divendres, d’octubre 12, 2007

[catalonia-europa] Músics per la llengua --- Hem d'anar a buscar als nouvinguts --- Ridao ens ha escrit un llibre --- L'independentisme dins Esquerra, contra els vividors

8a TROBADA dels MÚSICS PER LA LLENGUA
www.musicsperlallengua.cat
Divendres, 12 d'octubre
a partir de les 18:30 hores

a PORRERES

(entrada gratuïta)


18:30

Passacarrers amb la batukada Manafoc
19:30
Combo-escola de Porreres
Tipi tipi top
Joan Miquel Riera
20:00
Xaloc música
Xeramics
Mascarpone
20:30
S'estol porrerenc
Sinto Serra
Entreveus
21:00
Música Nostra
Esclafits i castanyetes
Damià Timoner
21:30
Barber shop
Lluís gili
Esklat
22:00
Aires de Monti-sion
Skagerrak
Marta Elka
22:30

Marcel Cranc
Katau
Ugly Bitches
23:00

Cucorba
Syphosis
Victòria Salvà
23:30
Especial Passacarrer improvisat amb tos els músics per la llengua.
Acte en record i homenatge a Toni Roig
00:00
Família López
Gr@llers de sa factoria
Llunàtiques
00:30
Molta llum
Inventari (Menorca)
Musnok
01:00
Herbes dolces
Es reboster
Torrat i bullit
01:30
Fora des sembrat
4 de copes
(Formentera)
L'équilibriste
02:00
Oliva trencada
Oprimits
Glosamusikada
02:30
Potalait (Eivissa)
Anegats
Pujà fa suà
03:00
Tu tu pà
No diguis dois
Antoni Nicolau
03:30
Si tot va bé
Gonelles Morts

FESTIVAL PINYOL ENDIMONIAT

http://pinyolvermellsp.balearweb.net/

Dissabte, 13 d'octubre
a les 19:00 hores
al Poliesportiu de Sa Pobla
(entrada gratuïta)


amb

La Gossa Sorda
Voltor
Grollers de Sa Factoria
Musnok
Correfoc i batucada
...
-----------

Hem d'anar a buscar als nouvinguts

Per què als aplecs de sardanes no hi ha mai cap nouvingut i sí que n'hi ha a la Feria de Abril de la FECAC? Perquè algú ha anat a buscar aquests nouvinguts, els ha informat i els ha convidat a assistir a la festa -provocant, de retruc, que s'incorporin a una certa manera d'entendre Catalunya i Espanya. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, considera que la militància lingüística ha fet fins ara una gran tasca, però que s'ha de reformular per adaptar-se als nous temps i a la nova societat de masses. Tresserras així ho va donar a entendre dissabte a la jornada La identitat en perspectiva. Estratègies de futur de la llengua i la cultura catalanes que Esquerra Republicana va celebrar a Igualada.

Per què als aplecs de sardanes no hi ha mai cap nouvingut i sí que n'hi ha a la Feria de Abril de la FECAC? Perquè algú ha anat a buscar aquests nouvinguts, els ha informat i els ha convidat a assistir a la festa -provocant, de retruc, que s'incorporin a una certa manera d'entendre Catalunya i Espanya. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, considera que la militància lingüística ha fet fins ara una gran tasca, però que s'ha de reformular per adaptar-se als nous temps i a la nova societat de masses. Tresserras així ho va donar a entendre dissabte a la jornada La identitat en perspectiva. Estratègies de futur de la llengua i la cultura catalanes que Esquerra Republicana va celebrar a Igualada.

Fins ara, la militància lingüística s'ha dedicat a recuperar i preservar el llegat cultural propi que va estar a punt de perdre's durant el franquisme. Ara, quan la cultura catalana ja no corre el perill de desaparèixer per culpa de factors externs, la militància catalanista s'ha de dirigir a incorporar noves capes de població que viuen d'esquena a la realitat del país. El militant cultural catalanista "ha de ser present a tots els espais, perquè, si no, hi seran els altres. Hem d'anar a buscar-los [als nouvinguts] allà on són", expressa Tresserras.

El conseller, alhora, també va interrogar l'auditori sobre quants amics, coneguts o saludats de fora del país tenia cada un dels assistents. Segons Tresserras, el catalanisme cultural no pot lloar els avantatges que té per als nouvinguts la incorporació al català i després tancar-los les portes de les relacions personals. És per tots aquest motius que aposta perquè el nou militant lingüístic dediqui els seus esforços, cada cop més, a realitzar una tasca "missional" d'incorporació de nous efectius a la causa catalana.

