diumenge, d’octubre 14, 2007

[catalonia-europa] Croada de El Periódico i el País contra la cultura catalana a Frankfurt --- Nou llibre d'en Ramon Tremosa

Croada de El Periódico i el País contra la cultura catalana a Frankfurt
www.tribuna.cat

11/10/2007 · Barcelona
Que la premsa editada a Madrid i la Brunete mediàtica bramin contra tot allò català no és cap novetat, però la virulència i autoodi amb què han decidit vestir les cròniques relacionades amb la Fira del Llibre de Frankfurt mitjans com El Periódico i l'edició de Catalunya de El País ha deixat de pedra bona part dels seus lectors i de la societat catalana. Aquests dies, les tertúlies radiofòniques i de carrer ho comenten i ningú entén els motius que han dut aquests dos rotatius a emprendre aquest camí.

Una vegada que la cultura catalana té l'oportunitat de lluir amb tota la seva esplendor en un espai de prestigi i reconeixement, en lloc de contribuir-hi i sentir-se'n orgullosos, El Periódico i El País -potser per saber-se responsables de l'ostracisme de la cultura catalana en terra pròpia- han apostat pel boicot. No un boicot d'aquells silenciosos, dels que ometen la notícia –aquesta vegada seria impossible- sinó dels que rastregen tot allò de negatiu que se'n pugui desprendre.

El Periódico s'estrenava amb les reaccions de la premsa local a la presència catalana, i en destacava sobretot, tot i que minoritàries, les menys benèvoles: "El patriotisme cultural dels catalans és a vegades insuportable", crítiques a l'absència d'autors en castellà amanides amb imatges de la crema de fotografies del rei –que tindrà a veure una cosa amb l'altra?-, comparacions del bilingüisme de Kafka amb el de Catalunya per censurar les tendències excloents són alguns dels continguts que reprodueix el diari barceloní. La corresponsal Paola Álvarez fins i tot es posa amb el discurs inaugural de Quim Monzó, que la immensa majoria va qualificar de brillant i que va aixecar aplaudiments del nombrós públic ressaltant-ne titulars alemanys com "Tan avorrit com només una inauguració pot ser" o "L'escriptor va afirmar no haver fet mai cap xerrada".

Això s'afegeix a les cròniques de l'enviada especial Elena Hevia, que assegura sense embuts que els actes de difusió de la cultura catalana a la ciutat alemanya no desperten cap mena d'interès, que "la presència catalana no sembla estar fent gaire soroll", que "el sector editorial [la] ignora". I el seu diari ho pregona als quatre vents, en una portada en què un petó de Javier Bardem i Penélope Cruz es menja mitja plana, ignorant com fucionen aquestes fires i evitant comparar-ho amb edicions passades. Almenys, Hevia s'avé a dir que el discurs de Monzó va ser "una fogonada de vida i intel.ligència entre els avorrits discursos oficials" i que "havia seduït a tothom".

Amb no menys bilis deia en portada El País que "La polémica lastra la Feria de Francfort", una polèmica, val a dir, que han alimentat especialment diaris com aquest. Tota la crònica es limitava a recollir la part de declaracions del director del certamen, Juergen Boos, referides a aquesta qüestió. Cap més font, cap més declaració. Tampoc calen, això és el que interessa i punt. I ben clar ho va deixar seu director adjunt, Xavier Vidal-Folch al programa La nit al dia. Amb la prepotència habitual se situava per sobre del bé i del mal, esquivant preguntes quan li convenia i atacant durament la manera en què l'Institut Ramon Llull ha gestionat la Fira.

------------------------------------------------

Benvolguts,

Us enviem informació sobre un nou llibre, titulat Catalunya serà logística o no serà d'en Ramon Tremosa i Balcells

Es presentarà a Barcelona en un acte obert a tothom el dimarts 13 de novembre a les 20.00 hores, a l'Aula Magna de la Facultat d'Econòmiques de la UB (Avinguda Diagonal, 690).

Hi participaran Pedro Nueno, professor de l'IESE, i Germà Bel, catedràtic de Política Econòmica de la UB.

La primera part del llibre fa una valoració de la realitat i del potencial de la logística a Catalunya, en un context global d'integració econòmica creixent i en un context català de deslocalització industrial més intensa que en altres països i regions veïnes. També es presenta una comparació entre Catalunya i Flandes, atès que aquesta darrera és considerada la primera regió logística europea. El model de globalització de Flandes, en la qual pels ports i pels aeroports hi ha anat entrant la prosperitat, és un model a seguir per Catalunya.

La segona part del llibre revisa la situació de les infraestructures de transport a Catalunya, explicant les limitacions dels actuals models de gestió centralitzats avui encara vigents a l'Espanya autonòmica. El dinamisme sorprenent dels aeroports catalans dels darrers anys, malgrat la gestió centralitzada d'AENA que vol sucursalitzar-los a Barajas, s'analitza en termes de topada entre l'estat i el mercat. També s'analitza l'èxit turístic i comercial dels ports catalans, especialment per la creixent importància del turisme de creuers, que és confrontat amb la manca de connexió ferroviària de mercaderies amb Europa i el model radial de l'AVE: aquest model és criticat pel seu alt cost, per la seva mínima aportació a la productivitat i per la conversió de totes les ciutats de l'Estat espanyol en barris de Madrid.


Si creieu que el llibre pot interessar a més gent, feu circular aquest correu.

Per més info:

www.ramontremosa.cat

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Beauty Groups

on Yahoo! Groups

A great place to

connect and share.

Yahoo! Groups

Endurance Zone

Communities for

increased fitness.

.

__,_._,___