dissabte, d’octubre 13, 2007

[catalonia-europa] Robles parla de racisme a Frankfurt.

CARTA A PERI ROSSI: PER FAVOR, NO EMBOLIQUIS MÉS LA TROCA
13.10.2007 - 05:30
"Carta a Peri Rossi"

MARTÍ COLL.

Entenc perfectament la teva situació i com et deus sentir, però t'has plantejat el que estàs provocant en els mitjans als quals no agrada Catalunya? Has pogut veure el que alimentes amb la teva actitud egoista? Has donat ales i una excusa més a tots els que, amb motiu o sense, no els agraden els catalans. Jo, des de la meva posició de català protector de la meva estimada i perseguida llengua, et demano que no encenguis més focs dels que hi ha i que si tant protegeixes la cultura catalana, com reses en el manifest del teu blog, no segueixis aquest camí. També et recomano que després de trenta anys a Catalunya t'esforcis a parlar el nostre idioma en públic, seria un gest normal i no excepcional... De fet ets gairebé més catalana que uruguaiana! No et sembla normal que et demanin que parlis català? No és normal que un català que vagi a l'Uruguai parli espanyol o castellà? No és normal que un uruguaià que vagi a França parli francès?

INCOMPLIMENT LINGÜÍSTIC

ÀNGELS SAGRERA. BARCELONA..
El 9 d'octubre passat vaig anar a la Casa Golferichs (casa que vam reivindicar alguns veïns, que vam rescatar de les urpes d'un constructor...), ja que estava inscrita a un curs per aprendre el funcionament de la càmera digital. Més, ai las! Justament en començar, el professor ho ha fet en castellà, sense cap explicació, fins que arran de la meva intervenció, del perquè d'aquesta irregularitat, ha contestat que hi havia una persona que no entenia el català, i que ell no tenia cap problema a fer les classes en castellà. Davant de la insistència a exigir el dret inalienable que tinc de rebre la classe amb el meu idioma, ha adoptat una solució salomònica, ha «rebaixat» plantejaments i ha decidit, per reial decret, que farà les lliçons bilingües, i ha continuat en castellà. Tots sabem què vol dir això. He preguntat quants anys fa que aquesta persona viu aquí, i no n'ha volgut saber res. Sens dubte, un descarat incompliment de la llei de política lingüística. L'idioma vehicular ha de ser el català. Una cosa és fer un aclariment a una persona de la classe, en castellà, si cal, i una altra molt diferent arrossegar la classe en castellà, emmascarant-la amb el parany de la falsedat del bilingüisme.

CIUDADANOS DENUNCIA RACISME

Robles parla de racisme a Frankfurt. El diputat de Ciutadans Antonio Robles, que es troba a la Fira del Llibre de Frankfurt amb la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya, ha afirmat que "vengo de una comunidad autónoma de España, llamada Cataluña". "Me llamo Antonio Robles y soy Diputado del Parlamento de Cataluña por "Ciudadanos", s'ha presentat. "Un partido con sólo un año de existencia que nació para representar a millones de personas en Cataluña excluidas por el nacionalismo catalanista", ha afegit.

Robles ha manifestat que "con nuestra presencia en la Feria del Libro de Frankfurt queremos simbolizar la ausencia de la cultura catalana expresada en lengua española que fue excluida por el Gobierno nacional-catalanista de Cataluña" , a més d'afegir que "si hoy no están aquí buena parte de los más conocidos escritores catalanes es porque los responsables del Institut Ramon Llull y los responsables de cultura del Gobierno de la Generalidad de Cataluña así lo han querido, no porque ellos lo hayan elegido".

El dirigent de Ciutadans també ha lamentat que "en realidad, el último año, hemos asistido a muchos trucos retóricos para excluir a los escritores catalanes en lengua española. El principal es que Frankfurt había invitado a la literatura catalana, cuando en realidad, a quien se está invitando es a la cultura catalana. No es a la lengua catalana a quien se está invitando en exclusividad, sino a la cultura catalana. Y si es a la cultura, Cataluña no se resume a la lengua catalana -tanto constitucionalmente como sociologicamente - sino a dos más, a la lengua castellana y a la lengua aranesa".

"El nacionalismo catalán -ha continuat- siempre está exigiendo el pluralismo a España, pero cuando se trata de respetar ese mismo pluralismo en Cataluña, son ellos mismos los únicos que no lo respetan". Antonio Robles ha denunciat "las palabras de la diputada nacionalista Carme Vidal i de Josep Huguet en el Parlamento de Cataluña", segons les quals "de cultura catalana només n'hi ha una" i "l la llengua de la cultura catalana escrita és el català".

En aquest sentit, ha assegurat que "la dictadura nacionalista de Franco pensaba lo mismo: Sólo era cultura española la expresada en castellano, y éste era el único idioma oficial". "En Cataluña, en nombre de la "lengua propia" que hace impropia a la del resto de catalanes, o del victimismo ecológico de las lenguas minoritarias, excluyen los derechos lingüísticos y laborales de millones de ciudadanos catalanes. Se da la paradoja, que cientos de miles de ciudadanos catalanes que llevan hablando varias generaciones en castellano, ahora resulta que carecen de lengua propia", ha reiterat.

"El rancio racismo biológico como forma de exclusión, ahora se ha civilizado y enmascarado en sutiles formas de racismo cultural; menos brutales, pero no menos eficaces. Díganlo como quieran, pero el excluir a los autores en castellano de esta Feria del Libro de Frankfurt, es exclusión cultural, una de las múltiples formas suavizadas de racismo cultural; eso sí, enmascarado y justificado en elevados valores morales de la defensa ecológica de una lengua. Un mecanismo de defensa para poder seguir mirándose al espejo con la conciencia tranquila", ha assegurat

Antonio Robles també ha proclamat: "Ciudadanos amantes de las letras y los libros!, hoy no estarán aquí presentes autores como Javier Cercas, Juan Marsé, Eduardo Mendoza, Carlos Ruiz Zafón, Enrique Vila-Matas, Félix de Azúa, Núria Amat, Esther Tusquets, Iván Tubau, Enrique de Hériz, Ana María Moix etc. Su pecado es ser catalanes que escriben mayoritariamente en castellano, como hablan y escriben el 53% de la población total de Cataluña, frente al 47% que lo hacen en catalán".

"Lástima, estoy seguro, que muchos autores en lengua catalana presentes en esta feria hubieran preferido que no se hubiera excluido a sus compañeros escritores en lengua castellana. Aunque, todo hay que decirlo, a pesar de ser una profesión dada a la denuncia de la injusticia, nadie ha levantado la voz para denunciarlo", ha sentenciat

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! Groups

Your one stop

for beauty & fashion

tips and advice.

Summer Shape-up

on Yahoo! Groups

Trade weight loss

and swimsuit tips.

.

__,_._,___