El secretari general d'ERC Joan Puigcercós va ser l'encarregat d'obrir la jornada, que tenia per objectiu, segons va explicar, "ajudar a rearmar el discurs catalanista". En aquest rearmament ideològic van contribuir-hi personatges tant destacats com el filòsof Josep Maria Terricabras, el sociòleg Miquel Fernández, el director del CPCPTC Ramon Fontdevila, el president d'Escola Valenciana Diego Gómez, el secretari d'Immigració de la Generalitat Oriol Amorós
--------------------

Podrien donar part dels seus salaris astronòmics per a "missions". Per què no ho fan i van predicant-nos als qui no guanyem sinó que hem d'invertir pasta per a fer propaganda pels nostres drets nacionals? (jo no sóc de cap partit i he de publicar i fer tota la feina de la meva butxaca).

------------------

Ridao (Esquerra) presenta el seu darrer llibre, 'El Pla B. L'estratègia cap a la sobirania'

El portaveu parlamentari d'Esquerra i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha presentat aquest migdia el seu darrer llibre, El Pla B. L'estratègia cap a la sobirania, de la col•lecció l'Arquer, de pensament polític, editat per Mina. En aquest llibre, Ridao posa l'accent en com superar la via estatutària i en aconseguir una majoria social per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a decidir, 'sense obsessionar-se en el marc legal', ha dit.

El portaveu parlamentari ha assegurat que 'el procés estatutari ha estat una oportunitat perduda, però que ha servit com a presa de consciència', i ha fet que 'molta gent hagi obert els ulls', davant el fet que 'la prova del cotó federal no ha funcionat'. Ridao ha deixat clar que 'l'única sortida passa per un estat propi, ja que l'autonomisme està en retirada'.

El candidat d'Esquerra al parlament espanyol ha apostat per 'superar el concepte clàssic de l'autodeterminació, per superar velles polèmiques a l'entorn d'aquest concepte'. Per això ha insistit en la necessitat d'exercir el 'dret democràtic a decidir i avançar sense obsessionar-se pel marc legal', ja que 'el que és important és que els projectes col•lectius portin darrere majories àmplies i sòlides'.

El portaveu independentista creu que la configuració d'una majoria social a Catalunya per exercir el 'dret a decidir' ha de ser 'l'eix de l'acció política del partit'. Ara mateix, ha dit, 'només un 15% vota independentista' i cal treballar 'de forma gradual' per conformar una majoria.

En el llibre El Pla B. L'estratègia cap a la sobirania, Ridao ha recordat processos que s'han produït pel dret de decidir, com ara al Canadà o a Montenegro, en aquest últim cas a l'empara de la Unió Europea. Ridao ha alertat que 'només si hi ha una majoria podrem parlar de tu a tu i llençar un embat a l'Estat amb garanties', i aleshores, ha assegurat, 'l'Estat ja vindrà a parlar'.

Joan Ridao ha explicat alguns dels passos del 'Pla B' durant la presentació del llibre. D'entrada, ha afirmat que 'l'estat es construeix bàsicament des del Govern', i ha afegit: 'Cal que l'independentisme guanyi viabilitat, solvència, i això es fa sobretot des del Govern', insistint que 'es pot fer molta més feina des del Govern que des de l'oposició'. D'altra banda, ha afegit que 'la nació es construeix bàsicament des de la societat'.

A curt i mitjà termini, Ridao ha apostat per la 'mobilització social' i 'tornar al carrer' per fer 'una demostració de força davant de l'Estat', mentre que a llarg termini cal 'guanyar a poc a poc espais de sobirania'. El portaveu parlamentari també creu necessària la unitat dels partits catalans, ja que 'quaranta diputats catalans al Congrés tenen més força del que ens pensem' i ha apostat per 'recuperar peces perdudes del 30 de setembre', especialment en matèria de finançament.
--------------------------------------------------------
http://reset-cat.blogspot.com/
dilluns, 8 / octubre / 2007
La Conferència Nacional d'Esquerra (II)

