divendres, d’octubre 12, 2007

[catalonia-europa] ELS CAPRICIS DEL CALENDARI: DEL 6 AL 12 D'OCTUBRE

ELS CAPRICIS DEL CALENDARI: DEL 6 AL 12 D'OCTUBRE
from Poliblocs.ERC by Oriol Ramon i Mimó
Article a Poliblocs: http://www.poliblocs.cat/articles/el-12-doctubre-no-hi-ha-res-a-celebrar

Molt sovint l'atzar del calendari esdevé capriciós. Un caprici que es palesa en el mes d'octubre en la commemoració de dos esdeveniments molt llunyans en el temps però massa propers en l'espai.

Efectivament, al nostre país recordem que un 6 d'octubre de 1934 el president Lluís Comapnys proclamà l'Estat Català dins de la República Federal Esapnyola des del balcó de la Generalitat. Fou una proclama que va ser degudament reprimida pel govern (republià) espanyol de torn i que suposà l'empresonament de tot el govern de la Generalitat, la suspensió de l'Estatut i la majoria d'Ajuntaments i el manteniment de l'estat d'excepció fins al 1935, a més d'exercir una dura repressió contra els sublevats. L'alegria de la majoria de catalans durà ben poc, hores, i la història es tornà a repetir una altra vegada.

I vet ací el caprici del calendari: sis dies més tard l'Espanya més nostàlgica celebra el dia de l'anomenat "Descubrimiento" amb l'orgull d'haver estès el sentiment d'hispanitat Atlàntic enllà. El cert, però, és que aquell dia de 1492 s'encetà una onada de repressió i aniquilació de cultures mil.lenàries del continent americà, en una acció repressiva sense precedents en la història de la humanitat. Moltes d'aquestes cultures no han aixecat mai més el cap o han sobreviscut en la més ínfima pobresa, subjugades a les grans cultures colonials i passant a formar part de l'anomenat "destí comú".

Salvant totes les distàncies, elles i nosaltres, els catalans, tenim força coses en comú: l'espoli que van patir del seus recursos naturals abocant-los a profundes misèries, nosaltres l'hem patit en compta gotes. No és el mateix, però ara ja hi ha qui fa números i no li quadren: l'estat ens estafa i ens ofega; un altre tret comú és la lluita per la supervivència lingüística i cultural enfront d'aquesta mena de mare comuna adoptiva que ens han imposat.

No, no som tres-cents milions ni el 12 d'octubre pensem celebrar res. Ho vam fer el dia 6, amb l'esguard posat en el somni d'esdevenir lliures i poder decidir algun dia el nostre futur com a poble, vagi cap on vagi, però nosaltres sols.

Del 6 al 12 d'octubre ens solidaritzem amb les cultures maies, asteques, sioux, apatxes, guaranís, ... A totes elles el nostre suport i la nostra solidaritat en la lluita per la llibertat.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Real Food Group

Share recipes,

restaurant ratings

and favorite meals.

Fitness Edge

on Yahoo! Groups

Learn how to

increase endurance.

.

__,_._,___