dijous, de novembre 08, 2007

[catalonia-europa] Un país en negatiu --- Aeroports --- Escriptor independentista catalano-andalús --- La Segona Decadència


Un país en negatiu

Ara fa una setmana, dilluns 29 d'octubre, vaig participar en l'esquifida manifestació en protesta pel desgavell ferroviari causat per les obres del tren d'alta velocitat, la suspensió dels serveis de Rodalies i, en general, pel col·lapse sense precedents dels serveis públics a Catalunya que es manifesten amb una intensitat exasperant des de l'estiu. Més enllà de les raons polítiques globals que em van impulsar a sortir al carrer, en el meu cas, com a persona resident al sud de la capital que no disposa de vehicle propi, hi havia la condició d'afectat directe per l'esvoranc físic i mental que travessa els responsables de la gestió del servei ferroviari i d'una bona colla de prestacions bàsiques al nostre país. No obstant això, si una mena de regust amarg va planar sobre l'aplec concentrat a la plaça Sant Jaume, fou perquè es va constatar de manera fefaent l'absència del gruix de persones afectades pel dèficit d'infraestructures. Hi havia la gent que s'oposa al pas del TGV
per l'Eixample, els representants habituals del catalanisme de xoc, algun oportunista regidor del PP, però de residents a Gavà o a Viladecans usuaris dels Rodalies no n'hi havia gaires. Les condicions socials han de ser molt deplorables (alguns prou feina tenien en aquella hora per tornar a casa seva) perquè l'agressió constant al benestar d'una bona part de la comunitat no susciti cap mena de reacció organitzada. Però el més inquietant des de l'òptica del catalanisme és que, a diferència dels moviments socials de finals del XIX i de principis del XX, hem fracassat a l'hora d'aconseguir que els sectors més vulnerables de la societat identifiquin la seva precarietat amb una situació de dominació política.

Al meu parer, aquesta és la conseqüència encoberta i perversa de l'actual Govern d'Entesa constituït per una força majoritària (el PSC) que vertebra l'eix de la seva acció política en la negació del conflicte nacional: que s'ensordeixen els instruments que permeten associar la crisi a una situació de dependència. Amb el drama afegit que aquells, com Esquerra, que haurien de col·locar altaveus per tal de transmetre a la ciutadania les raons de la crisi (la dominació econòmica derivada de la pertinença a Espanya i expressada en el dèficit fiscal i l'erosió del sistema d'infraestructures) són arrossegats per les servituds del pacte de coalició. Aquesta conjuntura ni els permet reparar els greuges en camps que no són competència de la Generalitat, ni els proporciona les condicions per desplegar, malgrat els recursos que tinguin com a organització, una activitat de denúncia i propaganda que atregui la majoria social trinxada pels dèficits en els serveis. Ara més que mai cal fer
pedagogia, però no la pedagogia mel·líflua perquè Espanya comprengui les raons de la víctima apallissada, sinó "pedagogia de l'enfrontament" que convenci els nostres, utilitzar els ressorts públics i privats per fer palesa la situació de discriminació que pateix la nostra comunitat, tota la nostra comunitat amb independència del seus orígens i dels seus sentiments d'identitat, una iniciativa que esborrona prendre a gran part dels actors polítics per bé que alguns haguessin estat anys teoritzant sobre com dur a terme aquesta empresa abans que tinguessin responsabilitats de govern. Si busquem una majoria sobiranista val a dir que la primera oportunitat d'aconseguir-la, atiant una estratègia que canalitzi el descontentament social i que el presenti com a problema nacional, està fent aigües per tot arreu i, cosa més trista, està naufragant amb independentistes al consell executiu.

