divendres, de novembre 16, 2007

[catalonia-europa] Eroski comercialitzarà mòbils en català --- Caixa Penedès retola només en castellà al País Valencià --- Compromís insta a complir la 'Declaració d'Ares'

Eroski comercialitzarà mòbils en català
www.e-noticies.cat

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i la directora de la Secretaria General del Grup Eroski, Leire Barañano, han signat el conveni d'impuls de la telefonia mòbil en català. D'aquesta manera, Eroski, com a operador mòbil virtual (OMV), mitjançant la seva xarxa d'hipermercats, es compromet a incloure en les seves comandes, com a requisit d'homologació dels terminals, que els fabricants incloguin el català en els menús i aplicacions.

Així mateix, Eroski es compromet a comercialitzar aquests terminals en català i a garantir que totes les comunicacions amb els abonats es puguin fer en la nostra llengua, d'acord amb el que estableix la Llei de política lingüística i l'Estatut del consumidor. Per la seva part, la Generalitat de Catalunya donarà suport institucional a qualsevol iniciativa del Grup Eroski que tingui com a finalitat la promoció de la llengua catalana.

Cal recordar que l'acord, impulsat des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació que col·labora amb la Secretaria de Política Lingüística en la normalització del català en el sector tecnològic, també preveu que els fabricants de mòbils implantin progressivament, abans del 31 de desembre del 2008, l'opció idiomàtica en els menús i les aplicacions de nous terminals que es comercialitzin a Catalunya. El Govern ja està promocionant els terminals en català mitjançant la campanya Elteumòbil.cat. L'adhesió d'Eroski s'afegeix a les dels fabricants Nokia, Motorola, Sony, Ericsson, Alcatel i els operadors Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha celebrat l'adhesió d'Eroski al conveni i n'ha destacat "la sensibilitat amb la llengua catalana com a camí per reforçar la seva posició a Catalunya, tot respectant un element tan essencial per als consumidors com és la seva llengua".

Per la seva banda, la directora de la Secretaria General del Grup Eroski, Leire Barañano, ha manifestat "la gran satisfacció que suposa per a Eroski col·laborar en les iniciatives plantejades des del Govern de Catalunya, i confia que els usuaris de telefonia mòbil es beneficiïn en breu d'aquest positiu conveni per a la llengua catalana".

---------------------------


Caixa Penedès retola només en castellà al País Valencià

Caixa Penedes s'està expandint al Territori Valencià, el cas és que aquesta caixa catalana està retolant les seues sucursals valencianes solament en castellà, ni una paraula en valencià he vist en tota la cartelleria exterior. Veure per a creure!!

https://www.caixapenedes.com/oficines.asp

Enviar suggeriments
https://www.caixapenedes.com/atencio.asp?motiu=s

Enviar queixes o reclamacions
https://www.caixapenedes.com/atencio.asp?motiu=q

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Compromís insta a complir la 'Declaració d'Ares'

El grup parlamentari de Compromís pel País Valencià ha presentat una proposició no de llei en la qual sol·licita que les Corts donen suport les mesures de normalització lingüística incloses en la denominada Declaració de Ares, que va impulsar a l'octubre de 2003 el llavors conseller d'Educació de Cultura i avui portaveu parlamentari del PP en la Càmera, Esteban González Pons.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella recorda que tant González Pons com el llavors director general de Política Lingüística, David Serra, van presentar a Ares del Maestrat (Castelló), el municipi en el qual Jaume I va iniciar la conquesta de les terres valencianes en 1232, un decàleg de mesures per a impulsar l'ús del valencià en l'Administració autonòmica que, transcorreguts quatre anys, "necessita d'un impuls renovat", segons la iniciativa.

Compromís argumenta en la proposta, presentada pel tràmit d'urgència, que si "fa quatre anys la Declaració de Ares aprovada unilateralment pel consell", "ara és el moment" que les Corts Valencianes, que és la Càmera que representa a tots els valencians, "donen el seu suport a unes mesures necessàries i imprescindibles per a garantir el procés de normalització lingüística del valencià".
---
Els peperos es torquen el cul amb la dita declaració, la LUEV, els dictàmens de l'AVL, les sentències del TS, TC i TSJCV i l'article seté de l'estatut d'autonomia valencià...
Clar que sí!
Per què, ja deia Maquiavel, els acords signats sense la força de l'espasa només són acords banyats. I l'espasa en el nostre context són els mitjans de comunicació, que el PP en té la meitat o més i el Compromís (o ERPV, EUPV, etc.) en té...quants? quins?
Somiatruites!

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Green Y! Groups

Environment Groups

Find them here

connect with others.

Real Food Group

on Yahoo! Groups

What does real food

mean to you?

.

__,_._,___