dimecres, d’octubre 17, 2007

[catalonia-europa] Clar i català com el sol del migdia --- Estat de setge (per Víctor Alexandre) --- Catalunya s''independitza' d'Espanya a Venècia


http://www.racocata la.cat/articles/ 15206

López Tena: 'Ha començat el compte enrere cap a la inevitable independència catalana'
Dimarts, 16 d'octubre de 2007 a les 22:00
Informa: Guillem
Política
El vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol i un dels caps visibles del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, publicava ahir al nou diari espanyol de Mediapro, Público, un article desacomplexadament independentista titulat "Dependència o Independència de Catalunya" (en castellà), un article que, per la ideologia i els conceptes que s'hi empren, es pot qualificar d'històric, si tenim en compte que s'ha pogut llegir a tot l'Estat, no només a l'edició "catalana" (una edició de la que no disposa 'Público').

A l'article, Tena fa un repàs exhaustiu del camí seguit per l'Estat espanyol d'ençà de la fi de la dictadura, ara fa aproximadament 30 anys. Durant l'anàlisi, el vocal del CGPJ analitza tot de fets que perjudiquen notablement Catalunya i els ciutadans que hi viuen, passant per la manca d'inversions, l'espoli fiscal, la manca de control sobre infraestructures pròpies (Aeroports, ports, trens, xarxa elèctrica...) , i recorda que la majoria d'aquests serveis de titularitat estatal estan arribant al col·lapse més vergonyant. Tena es pregunta on són els avantatges que obté Catalunya per estar a l'Estat espanyol, si l'únic que rep a canvi és espoli fiscal, insults, boicots, manca d'inversions, serveis deficients, manca de transparència a les balances fiscals, si a les empreses catalanes se'ls bloquegen possibles compres d'altres empreses -amb una xenofòbia alarmant- ...

Tena acaba qualificant la pertinença de Catalunya a Espanya com a "mal negoci" per als catalans: Catalunya "privada de política fiscal, crònicament objecte de desinversió pública, discriminada fins i tot en tractats internacionals (aquests que firma l'Estat espanyol prohibint l'ús de l'aeroport de Barcelona als avions des de o fins a Toronto, Miami, Mèxic, Bangkok, Kuala Lumpur...), boicotejats els seus productes, rebutjats els seus compradors com a estrangers hostils. A qui li interessa continuar la dependència ? Algú em podria explicar algun avantatge comparatiu de la dependència respecte de la independència ?".

Recorda Tena que l'argument econòmic del mercat interior espanyol ja no és vàlid en una Catalunya on gairebé s'exporta a Espanya ja menys del 40%, i s'importa menys del 35%. "A Catalunya ja no li compensa el teòric accés privilegiat al mercat espanyol, que a més a més s'ha convertit en arriscat ja que és l'únic on els productes catalans són boicotejats només pel fet de ser-ho".

"Excepte efusions líriques, amenaces gonadals i acusacions de deliri psiquiàtric [...] no se sent cap argument a Espanya per a justificar aquesta dependència de Catalunya. Els unionistes catalans, excepte una certa resignació i crides a la rutina inevitable, tampoc no raonen, i recorren a la burla i a l'amenaça".

Pel líder del Cercle, "el problema de Catalunya es diu Espanya", ja que "es dedica, mitjançant l'aparell de l'Estat que els catalans paguen, a bloquejar tots els seus projectes: ni connexio ferroviària del port amb Europa, ni serveis públics que funcionin, ni inversions en infraestructures, ni TGV a Europa, ni presa de control d'empreses espanyoles, ni aeroport intercontinental, ni res de res".

Tena recorda que els objectius modernitzadors comuns a catalans i espanyols "ja s'han aconseguit", i que Espanya "ja és un país democràtic i europeu" però que continua essent "tant advers a la diversitat com ho ha estat sempre" perquè "no es veu com a plurinacional sinó com a unitària, i percep als 'diferents' no com a un actiu sinó com a una molèstia a eliminar". "Proclama que Catalunya és Espanya, però pensa que Catalunya és d'Espanya. Una possessió".