L'espervent del TGV, de les Rodalies i de l'escanyament de la mobilitat a Catalunya és responsabilitat del govern espanyol tant en l'època del PP com en època socialista, però la desmobilització social, l'apatia, la insolidaritat, la indiferència i, per dir-ho en termes clàssics, l'alienació, és una responsabilitat exclusiva de la societat catalana amb la classe política al capdamunt que l'ha adobada i l'ha ensinistrada tant sota el pujolisme com sota la saga tripartida, un esperit de resignació extremadament greu quan es tracta d'un país sense prou capacitat de decisió política i de disposició dels propis recursos, sotmès a un sabotatge constant i que, si no té prou empenta per resoldre d'una vegada els problemes pendents, es trobarà ben bé al caire de la desintegració. Perquè totes les sirenes d'alarma se'm disparen quan, malgrat els vaticinis sinistres que s'han confirmat aquests darrers mesos i les perspectives ombrívoles que s'estenen davant nostre, des de la classe
política, amb alguns apòstols de l'esquerra estètica al capdavant, encara s'esforcen per donar una imatge autocomplaent de les nostres possibilitats cada cop més malmeses, encara tenen la barra de provar de convèncer-nos que al nostre país "es viu molt bé", cosa que per a algú que s'ha de llevar a quarts de sis per guanyar poc més de mil euros al mes i restar una bona part del dia atrapat dins un autobús en algun punt del Baix Llobregat, voreja la indecència. Quan es proclamarà d'una maleïda vegada que a Catalunya cada cop vivim pitjor, que una gran part de la societat suporta condicions laborals i socials que fa temps que han estat superades fins i tot en alguns països de l'Europa de l'Est, i que això només s'arreglarà amb una batzegada de coratge polític que, en la generació actual de dirigents, ningú no està en condicions de precipitar?

--------------------------------

Esquerra considera que "a mans del PP" l'aeroport del Prat seria "una empresa privada centralitzada a Madrid"

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira ha manifestat aquest diumenge al matí que l'aeroport del Prat 'a mans del PP voldria dir una empresa privada, centralitzada a Madrid i la mateixa per tot l'estat', 'seria com privatitzar AENA', ha insistit Carod-Rovira. Per el vicepresident, 'el que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya'. Carod ha manifestat també que la visita dels reis d'Espanya a Ceuta i Melilla es deu al fet que 'darrerament hi havia sectors socials notables que qüestionaven el paper de la monarquia', i ha afirmat que es tracta d'un viatge amb cert 'regust colonial per revifar una mica un sentiment nacionalista' que, segons ha afegit, 'hauria de pertànyer a una altra època'. Josep-Lluis Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira de la Fusta de Sant Hilari Sacalm (Selva).

Per el vicepresident, 'el que convé a Catalunya és que els aeroports es gestionin des de Catalunya i que hi hagi una majoria de les institucions de Catalunya i també de la iniciativa privada catalana, que es faci càrrec de la gestió del Prat'. Per Carod, 'la solució PP és una mala solució' amb 'tot centralitzat i tot fet des de Madrid'. Per el vicepresident, 'és igual que sigui públic o privat si tot acaba depenent de Madrid perquè els resultats ja sabem quins són, negatius'.

Segons ha explicat Carod, en el cas concret de Catalunya, hi ha interès de sectors diversos de la societat catalana –com la Cambra de Comerç, grups empresarials, entitats d'estalvis, entre altres- que voldrien participar en una gestió d'aquestes característiques. Carod ha recordat que alguns dels aeroports que millor funcionen a Europa, com per exemple els alemanys, 'tots ells tenen aquestes doble presència, de les institucions locals i també iniciativa privada del territori'. 'Això és el que reclamem i estem convençuts que és l'únic que pot donar una bona solució als problemes dels aeroports catalans', ha puntualitzat Carod. Per el vicepresident, 'la solució del senyor Rajoy només té el cap posat a Madrid i res més'.

Carod ha fet declaracions també sobre la visita dels reis d'Espanya a Ceuta i Melilla i ha dit que 'és una visita que sorprèn una mica' i que 'segurament l'explicació cal buscar-la en el fet que darrerament hi havia sectors socials notables que qüestionaven el paper de la monarquia'. Per Carod, 'sembla com si la monarquia utilitzés aquest viatge amb un cert regust colonial per revifar una mica un sentiment nacionalista espanyol que sincerament, hauria de pertànyer a una altra època', ha manifestat. Per Carod, aquest viatge 'només' pot tenir 'aquesta dimensió' perquè 'interès polític i econòmic no en té cap', ha afegit.

