dijous, de novembre 15, 2007

[catalonia-europa] Màgic Montilla i PPeroide Duran i Lleida

http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=13069 El discurs trampa de Montilla

Víctor Alexandre
El discurs trampa de Montilla
Molt ben orquestrada la darrera campanya de promoció del PSC per mirar de capgirar el resultat advers que s'ensumen en les properes eleccions. La veritat és que el paper d'aquest partit en la gestió del caos que està patint Catalunya en matèria d'infraestructures no pot ser més galdós. Després d'haver tapat les vergonyes al govern espanyol desviant-ne la culpa al Partit Popular, ara calia fer un gest de prestidigitació que guardés les aparences davant la societat catalana i que mostrés el PSC com un partit preocupat pels problemes del país i no pas pel manteniment del poder. I ha funcionat. Fins i tot la presidència d'ERC, extasiada, ha arribat a dir que les paraules de José Montilla a Madrid "són les més valentes i més dures fetes a Espanya per part d'un president de la Generalitat". Francament, amb socis tan agraïts, el PSC pot estar content. El prestidigitador sovint necessita un còmplice que l'ajudi a culminar el seu truc, i, en aquest sentit, els interessos
electorals d'ERC són un magnífic aliat. La direcció d'ERC, profundament qüestionada des de dins del partit, necessitava que Montilla es tregués un conill del barret per tal que tots alhora diguéssim: "ohhhhh!".

Però hi ha trampa. El discurs es va fer a Madrid, sí, però no era Espanya el seu destinatari, sinó Catalunya. D'aquí que els mitjans de comunicació espanyols no se l'hagin pres seriosament. Com s'explica, si no, que "el discurs més valent d'un president català a Espanya", segons ERC, no hagi despertat cap mena d'enuig en el Partit Popular? No serà, potser, perquè només han estat un aplec de paraules buides prèviament pactades per treure'n rendibilitat política a tres bandes? Veiem-ho: ERC necessita desesperadament frenar el descrèdit que la seva cúpula s'està guanyant entre els votants independentistes, el PSOE sap que si vol mantenir-se en el poder no es pot permetre que l'abstencionisme guanyi les eleccions a Catalunya i el PSC necessita escenificar un cop de puny a la taula del PSOE perquè no es noti que tots dos són una mateixa cosa. Al final, és clar, tots tres hi guanyen: Montilla es limita a blasmar el PP, ERC sobredimensiona la figura de Montilla perquè és ella qui
el va fer president i el PSOE deixa que Montilla parli d'emocions a canvi que no demani les balances fiscals ni exigeixi dimissions. Esplèndid. Llàstima que el truc salti a la vista només d'imaginar quina hauria estat la resposta d'Esquerra i del Partit Socialista si el govern espanyol estigués en mans del Partit Popular. Mentrestant, el país cau a trossos.

Víctor Alexandre
www.victoralexandre.cat

---------

La veritat sobre Duran i Lleida http://www.e-noticies.com/opinions/la-veritat-sobre-duran-i-lleida-31184.html

"Retrògrad" i "reaccionari" han estat els termes amb què l'Associació Internacional de Gais i Lesbianes (ILGA) ha definit Josep Antoni Duran i Lleida per les seves crítiques a la Generalitat, després d'haver-se convertit en el primer govern nacional que ingressa en aquesta entitat. Duran diu que està a favor de la igualtat, sí, però s'oposa hipòcritament al matrimoni homosexual i a l'adopció d'infants per part de persones del mateix sexe. De fet, no ha estat gràcies a Duran que l'Organització Mundial de la Salut ha retirat l'homosexualitat de la llista de malalties. Si fos per ell, encara hi seria.

Però el líder d'UDC no descansa en el seu afany de convertir aquesta formació en la UPN catalana. Conscient que presentar-se tota sola a les urnes, deslligada de Convergència Democràtica, suposaria la seva sentència de mort, UDC veu la salvació en la possibilitat de convertir-se en la tapadora del PP a Catalunya si aquest partit, impotent per sortir de la marginalitat parlamentària, decideix camuflar-se darrere unes sigles que desperten menys animadversió.

El més divertit, però, és que Duran gosi dir que "avui, ERC i ICV tenen un valor afegit i un pes en la política catalana que mai no haurien d'haver tingut". Atenció a l'èmfasi: "que mai no haurien d'haver tingut". La veritat és que no hi ha res més perillós que un reaccionari disfressat de demòcrata. Duran i Lleida, és clar, no s'adona que, d'acord amb aquests paràmetres, si hi ha un partit a Catalunya que té un valor afegit i un pes que mai no hauria d'haver tingut és el seu. Més que res, perquè els seus votants caben perfectament en un autobús. I si Unió Democràtica vol demostrar que això no és així, ho té molt fàcil: n'hi ha prou que es presenti tota sola a les eleccions.

De moment, Duran i Lleida ha aconseguit que els símbols franquistes en edificis de l'Església no hagin de ser retirats en aplicació de la llei de la memòria històrica. Potser algú s'estranyi que un polític que es proclama catalanista faci tan de mal a la imatge de l'Església catalana demanant la pervivència del franquisme en els temples i que, alhora, afavoreixi descaradament la retrògrada, reaccionària i espanyolista Conferència Episcopal Espanyola i els postulats de la COPE. Però n'hi ha prou d'investigar el seu passat per veure que el comportament del Duran i Lleida del 2007 concorda molt bé amb el del Duran i Lleida del 1967.

Com explica Eugeni Casanova en el seu llibre Viatge a les entranyes de la llengua, els antics companys d'institut de Duran, a la Llitera, recorden que ell era l'animador del Cara al sol entre les files de nois abans d'entrar a classe. El càrrec d'animador de l'himne de la Falange no era mai fruit d'un sorteig, sinó dels mèrits fets pels alumnes, i, en aquest apartat, Duran i Lleida era qui en feia més: "es passejava amb posat altiu entre els xiquets formats, controlava estretament els alumnes que pronunciessin totes les síl·labes de l'himne, denunciava els qui no s'esforçaven...".

Aquest home voldria ser president de Catalunya. Al final, per poc que ens hi esforcem, no serà ni tan sols ministre d'Espanya

www.victoralexandre.cat
-------------------

Pujol era un home que entenia de dignitat. Quan Franco visità Barcelona acudiren ell i algun més i es posaren a cantar Els Segadors o la Santa Espina. Naturalment acabà al talego. El que passa és que, quan va veure que ni el postfranquisme era democràtic ni els catalans estaven per la tasca sobiranista i li donaren uns suculenta subvenció, ai vull dir, sou de President, s'hi "adaptà"
En canvi Mas o Duran són gent sense dignitat. No se la plantegen, simplement fan carrera política, poltronam. Si Carrasco i Formiguera, el dirigent d'UDC durant la II República que hagué de fugir de la CNT (per cristià) i acabà afusellat per Franco (per independentista), tornara i veiera el que fa i diu Duran, crec que es tornaria a morir de pura vergonya aliena

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

10 pairs of tickets

a day from Yahoo!

Fly home for the

Holidays for free.

Yahoo! Groups

Going Green

Share your passion

for the planet.

.

__,_._,___