels catalans creien que el país ha assolit 'un nivell insuficient d'autonomia', ara aquesta xifra s'ha disparat fins el 61.6% i, com a solució, apunten que Catalunya hauria de continuar sent una comunitat autònoma (35%), opció que se situa frec a frec amb la voluntat que Catalunya fos un Estat dins una Espanya federal (34.2%). Els partidaris d'una Catalunya lliure són el 18.5%, enfront dels 14.5% del març.
Quant a les preocupacions dels ciutadans, per primera vegada es percep la manca d'infraestructures i transports com a segon problema de Catalunya, amb un 24.2%, un aspecte que, al juliol, se situava en vuitè lloc.

---------------


Espanya ens espanya: desvertebració de comunicacions al Principat

Agafem el tren

http://lamuntanyarussa.ppcc.cat/

És potser una sensació meva però sembla que en els darrers dos anys tots els problemes de Cercanías de RENFE ocorren a Catalunya. Ara toca des de la Generalitat assumir el control, les competències, i fer carburar la cosa. No hi hagut temps en el passat en que el servei era pèssim però sense ensurts diaris que hem hagut d'esperar anys i panys fins que des de Madrid no només no se'n surten sinó que, a més, se'ls desmunta l'ibertrén cada cop que esternuden.

Els primers esforços catalans aniran destinats a arreglar les línies, a reforçar els túnels i, el que és més important i alhora més difícil, a recuperar la confiança dels usuaris que aquests dies han d'estar emprenyats amb molta raó. Tot això, tot el temps i aquests diners aniran encaminats a recuperar aquell tren de Cercanías que en molts llocs oferia un servei amb temps per trajecte semblants a primers de segle (de segle XX, em refereixo).

Quan temps caldrà per a què puguem començar a somiar amb un tren fins a Berga o que el trajecte de Manresa a Barcelona es faci en 45 minuts. Quan temps caldrà per a què puguem anar a una funció nocturna de teatre a la capital catalana sense haver-nos de buscar la vida per tornar. Quan temps caldrà per a bastir una Catalunya en xarxa ferroviària.

S'ha d'agafar el tren sense enganyar ningú. Fent públic l'estat que es troben les línies i els números, és clar, però sense posar-los com excusa per endarrerir la transferència competencial. Fem l'auditoria externa, establim les condicions econòmiques amb Espanya i posem-nos a treballar abans no quedi rés per traspassar.

-------------------------

El PSOE protegint el botí de guerra franquista d'Espanya

Segur que tot és culpa del PP?

Benvolgut/da,
Et fem arribar les darreres novetats a victoralexandre.cat :

Benvolgut/da,
Et fem arribar les darreres novetats a victoralexandre.cat :

• Article a e-notícies: Segur que tot és culpa del PP?

L'acte que el passat dia 21 va aplegar 12.000 persones al Palau Sant Jordi per reivindicar el retorn dels documents catalans segrestats a Salamanca va ser tot un èxit, no hi ha dubte. Va ser un èxit d'organització, de realització i de participació. Un acte reivindicatiu a la catalana; és a dir, profundament civilitzat, ferm en l'objectiu i serè en les formes. Cap insult, cap desqualificació personal, només un argument irrebatible: el que va ser robat als catalans ha de ser retornat als catalans. Una altra cosa és que la raó per la qual aquests documents no retornen sigui defugida pels socis de govern del PSC com si fos la pesta. Per cert, on era José Montilla el dia 21? La cantarella habitual és que el govern del PSOE sí que vol tornar els documents, però, pobret, la pressió del PP no el deixa. Hi ha gent que s'ho creu. És la mateixa cantarella que es fa servir per justificar el ribot aplicat a l'Estatut de Catalunya o la negativa a negociar la fi del conflicte basc: la
culpa és del PP. Doncs és mentida. No hi ha cap diferència entre PP i PSOE, en matèria nacional espanyola, cap ni una. És cert que les formes de l'un i de l'altre són diferents, però es tracta de la diferència clàssica entre el policia bo i el policia dolent. Es reparteixen els papers, però comparteixen el mateix objectiu. [Més...]

• Crítica de cinema: Un plan brillante (Flawless)

Està ben trobat el títol original d'aquest film -Flawless (impecable)- per definir l'ambiciós pla ordit per un encarregat de la neteja nocturna de l'empresa de diamants més important del món. La posada en escena també és impecable, elegant, fins i tot, llàstima que el guió tingui llacunes immenses que l'obliguen a explicar-nos al final tot allò que no ha sabut dir-nos durant la narració. És d'agrair, això sí, que una pel·lícula de gènere com aquesta no hagi eludit el compromís social en denunciar el procés que segueix un diamant des de la seva extracció en una mina africana fins que el veiem a l'aparador d'una joieria en una ciutat europea. [Més...]

• Bosc Literari a Sant Cugat del Vallès. Plafó núm. 10: Antoni Rovira i Virgili

"Un poder és sobirà quan, dins l'esfera de les seves atribucions, no reconeix cap altre poder damunt seu. Si hi ha un altre poder més alt que pugui intervenir en l'exercici d'aquelles atribucions; si les resolucions que prengui, per compte d'ésser fermes i definitives, poden ésser objecte d'apel·lació i modificació, aleshores minva la intensitat de la sobirania. Millor dit: la sobirania desapareix, deixa d'ésser sobirania per a esdevenir subordinació, dependència." [Més...]

AGENDA:

• Teatre: Èric i l'Exèrcit del Fènix a Manlleu
divendres 26 d'octubre del 2007, 22.00 h
Teatre Casal de Gràcia · c/ Roca, 2-4 · Tel. 93 851 03 33
Preu: 12 €
Venda anticipada:
- Llibreria Jordà. Tel. 93 851 38 04
- Taquilla del teatre una hora abans.

• Teatre: Èric i l'Exèrcit del Fènix a Ripoll
dissabte 27 d'octubre del 2007, 22.00 h
Teatre Comtal · c/ Pirineus, 8 · Tel. 972 70 22 91
Preu: 18 €
Venda d'entrades:
- Al Teatre (de dilluns a divendres en horari de cinema)
- A l'Oficina de Turisme (de 9.30 a 13.30 i de 16 a 19 h)
Reserves: Tel. 972 70 23 51

• Teatre: Èric i l'Exèrcit del Fènix a Manresa
diumenge 28 d'octubre del 2007, 18.00 h
Teatre Kursaal (sala gran) · Passeig de Pere III, 35
Preu: 18 € (joves: 16 €, descomptes majors de 65 anys)
Venda d'entrades: Taquilla Teatre Kursaal (divendres i dissabte de 10 a 13 i de 18 a 21 h i una hora abans de la funció)
Reserves: Tel. 93 872 36 36
Aparcament gratuït: Europa, Sam, Catalònia, Carrió, La Farola, Quatre Cantons i Plaça Porxada.

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Real Food Group

Share recipes,

restaurant ratings

and favorite meals.

Athletic Edge

A Yahoo! Group

to connect w/ others

about fitness goals.

.

__,_._,___