dissabte, de novembre 10, 2007

Re: [catalonia-europa] LOQUILLO I BOADELLA UNA ESTRANYA PARELLA

No sé per què diuen que aquests pardalots "han girat a la dreta". Molta progressia no ha eixit mai d'una dreta pragmàtica: la verborrea a l'esquerra i la cartera molt a la dreta però amagada.
Per què diuen "la dreta" com a eufemisme de nazi-espanyolisme o de nacionalisme espanyol. Quan aprendrem a dir les coses pel seu nom: no és que siguin exactament més dretans que tants altres sinó que són racistes anticatalans (si són catalans de naixença això no implica generalment autoodi estricte, sinó més probablement que cobren de fons reservats o que han rebut alguna amnistia a canvi de fer la comèdia anticatalana).
No són dretans, són espanyolistes. Són coses que generalment han anat unides, però no sempre ni necessàriament. Parlem bé i ens aclarirem.

espanyansescanya@yahoo.ca wrote:
Xavier Bagés

dissabte, 10 de novembre de 2007

LOQUILLO I BOADELLA UNA ESTRANYA PARELLA
Xavier7355 | Reis i altres bufons |

En els anys 70 molta gent d'aquest país varem veure en l'Albert Boadella i Els Joglars un referent en la lluita per la llibertat i la democràcia. Després en els anys 80 i 90 l'Albert Boadella es va convertir en "l'executor implacable" de Jordi Pujol, fent la feina que no sabien, ni s'atrevien a fer els anomenats partits progressistes.

Avui trenta anys després Albert Boadella diu que marxa a "l'exili" teatral (que no físic). No tornarà a treballar a Catalunya, perquè a Catalunya "la majoria silenciosa" no omple els teatres per veure les seves obres (suposem que fruit d'una conspiració contra ell), i Espanya si que ho fan.

El passat dia 5 de novembre José Mª Sanz "Loquillo" va publicar en El Periódico de Catalunya un article en defensa de Albert Boadella. Amb gran sinceritat "Loquillo" ens fa sabedors, que ell igual que Albert Boadella, ha sofert un gir ideològic cap a la dreta més conservadora i rància. Respectable la posició de "Loquillo" defensant al seu amic Boadella. Res a dir davant unes opinions i unes idees (expressades lliurement en aquest mitjans de comunicació tant injuriats per el Sr. Boadella) que a pesar de fer l'esforç per comprendre, evidentment no comparteixo, i es fan difícils d'entendre.

Ara bé, emparat sota la bandera de la llibertat d'expressió el Sr.Boadella s'ha permès dir falsedats i barbaritats, que contribueixen a revifar (si és que no ho està suficientment), el sentiment anti-català a Espanya, a més de descriure una imatge de Catalunya totalment irreal, deformada e imaginària.

Durant un Curs d'estiu organitzat per la Universidad Complutense de Madrid en El Escorial, 19 de juliol de 2006 va dir coses com les següents

"La democràcia i el nacionalisme són coses, en el cas de Catalunya, incompatibles."

"El nacionalisme català no accepta la realitat, és un món virtual, la Catalunya real no li interessa."

A Noticias Terra va dir:

"Les comunitats emmalalteixen com les persones. Hi ha gent que es creu Napoleó i ha comunitats que sobtadament es consideren una nació."

"A Catalunya la situació és propera al feixisme. L'actitud de molt gent (a Catalunya) recorda la de l'Alemanya de 1933. Hi ha por, no es comprometen."

"Ahora Montilla se ha inventado una nueva etnia, la etnia del charnego. No teníamos bastante etnia del catalanismo y tenemos ahora la etnia del charnego, y nos quiere hacer ver que él representará esta etnia."

Davant l'Associació de Ciutadans de Catalunya va afirmar:

"Ni el vil acatamiento de la prensa del franquismo se puede comparar con el vasallaje corrupto y de consecuencias tan nefastas para la ciudadanía como el que tienen los medios de comunicación catalanes".

En una entrevista publicada per El Pais en el mes de maig de 2006 va afirmar que:

"La sociedad catalana está en este momento absolutamente contaminada por estos nacionalismos. En general, la mayoría de los catalanes piensa que los responsables de sus desgracias son otros. Hay un profundo sentimiento antiespañol."

I la última el passat 17 d'octubre d'enguany en una entrevista que li feia La Vanguardia (val la pena llegir-la) on deia, entre moltes altres coses, aquesta:

"Catalunya va camino a la secesión, pero no la liderará ERC"

Al final de les tragèdies els actors es treien la màscara. Vostè com actor que és, al final, també ho ha fet.

Gràcies Sr. Boadella

Versió per imprimir (format PDF)
Afegir-hi un comentari

[Non-text portions of this message have been removed]

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Endurance Zone

on Yahoo! Groups

Communities about

higher endurance.

Yahoo! Groups

Wellness Spot

A resource for Curves

and weight loss.

.

__,_._,___