dimecres, d’octubre 10, 2007

[catalonia-europa] Capital de la Cultura Catalana d’agost/setembre de 2007 --- Un Segle de Cultura i Ciencia als Països Catalans


Ens plau fer-vos arribar el Full Informatiu digital de la Capital de la Cultura Catalana número 41, corresponent als mesos d'agost/setembre de 2007.
Hi podreu llegir les següents informacions:
- Presentació de la Capital de la Cultura Catalana Perpinyà 2008 a la ministra de cultura de França.
- "Les ciutats, generadores de cultura", taula rodona de presentació de les capitals de la cultura catalana a la Fira del llibre de Frankfurt.
- Presentació de candidatures Capital de la Cultura Catalana 2009.
- Segona part de l'inventari papirològic de Catalunya.
- Irestal Group s'incorpora com a patrocinador de la Capital de la Cultura Catalana.
- Joana Sendra guanya el premi del concurs "Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007".
- Lleida hissa la bandera a l'acte central de la Diada Nacional de Catalunya com a Capital de la Cultura Catalana 2007.
- La Capital de la Cultura Catalana Lleida 2007 supera els 5.000 voluntaris.
- Lleida 2007 acull la recreació de la fundació de la Corona d'Aragó.
- 320 ajuntaments de Catalunya donen suport a Tarragona 2016.
- Tarragona 2016 inicia els contactes amb els 47 països membres del Consell d'Europa.
- Caxias do Sul designada oficialment Capital Brasilera de la Cultura 2008.
- São João del-Rei esdevé seu de la I trobada de la xarxa internacional de municipis per a la cultura.
- La Capital de la Cultura Catalana impulsa l'enfortiment de les relacions dels municipis catalans amb Sarajevo.
- La Capital de la Cultura Catalana participa en la trobada europea de capitals culturals de Sibiu.
Esperem que sigui del vostre interès.
Rebeu una cordial salutació.
Organització Capital de la Cultura Catalana
Ronda Universitat, 7
08007 Barcelona
Telèfon: 934123294
Fax: 934126871
www.ccc.cat
info@ccc.cat
-----------------------

Un Segle de Cultura i Ciencia als Països Catalans
Ahora el Ministerio de Cultura (o incultura, despues de esta exposición) echa marcha atras. Esta es la noticia:

La exposición «L´Institut d´Estudis Catalans, 1907-2007. Un Segle de Cultura i Ciencia als Països Catalans» fue inaugurada ayer por la tarde, con no pocos contratiempos, en el Rectorado de la Universitat de Valencia.

El vicerrector de Cultura del ente universitario, Rafael Gil, fue el anfitrión del acto, en el que estuvieron presentes el presidente del Institut d´Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, y los dos vicepresidentes de la entidad, Antoni Riera y Salvador Alegret. La muestra, reducida en su versión itinerante a la esencia documental de aquella que se exhibe de forma permanente en la sede del IEC en Barcelona, no hacía alusión alguna en sus paneles a la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales (SEACC), institución dependiente del Ministerio de Cultura, que ha retirado oficialmente su apoyo a esta iniciativa. No se repartieron folletos.

El ministro de Cultura, César Antonio Molina, anunció el pasado 26 de septiembre en el pleno del Senado que su departamento denunciará el incumplimiento del convenio de colaboración firmado entre la SECC y el Institut d´Estudis Catalans para realizar esta exposición, cuyo título que, según el ministro, fue modificado «unilateralmente» por el causante de la controversia. La denominación original hablaba inocuamente de «cultura catalana».
Sin embargo, la retirada del apoyo institucional a esta escueta muestra -en la que se hace un recorrido cronológico por las conquistas lingüísticas más significativas logradas en los territorios de Cataluña, Baleares, la Comunidad Valenciana y Andorra- no ha sido notificada aún oficialmente al IEC, según aseguró ayer en Valencia el presidente de la institución. «Sólo lo sé por la prensa», dijo Giner, quien especificó que el apoyo de la SECC se limitaba a la versión ampliada de esta muestra en Barcelona, y no a su itinerancia. No quiso por tanto confirmar si el Ministerio también ha retirado su ayuda económica a la muestra.

Un «malentendido»
Por su parte, el comisario Josep María Camarasa calificó ayer de mero «malentendido» el citado baile de palabras en el título de la exposición, de modo que negó la existencia de cualquier tipo de polémica. Camarasa especificó que la noción de «países catalanes» es únicamente cultural, «otra cosa es el uso que hagan de esta expresión determinados grupos políticos». Según explicó, la reciente exhibición de esta muestra en Andorra no generó ningún tipo de controversia.

La muestra del centenario del IEC se apoya en vitrinas informativas, paneles iluminados y material audiovisual, en los que se recuerdan las primeras manifestaciones de las fuerzas políticas valencianistas -cuya herencia residual torpedeaba ayer el acto desde las puertas del Rectorado-, la inauguración de la creación de Acció Cultural del País Valencià o las primeras emisiones de Canal 9.

«Debates estériles»
El vicerrector de la UV, cuyo discurso de apertura fue enterrado por el estruendo causado por los manifestantes contrarios a las tesis de la exposición, lamentó la gresca, aunque aconsejó «no asustarse nunca de la ciencia y la difusión de la cultura», al tiempo que animó a «no alimentar debates estériles».
Sobre la oposición de la Generalitat a esta muestra que, en palabras de la consellera de Cultura, Trinidad Miró, «atenta contra la identidad y los sentimientos de una parte importante de los ciudadanos», Rafael Gil aludió a la independencia de ambas instituciones. «La UV no hace valoraciones sobre lo que hace el Consell, de la misma forma que esperamos que ellos no las hagan de lo que hacemos nosotros».

La entrada principal del edificio del Rectorado de la UV tuvo que permanecer cerrada durante la presentación. Varios miembros de seguridad, después reforzados por dos agentes de Policía Local, contenían las protestas de un numeroso grupo de personas valencianistas, lo que llevó al presidente del IEC a cancelar su intervención.

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...



---------------------------------


Yahoo! Canada Toolbar : Search from anywhere on the web and bookmark your favourite sites. Download it now!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! Groups

Endurance Zone

Communities for

increased fitness.

Yoga Groups

Find Enlightenment

& exchange insights

with other members

.

__,_._,___