----------------------------------------------------------
http://www.moronfuente.blogspot.com/


Pedro Morón
Sant Boi de Llobregat, Baix Llobregat - Catalunya

Yo, catalán de Granada

Historias de la inmigración

Els altres andalusos

Catalònia Acord Llibre Fundacional
-----------------------------

2007-11-03 14:17:25
La segona decadència
Marc Peris


Avui, he vist a la televisió una nova compareixença del president de la Generalitat de Catalunya José Montilla, i m'ha esgarrifat una aberració lèxica d'aquelles que es gasta, en concret aquesta vegada emprava ventages, per avantatges. He de dir, i potser ja us n'haureu adonat, que jo no sóc precisament, un exemple de la correcció extrema, i que segurament, a causa de la modèstia de L'Avanç com a projecte, haureu pogut trobar errades ortogràfiques a algun dels meus escrits, als quals, d'altra banda, mai els pega una ullada un corrector qualificat.

No es tracta d'esdevindre inquisidor de la puresa de l'idioma, sobretot quan l'idioma es troba en situació de retrocés evident. Només vull posar èmfasi en el fet que qui tortura d'aquesta manera la llengua, no és sinò el president de Catalunya. Us imagineu el president del govern espanyol, en un debat al Congrés dels diputats, dinamitant l'idioma com una vulgar Belén Esteban qualsevol? Doncs bé, això és el que fa en Jose Montilla, quan parla en català, i degut al seu càrrec ho ha de fer sovint. Sóc capaç d'entendre que suposa un esforç haver d'aprendre una llengua tan diferent de l'espanyol, i que és un símbol de modernitat el fet que una persona nascuda fora de Catalunya arribe a ser president de la generalitat.

La veritat, m'importa poc si el president nasqué a Andalusia o a Ganímedes. L'únic que demane és que respecte la llengua catalana, de la mateixa manera que no parla en espanyol com un analfabet funcional, sinò d'una manera extremadament correcta. La caricatura que fan d'ell al programa Polònia, de TV3 se li pareix més que ell mateix, amb la constant aerofàgia verbal entretallada, colpejada, que fa patir quan se l'escolta. Senzillament crec que l'interés que tenen els dirigents del PSC per la cultura autòctona es pràcticament nul, i el president Montilla n'és una prova amb potes.

Últimament el PZOE ( amb aquesta Z impostada, reflexe de la parla madrilenya més casposa, de la qual fan bandera per a la propera campanya electoral ) ja s'ha tret la màscara i ens detalla clarament els seus plans: desmantellar i desactivar qualsevol pulsió nacional diferenciada a l'Estat Espanyol. Amb un plantejament prou senzill: manipular la voluntat de pobles farts de la dreta encara més rància, i gràcies a açò encaixar amb calçador i sovint amb manilles als espanyols perifèrics, com ells ens consideren. Tant és si han de donar el govern de Navarra als cacics de tota la vida d'UPN, o si han de signar estatuts peperos on calga, o empresonar als dirigents d'un partit que voten el vint per cent dels bascs, però aquesta és una altra història.

El que avui ens ocupa és el símptoma d'una decadència que patim totes i tots els que formem part de la cultura catalana, molta gent a Catalunya es pensava immunitzada, i hem habut de patir la seua condescendència al parlar-nos dels nostres fatxes i blavers, i del nostre meninfotisme. Ni som tan divins uns, ni estem tan vençuts els demés... O ens recobrem en la nostra unitat o tots serem destruïts com a poble.

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

10 pairs of tickets

a day from Yahoo!

Fly home for the

Holidays for free.

Official Samsung

Yahoo! Group for

supporting your

HDTVs and devices.

.

__,_._,___