Tena fa un recordatori sobre l'intent de reforma estatutària iniciat pel Parlament de Catalunya fa alguns anys. Segons el vocal, els catalans "vam intentar de bona fe corregir l'espoli fiscal, el domini polític i les discriminacions econòmiques i culturals. Vam estendre la mà i només vam rebre insults, boicots i mentides, i un Estatut que ni s'aplica ni es compleix, perquè aquest govern espanyol -com els anteriors-, no té perquè complir cap llei quan afecta a Catalunya. No passa res i com sempre els tribunals Suprem i Constitucional ja ho avalaran, que per això els nombren PP i PSOE".

Per tot això conclou que a Catalunya "només li queda un camí, la independència" . "S'equivoquen [els governs espanyols]: bloquejada sota Espanya, maltractada i insultada per Espanya, farta d'Espanya, només queda un camí". De fet Tena veu també avantatges per Espanya en cas de tenir un Estat català veí, ja que perdria un membre descontent i problemàtic i guanyaria un bon veí i amic.

Tena acaba el seu article recordant la frase d'un antic president de govern espanyol, Azaña, segons la qual per mantenir Espanya unida calia bombardejar Barcelona cada 50 anys, un mètode que creia bàrbar però efectiu. "Els bombardejos ja no són possibles, però igualment Espanya no ha après enlloc d'això cap mètode per guanyar l'adhesió cordial i interessada dels catalans". I conclou "De fet tant li fa. S'hi posi com s'hi posi, la independència de Catalunya és inevitable. Ha començat el compte enrere".

Podeu consultar també la traducció de l'article al català i diferents opinions dels usuaris de Racó Català visitant aquest fil.

Notícies relacionades:
El Cercle d'Estudis Sobiranistes es constitueix oficialment (13/10/2007)
El Poder Judicial espanyol rebutja tramitar la denuncia sobre la jutgessa del cas Isanta (11/10/2007)
Amenacen de mort Alfons López Tena (10/10/2007)
López Tena denuncia la jutgessa que va impedir l'ús del català al cas Isanta (07/10/2007)
La Vanguardia, imitant El Mundo (26/09/2007)
La Vanguardia s'indigna per les declaracions de López Tena sobre la llibertat d'expressió (18/09/2007)
López Tena: 'Tothom s'ha de poder expressar cremant banderes' (18/09/2007)
Es presenta a Barcelona el Cercle d'Estudis Sobiranistes, amb la independència com a única via (10/09/2007)
Diversos intel·lectuals de l'entorn de CiU i ERC promouen un fòrum sobiranista (29/08/2007)
'Catalunya sota Espanya. L'opressió nacional en democràcia' (La Magrana) d'Alfons López Tena (23/04/2007)
Opinions: Lòpez Tena, un senyor de debò (12/04/2007)
Catalunya, drag queen sobiranista (16/10/2007)

---------------
Estat de setge (per Víctor Alexandre)

El que la Justícia i el govern espanyols estan fent al País Basc és realment escandalós. La persecució que s'ha desfermat contra l'esquerra abertzale, només per satisfer els interessos electorals del PSOE, tindrà greus conseqüències en les societats basca i espanyola. És indubtable que l'únic culpable d'un atemptat és qui el comet, però els escenaris de violència política tenen responsables polítics. I els quaranta anys d'existència d'ETA demostren que no hi ha voluntat política d'acabar amb aquest conflicte. Al contrari, tant el PP com el PSOE en treuen tota la rendibilitat electoral que poden. És immoral, és clar, però, ¿quan han demostrat que els importi més la pau que el poder?

La Llei Antiterrorista i la Llei de Partits són clarament antidemocràtiques i pròpies de règims totalitaris i, a més, com s'ha vist, del tot inoperants per resoldre el problema. La primera és la coartada per impedir la representació parlamentària de l'esquerra independentista –si no hi ha vots, no hi ha escons- i la segona és la via per criminalitzar la premsa desafecta a Espanya –encara que, com s'ha vist, això impliqui empresonar persones innocents i torturar directors de diari.

