dijous, de novembre 01, 2007

[catalonia-europa] Professora coacciona perquè un alumne parle en la lengualimperio --- Yo me llamo Josep Lluís --- La ISO diu NO al secessionisme blaver

Una catedràtica de la UV coacciona un alumne perquè s'expresse en castellà

Durant el transcurs d'una classe de l'assignatura de Dret Constitucional en la UV un alumne realitzà una al·locució en valencià. La catedràtica, qui d'altra banda té un marcat accent valencianoparlant a l'hora d'expressar-se en castellà, li va respondre també en eixa llengua. Fins ací res no pot semblar estrany. Res més lluny de la realitat, però.

Tot seguit, Remedios Sánchez preguntà si algú tenia cap problema amb el fet que un alumne s'expressara en valencià. Una mà tan sols s'alça en eixe moment, d'una classe d'unes vint persones aproximadament. El comentari que feu aquell alumne fou d'allò més intolerant, tal com es pot preveure. Aleshores la professora exigí que l'alumne fera la seua intervenció en castellà, tot adduint una mera qüestió d'educació. Davant la negativa d'este, reiterà la seua exigència, acusant-lo de ser un "xic maleducat".

Després de les protestes d'altres companys i companyes de classe, els quals li recordaren a la seua professora el dret a poder expressar-se en qualsevol classe de la Universitat de València en valencià per tal com esta llengua és definida pels estatuts de la institució com a llengua pròpia i oficial, la catedràtica negà que instar a un alumne a que s'expresse en castellà siga cap mena de coacció sinó més aïna una mostra de respecte cap a les persones que no entenen el valencià.

Esta argumentació tan banal sembla obviar el fet que el xic que argumentava no posseir uns mínims coneixements passius de la llengua ha rebut, si més no, classes de valencià durant l'ESO i el Batxiller per la qual cosa pot ser molt preocupant que tinga en realitat eixos problemes de comprensió d'una llengua romànica prou semblant al castellà.

Al remat, resulta d'allò més surrealista que uns alumnes hagen de recordar-li a una catedràtica que tenen dret a expressar-se en la llengua pròpia i oficial d'una institució. Més encara si tenim en compte que la classe tractava sobre les vulneracions dels drets fonamentals. Pel que sembla hi ha alguns preceptes constitucionals (com per exemple la no discriminació per raó de llengua) que la Catedràtica de Dret Constitucional ignorava.

Com diuen els castellans "en casa de herrero, cuchillo de palo".

----------------------------------

Yo me llamo Josep Lluís

El Premi Nobel de la Pau (?) Al Gore explica en el seu nou llibre "L'assalt a la raó" que la televisió enmudeix la democràcia: "El massiu fluxe d'informació d'avui en dia va quasi tota en una sola direcció. El món de la televisió fa pràcticament impossible que l'individu participi en el que es presenta com una conversa nacional. Els individus reben però no poden enviar, absorbeixen però no poden participar, escolten però no poden parlar, veuen un moviment constant però ells mateixos no es poden moure."

La visió espanyola dels catalans està feta sense catalans. Després de dècades de crítica teledistorsionada, un català no espanyolista ha pogut contestar durant 40 minuts preguntes de ciutadans del carrer. El demonitzat Carod ha demanat respecte en el programa de Lorenzo Milà, català espanyolitzat de la família que va encarregar La Pedrera a Gaudí: "Yo me llamo Josep Lluís. Si en 300 años no han aprendido siquiera a decirlo, pero en cambio saben decir Schwarzenegger, tienen un problema, no yo. Un Estado que expresa menosprecio por la lengua catalana ha fracasado. España no quiere ser de otra forma, pero tal como está no cabemos"."El problema es el nacionalismo español, del cual nunca se habla. El problema de base de España como Estado es tener la valentía de salir del armario y reconocerse como es, un Estado de varias lenguas. 29 universidades de Alemania dan filología catalana, 5 en España no catalana ¿es normal?"

Front als diaris atacs als catalans, com si fóssim jueus del III Reich, s'obre l'escletxa de l'Espanya possible, però impossible, com la carta a El Pais de Mario López Sellés: "Me he sentido como si por primera vez en mi vida se me hubiera dado la oportunidad de oír a un independentista explicar públicamente para todo el país las razones de su independentismo y sus convicciones democráticas. Es terrible. Hace más de 30 años que hemos enterrado al dictador y hoy me he sentido igual que cuando compareció por primera vez en TVE Santiago Carrillo para hacernos ver que los comunistas no llevan cuernos. Las respuestas de don Josep Lluís a los invitados del programa se me antoja que habrán sido para muchos ciudadanos de este país algo así como una ristra de verdades reveladas que, sin embargo, para muchos catalanes y otros muchos españoles nos parecen antiguas y dolorosas obviedades. ¿Qué se puede decir de unos españoles que desprecian el idioma catalán y quieren obligar al pueblo
catalán a seguir perteneciendo a España? El Sr. Carod-Rovira puso en evidencia a esos nacionalistas españoles que no quieren una España libre y plural, la real y actual, sino una España nacionalcastellana y monárquica por la gracia de Dios, la oficial en la época de Franco. Son los mismos que vivieron plácidamente el infierno del franquismo, los mismos que blanden la Constitución hoy como ayer el catecismo, son los españoles de Franco. Hay otra España en la que muchos españoles y catalanes nos sentiríamos más a gusto. Por ejemplo la España en la que desde primaria se estudiara también la lengua catalana."

"Ni siquiera permitió castellanizar su nombre" compensa el diari jacobí amb les seves habituals opinions anticatalanes, com Núria Amat, invitada exclusiva a la Fira de Londres perquè no vol escriure en català: "Victor Klemperer observa en "La lengua del III Reich": ¿Hay que dudar aún de que Kafka fuera un escritor checo?" Y cita "la guerra de exterminio" per la "persecució linguista" de l'urugaia Cristina Peri Rossi, legalment catalana des de 1975 que es nega a parlar català amb el suport dels espanyolistes de El Pais com Mario Vargas Llosas i Fernando Savater, anticatalans, antibascos, antiindígenes, antiamericans i anti tot el que no sigui espanyol. La televisió a vegades dóna veu a les víctimes mudes. Jo em dic Josep per tot Europa, però no a Madrid.

Josep C. Vergés

--------------------------

Altre colp dur al blaverisme: La ISO diu NO al secessionisme

La ISO/DIS 639-3 Registration Authority, autoritat encarregada d'establir els codis per a totes les llengües del món, ha desestimat una petició -promoguda fonamentalment per la RACV- de separar el valencià del català.

Segons aquesta organització, no hi ha motius per entendre el valencià i el català com a llengües diferents i, menys encara, quan el Consell Valencià de Cultura i l'Acadèmia Valenciana de la llengua han manifestat reiteradament que ambdues denominacions són totalment vàlides tot i referint-se a la mateixa llengua.

A més també es recorda que hi ha sentències per part de la justícia espanyola on també s'afirma que de cap de les maneres es pot considerar que valencià i català siguen llengües diferents.

http://www.sil.org/iso639-3/cr_files/PastComments/CR_Comments_2006-129.pdf

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Food Lovers

Real Food Group

on Yahoo! Groups

find out more.

HDTV Support

The official Samsung

Y! Group for HDTVs

and devices.

.

__,_._,___