dimarts, d’octubre 09, 2007

[catalonia-europa] Espanya té data de caducitat, article d'opinió de Joan S. Sorribes --- Sobre finançament, inversions, dèficit fiscal i uns altres "malentesos"

Espanya té data de caducitat,
article d'opinió de Joan S. Sorribes

Celebrem en octubre la nostra Diada Nacional. I dins de poques setmanes, el Darrer Diumenge d'Octubre. Enguany, el nostre octubre ve marcat per una campanya de repressió creixent sobre els moviments sobiranistes dels diversos pobles de l'Estat espanyol, sobre el republicanisme que s'obre pas qüestionant la institució central de l'Estat: la monarquia i la seua Constitució.

La campanya de repressió política està dirigida d'un costat contra aquells que de forma pública mostren la seua disconformitat amb la monarquia espanyola i contra la legalitat vigent que impossibilita l'exercici de la lliure determinació dels pobles de l'Estat, i d'una altre costat contra els qui a Euskadi i Nafarroa representen aproximadament un 15% de la voluntat ciutadana i aposten per l'esquerra independentista basca.

A la campanya de repressió l'acompanya una altra mediàtica que intenta prestigiar l'imprestigiable, la Corona hereva del franquisme, via concessió de premis institucionals, com l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana atorgada vergonyosament i submisament a Juan Carlos I, via afalacs al presumpte paper rellevant dels borbons en l'adveniment de la democràcia, com les declaracions dels diversos partits de l'anomenat "bloc constitucional" (des del PP a IU, passant pel PSOE i CiU), i via les difamacions i la criminalització contra els díscols i rebels, com les que, sense anar més lluny, hem suportat estos dies els republicans sobiranistes valencians des diaris com ABC i Valencia Hui.

I tot això perquè? Pot ser allò que n'hi ha darrere de l'exacerbada resposta de l'aparell estatal i els sipais d'Espanya és que a la seua Espanya, aquella que va nàixer amb guerra i per la imposició armada, aquella que ens va traure als valencians els Furs i que encara hui ens condemna a la subalternitat mitjançant la seua Constitució del 78, eixa Espanya té els dies comptats. Espanya té data de caducitat.

Espanya, eixa Espanya seua, imposada, falsa, jacobina, és senzillament un impossible històric, només té sentit amb desfilades castrenses i castrenses manifestacions de "españolidad" com les que tindran lloc el dia 12 convocades pels més ultres del seus defensors. I una altra Espanya, plural, respectuosa, integradora i cooperativa, senzillament no és possible: els únics que podríem estar mínimament interessats en realitat som precisament els oprimits, els perifèrics, els qui no som espanyols, i quan hi ha hagut des de la perifèria una mà estesa per intentar-lo a l'altra banda no han aparegut "los federales" sinó tot el clavegueram de la España Una. Als demòcrates del bloc constitucional cal repetir-los fins l'avorriment: que la prudència no ens faça traïdors ni el silenci, còmplices.

Quedem doncs que Espanya té data de caducitat. I la data la posem nosaltres, tots els qui en defensa de la llibertat, de les llibertats, de la sobirania dels respectius pobles que hui empresona Espanya, en defensa dels valors republicans, estem assenyalant amb el dit i la raó la nafra que els dol i que els podrix.

http://annanoticies.com/2007/09/06/27-de-setembre-txiqui-otaegui-garcia-sanz-sanchez-bravo-i-baena-sempre-en-la-memoria/

---------------------------------------------------------

http://www.directe.cat/opinio/elisenda-paluzie/

Sobre finançament, inversions, dèficit fiscal i altres malentesos Elisenda Paluzie
Economista
4.10.2007 ! 12.45h

Aquests darrers dies, amb la signatura de l'acord sobre inversions de l'Estat a Catalunya i la presentació dels Pressupostos de l'Estat pel 2008, he pogut constatar que hi ha una gran confusió entre la ciutadania i fins i tot entre els comentaristes polítics sobre conceptes bàsics en les relacions econòmiques entre Catalunya i Espanya. El tema és prou important com perquè valgui la pena dedicar un article a aclarir alguns d'aquests malentesos.
Així, arran de la signatura de l'acord sobre inversions de l'Estat a Catalunya, en aplicació de la disposició addicional tercera de l'Estatut, he observat els següents errors. En primer lloc, molta gent es refereix a aquest acord com l'acord del finançament entre Solbes i Castells. Això és totalment incorrecte. El sistema de finançament vigent, regulat per la LOFCA , no s'ha vist alterat en res per aquest acord. Teòricament aviat se n'hauria de discutir la reforma perquè s'hi apliquin alguns dels preceptes de l'Estatut, però de moment la reforma de la LOFCA no té data ni calendari. Quan parlem de finançament ens referim al sistema de finançament autonòmic que regula els ingressos de la Generalitat per a finançar els seus serveis i competències. Mentre que l'acord d'inversions Solbes-Castells fa referència exclusivament a l'aplicació d'una disposició de l'Estatut que estableix quina ha de ser la inversió de l'Estat a Catalunya durant set anys. És a dir, afecta
exclusivament a una de les funcions de l'Estat, la seva responsabilitat inversora en aquelles infraestructures que són de la seva competència, com per exemple la RENFE , els aeroports, les carreteres dites "nacionals", els centres de recerca estatals, els canals de rec, etc...

Per tant a la Generalitat no li arribaran diners d'aquest acord. Si finalment la inversió de l'Estat a Catalunya augmenta (la qual cosa no està encara garantida, els 722 milions de més són en projectes pendents de determinar que no figuren en els pressupostos! ), el que passarà és que en principi hauria de millorar l'estat d'algunes de les nostres infraestructures bàsiques, que són responsabilitat de l'Estat.
Una segona confusió és pensar que el volum total de la inversió de l'Estat a Catalunya (3.625 milions d'euros d'inversió real territorialitzable, o 4.365 milions segons les xifres Castells que afegeix els projectes pendents, fons de peatges sense determinar i transferències de capital) reduirà per aquest import el dèficit fiscal de Catalunya, que el 2005 assolia la xifra de 19.177 milions d'euros (i que el 2006, 2007 i 2008 serà amb tota seguretat molt superior).

Quan es calcula el dèficit fiscal de Catalunya, el que es fa és la diferència entre tots els impostos que paguen els ciutadans i empreses d'aquest territori i els serveis públics que reben, tant si són estatals com autonòmics o locals. Per tant, en el càlcul de la balança fiscal la inversió total que fa l'Estat a Catalunya ja es té en compte Es absolutament incorrecte restar 4.000 milions als 19.000 milions! Si finalment hi ha un augment de la inversió de l'Estat a Catalunya, serà només aquest increment que reduiria el dèficit i no la inversió total, i a més només reduirà el dèficit en la mesura que aquest increment sigui més gran que l'augment dels impostos recaptats a Catalunya.
Per acabar, recordar al lector que pot trobar informació actualitzada sobre el finançament, les inversions de l'Estat a Catalunya i les balances fiscals al web de l'Observatori del Finançament de Catalunya (www.ofc.cat).

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Fitness Edge

A Yahoo! Group

about sharing fitness

and endurance goals.

Real Food Group

Share recipes,

restaurant ratings

and favorite meals.

.

__,_._,___