divendres, d’octubre 19, 2007

[catalonia-europa] Somnis i realitats


AMICS ANARQUISTES.
(Una gosadia: Crítica dels supercrítics -o les impertinències de la nostra vida impertinent).

On ha guanyat l'anarquisme? Enlloc. Ni pot guanyar mai. Perquè allí on ha guanyat temporalment sempre han anat els capitalistes o els stalinistes autòctons o, si no, els estrangers, i els han massacrat
L'anarquisme és un simple cant de sirena per a desviar allò possible cap a l'impossible. Un camí cap a l'escorxador.
La societat comunista sense Estat, com a article de fe de la teoria revolucionària...Jo no hi crec, tanmateix.
Sóc incrèdul del marxisme i de l'anarquisme.

He estat marxista, però després d'escolar-se els anys i les experiències i de llegir molta història i psicologia, no puc ja concebre com una cosa així podria esdevenir-se mai ni enlloc del món (a no ser que la gent es transformassin en àngels, cosa que entra ja en l'àmbit de la metafísica). Si algú m'explica com pot fer-se la revolució mundial sense que degeneri ni sia aixafada, com vèncer la burocratització i les tendències policiaques, etc. almenys podríem començar un debat concret en comptes de les generalitats amb poc significat que els metafísics de la revolució exposen.
L'anarquisme sorgeix amb més força allà on una potència ha anihilat l'Estat originari (Catalunya, Aragó, Al-Andalus...) i és una reacció cega a segles d'opressió i de desarticulació sistemàtica de la nació dominada, malalta i consumida d'odi i d'avorrició front a un poder (invasor i colonitzador) estrany i sàdic. L'anarquisme és la porta falsa i venal, emocionalment primària, a l'horror de la tortura socioeconòmica i mental contra un poble sense Estat propi. Però és una resposta de colonitzats que eternitzarà el problema i el durà a un culdesac crònic, enmig la violència més eixorca.
Molts esquerrans s'escaroten fins i tot violentament quan critiques coses que, al meu entendre, no tenen en realitat base i són simples supersticions modernes o progres, al nivell que la gent humil pot creure en curanders, etc.
He conegut molts anarcos al llarg de ma vida, de fet alguns són bons amics meus, i puc dir que la pràctica totalitat són prou afeccionats a fumar canuts. Alguns els ha donat també per altres drogues, de fet alguns van acabar de ionquis, d'alcohòlics, se suïcidaren...I ho dic amb gran dolor perquè era gent que, més o menys, me'ls apreciava. L'anarquisme ha estat un bon pretext per a fer el que els venia en gana encara que fos demencial i autodestructiu. Per això estic absolutament convençut que l'anarquisme és una ideologia molt perillosa, autodestructiva, imbecil per impossible, que tendeix a la violència i a la drogadicció i sempre faré tots els possibles per alliberar els meus i el món sencer d'una plaga absurda i nihilista, tan nefasta com són aquestes ideologies pretensioses i megalòmanes, filles dels deliris dels abusos etílics.
L'anarquisme fa acerades crítiques a tot: a l'Estat, als patrons, a la religió, al capitalisme, al marxisme, etc. Crec que tenen raó, sincerament. i llàstima que no s'hagin mai afegit seriosament ells mateixos a la llista dels criticats i criticables, perquè "de bo no n'hi ha ni un" (la Bíblia), i qui s'ho pensa és que ha xalat massa i ha treballat poc.
Normalment tothom té raó, més o menys, a veure faltes: n'hi ha tantíssimes pertot! L'anarquisme descriu vivament la natura humana caiguda i la gran mentida humana. Però la proposta anarquista diu: ho hem de fer bé, ara, nosaltres. Dir això és una desesperada ingenuïtat i autoengany: encabotar-se desesperadament a no reconèixer quina és la natura humana, creure's especials, una mena de "milhomes anarquistes", és crear una secta...La Història ho demostra a bastament, per això l'anarquisme és ahistoricista: no aprèn de la Història...En tota revolució, els anarquistes han estat aixafats pels capitalistes (Comuna de París, Astúries...) o pels stalinistes (Krondstadt, Maig 37...). L'anarquisme pretèn una Arcàdia, una Humanitat sense Estat, la d'abans de Noè. Després del diluvi, amb Babel, apareix l'Estat, l'autoritat política. Abans hi havia poca població i molta terra...(elemental!).
Els anarquistes són bons crítics d'una societat molt degradada, però pèssims autocrítics perquè no tenen referències gaire concretes, no volen mirar la Història, i, de fet, en la Història (la prova del cotó-en-pèl) sempre han perdut per golejada: els han esclafats. Per què? Perquè es tracta de la mateixa natura de les coses que cau del propi pes, només són belles utopies, teoria del desig, és a dir, demagògies que porten la gent despistada a l'escorxador dels poderosos, un joc perillós, barrejat de burrera política, històrica...i psicològica...: Desconeixement de la natura humana, idealisme fora de lloc i de context. L'autoritat, el poder, encara que no ens entusiasmi i generalment ens avergonyesca pregonament, és consubstancial a l'organització de la societat humana i, o l'amillorem o ens esclafa. No n'hi ha més. Les Xauxes i les Arcàdies sens Estat van desaparèixer en el Diluvi Universal o bé són cosa de pamflets i còmics.
Si tant odien les banderes...per què els anarquistes també en tenen una, amb l'A o la de la CNT, etc.? O és que en nom de l'A no envien també gent a la mort, com si es tractàs de la bandera de qualsevol Estat? Si tant odien les banderes perquè ells també en tenen una i l'honoren i s'enfaden quan uns altres els la cremen, etc.?
L'anarquisme és la presó mental dels anarquistes, igual que l'integrisme ho és per als integristes, la diferència és de caràcter: els anarquistes no tenen un clar concepte d'ordre, realisme i lògica mentre que els integristes tenen aquest concepte maximitzat maníaticament i obsessiva.

Si ara vingués en Ramon Muntaner a muntó dels nostres "indepe-revolucionaris" de corral li dirien nazi oldfashioned, si vingués Llull el menysprearien per ser cristià, si vingués Gaudí li dirien boig i beat, i si vingués Macià li retraurien que havia estat militar espanyol, però si vingués Hitler o Franco amb la falç i el martell o amb l'A anarquista molts esquerranosos els seguirien ben pagats.

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

HDTV Support

The official Samsung

Y! Group for HDTVs

and devices.

Yahoo! Groups

Going Green

Share your passion

for the planet.

.

__,_._,___