Per això l'esquerra abertzale faria bé de no menystenir el PSOE. ¿Caldrà recordar-li que va ser sota el règim d'aquest partit que l'Estat espanyol va viure els casos més escandalosos de corrupció política, de tortura policial i de terrorisme d'Estat? ¿Caldrà recordar-li que es tracta del mateix partit que ha elaborat una Llei de la Memòria Històrica que no anul·la els judicis sumaríssims del franquisme i que, amb els vots del PSC i d'ICV, continua considerant legal l'afusellament del president Lluís Companys? Doncs bé, ara ha arribat a l'extrem d'imposar un estat de setge a la població guipuscoana de Segura, amb identificació constant dels seus habitants i control absolut dels seus moviments. Reunir-se quatre persones per parlar de política és, a Segura, delicte de terrorisme. Exactament igual que en l'època de Franco.

És clar que també podria arribar la suspensió de l'autonomia basca, com demanen Alfonso Guerra i Juan Carlos Rodríguez Ibarra, però no caldrà perquè el lehendakari Juan José Ibarretxe no celebrarà cap referèndum sense un acord amb el PSOE. Ibarretxe domina bé la gestualitat, però és incapaç de plantar cara al govern espanyol i posar-lo en evidència davant de tothom. Cosa que és una llàstima, perquè la millor manera de mostrar la baixa cultura democràtica d'algú és que se'l vegi revoltat contra un referèndum. No hi ha imatge més patètica, en política, que la de la confrontació entre urnes i armes, entre demòcrates i totalitaris. És a dir, les urnes segrestades per la força de les armes. I pensar que d'això hi ha qui en diu Estat de dret...

----------

Catalunya s''independitza' d'Espanya a Venècia

El vicepresident de la Generalitat de dalt, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha fet balanç de la participació de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, que tanca portes avui, acompanyat del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Manuel Tresserras, i el director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló. En la seva doble condició de president de l'Institut Ramon Llull i de la Comissió Executiva Frankfurt 2007, Carod-Rovira ha destacat que "amb la Fira de Frankfurt, la cultura catalana ja ha iniciat el camí definitiu de la internacionalització. A partir d'avui serà el símbol de la normalitat de la cultura catalana al món".

El vicepresident ha manifestat que el Govern de Catalunya tanca la Fira amb tots els objectius acomplerts i amb un missatge d'"orgull i satisfacció per haver fet les coses ben fetes", una felicitació que Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet extensiva a tots els departaments de la Generalitat que han participat en l'organització de la presència catalana al certamen. El vicepresident ha insistit que Frankfurt ha estat un èxit i "la clau que ha obert tots els panys de la internacionalització de la cultura catalana". Prova d'aquest èxit és la invitació de Catalunya a participar l'any 2008 al Festival de Música i Teatre de Guanajuato (Mèxic), el més important de l'Amèrica Llatina, i a la Biennal de Venècia al 2009 amb pavelló propi. Fins el moment només els estats participaven a la Biennal, a excepció de Gal·les i Escòcia.

En aquest context, Josep-Lluís Carod-Rovira ha ressaltat que mai com ara la cultura catalana havia aconseguit una repercussió internacional a tanta escala. Ho avalen, segons ha destacat, les 80 ciutats alemanyes en què ha estat present la cultura catalana. En aquest sentit ha recordat la participació de la cultura catalana a la Fira de Leipzig, el seminari de multilingüisme que s'ha fet a Hamburg, les més de 100 lectures que s'han fet a instituts d'educació secundària, la representació d'obres de teatre o d'actuacions musicals, així com també les exposicions que s'han fet a Berlín, ciutat on també s'ha fet la trobada internacional de catalanística.

El vicepresident del Govern ha destacat que tres governs –Andorra, Balears i Catalunya– han estat donant suport la a cultura catalana i que fins i tot ha contat amb la presència del president del Parlament de Catalunya i del Balear. També s'ha felicitat per la participació a la Fira de la resta de territoris de llengua catalana, amb els ajuntaments de l'Alguer i Perpinyà, de Sueca, Gandia i Morella o de Basseit i Calaceit, entre d'altres.

---------------------------------
Make free worldwide PC-to-PC calls. Try the new Yahoo! Canada Messenger

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Stay in Shape

on Yahoo! Groups

Find a fitness Group

& get motivated.

Yoga Groups

Exchange insights

with members of

the yoga community.

.

__,_._,___