La setmana passada va finalitzar el termini de presentació d'esmenes a la ponència oficial que la direcció d'ERC ha elaborat per la Conferència Nacional del partit del proper dia 20 d'octubre. La portaveu d'Esquerra, Marina Llansana, va declarar al respecte: "Sobre 424 seccions locals hem rebut 15 actes amb esmenes a la totalitat, el que representa un 3,53%. La ponència oficial ha tingut un ampli suport." Cal recordar que l'esmena a la totalitat és la ponència alternativa que ha presentat el corrent crític Reagrupament.Cat.
La versió de Llansana és del tot esbiaxada, ja que les dades reals al respecte són les següents:
- La ponència d'RCat va ser aprovada al 52% de les seccions locals on es va presentar. Fer-ne un promig comptant també els llocs on no es va debatre res (ni la ponència oficial ni les esmenes), tal com fa la direcció, és establir una relació espúria sense valor estadístic.
- No totes les seccions locals van debatre les ponències, només ho van fer 33. Menys d'un 20% del total del partit.
- La ponència alternativa d'RCat va ser aprovada en 17 seccions locals (L'Eixample, Badalona, Sant Cugat; Castellar del Vallès, Matadepera, Mollet del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Vicenç dels Horts, Roses, Torredembarra, la Secuita, Almoster, Benavent de Segrià, Rosselló, Soses, Bellver de Cerdanya i Puigcerdà).
- A Sabadell i a Argentona es van registrar empats entre vots a favor i en contra de l'esmena.
- A Manresa, Lleida, Vic, Blanes, Granollers, Cornellà, Mataró i el districte de Gràcia de Barcelona l'esmena a la totalitat va obtenir percentatges entre el 25 i el 45% dels vots.
- Per la seva banda, les esmenes parcials d'Esquerra Independentista van ser aprovades igualment en algunes d'aquestes seccions locals.
- Per tant, per eliminació, la que realment ha rebut un ínfim suport per part de la militància ha estat la ponència oficial.
Això no és d'estranyar. Deixant de banda el baix nivell de la ponència de la direcció (tal com ja vam comentar en un post anterior), la veritat és que la militància d'ERC no és tonta. I tant Carod-Rovira com Puigcercós –i Xavier Vendrell- ho saben. Per això la seva estratègia, davant l'augment constant de les veus crítiques entre la militància, ha estat lamentable:
- La direcció del partit ha evitat tant com ha pogut la celebració d'assemblees locals per a debatre sobre les diferents ponències.
- La direcció del partit ha establert un complex sistema per poder assistir a la Conferència, amb l'objectiu de desmotivar la militància a participar-hi.
- La direcció del partit ha afavorit la inscripció dels militants fidels a les seves tesis i n'ha obstaculitzat la dels considerants dissidents, enviant o no, respectivament, l'obligatòria tarja d'inscripció a la Conferència.
- La direcció del partit –segons un rumor força estès- ha emprat tècniques bananeres per aconseguir l'assistència i el vot dels seus, dispensant-los del pagament de la quota d'inscripció. Els convidarà també a dinar el dia de Conferència?
- La direcció del partit ha mantingut el secretisme més absolut pel que fa a l'organització de la Conferència, ja que la comissió organitzadora corresponent està composada únicament per membres de l'Executiva i no ha informat ningú (ni tan sols a la Comissió de Garanties) sobre el nombre de militants inscrits.
- La direcció del partit ha establert un sistema de votació a mà alçada pel ple de la Conferència, un autèntic despropòsit tenint en compte que s'hi preveu l'assistència de gairebé 3000 persones.
Que la ponència "Redreçar l'estratègia per rellançar l'independentisme" elaborada per RCat supera àmpliament en ambició nacional el document oficial és un fet incontestable que podreu comprovar en aquest quadre comparatiu. Però per què actua d'aquesta manera la direcció d'ERC? Jordi Barbeta n'assenyalava les causes en un article publicat a La Vanguardia aquest diumenge passat: "Carod y Puigcercós han aparcado su rivalidad y se han conjurado para aguantar en el Govern como sea, conscientes de que la alternativa al tripartito no es un Govern CiU-ERC en el que ellos tuvieran algún papel, sino cualquier otra fórmula en la que Esquerra estaría en la oposición y ellos seguramente buscando empleo. Por tanto, su única prioridad ahora es reclutar militantes que les ayuden a impedir que en la conferencia nacional de este mes los independentistas decidan volver a ser lo que eran. Y a eso dedican tiempo y dinero, bajo la consigna de Gloria Gaynor: I will survive."

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Yahoo! Groups

Beauty & Fashion

Connect & share

tips and advice.

Yahoo! Groups

Endurance Zone

A Yahoo! Group

for better endurance.

.

__,_._,___