divendres, de novembre 16, 2007

[catalonia-europa] capital dels pobles no representats del Mediterrani

Barcelona, capital dels pobles no representats del Mediterrani
Representants d'entitats vinguts de les quatre ribes del mar Mediterrani participaran a partir de demà en uns tallers organitzats pel CIEMEN, en els quals es treballarà sobre temes vitals de caràcter col·lectiu que afecten els diversos pobles i comunitats d'aquesta part del món. Aquesta activitat s'emmarca en unes jornades titulades "Construïm un espai Mediterrani per la Pau, la Justícia, la Dignitat i els Drets dels pobles",

Estan impulsades per Sodepau i la plataforma Aturem la Guerra, a més del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions), i que comprendran també una sèrie de ponències i taules rodones.

La Xarxa de Pobles i Comunitats No Plenament Reconeguts de la Mediterrània reuneix a representants d'organitzacions i moviments socials d'arreu del Mediterrani per debatre, durant tres dies, qüestions que afecten a aquestes comunitats, com són els drets col·lectius, la democràcia i el reconeixement de les seves respectives identitats.
El debat s'organitzarà a través d'uns tallers d'anàlisi i reflexió destinats a posar les bases per a crear una innovadora xarxa de mútua cooperació, en un pla d'igualtat, valent-se de les noves tecnologies de la informació.

Els tallers compresos en la Xarxa de Pobles de la Mediterrània estaran formats per una vintena de persones, que representaran les més variades comunitats d'aquesta regió: macedonis, gitanos, amazics, kurds, palestins, occitans, corsos, sards, kosovars, bosnians i catalans, entre d'altres. Els tallers giraran entorn a una sèrie de temes de comú interès, sobre els quals cadascun dels participants podrà donar el punt de vista de la seva comunitat. Es farà així un diàleg multicultural, amb l'objectiu final de trobar solucions vàlides compartides per als problemes d'aquests pobles mediterranis.

Els temes principals que centraran l'atenció dels participants seran: els drets lingüístics i culturals; el paper de les fronteres en les relacions entre pobles; les relacions entre biodiversitat i sociodiversitat; el tractament de les migracions; el dret a l'autodeterminació en el Mediterrani.

La trobada comptarà amb la participació d'especialistes com Nihad Boqai (de BADIL, Centre de Recursos per la Residència Palestina i els Drets dels Refugiats), Elhaij Ahmed (membre de l'Oficina Central de l'Associació Marroquina dels Drets Humans), Dorothée Fischer (oficina d'ALDA a Estrasburg) i Keltoum Irbah (Amazigh, membre de la Federació Mundial de les Associacions per les Nacions Unides), entre molts d'altres.

Sobre aquestes bases i col·laboracions n'ha de néixer una xarxa de cooperació que permeti la mútua comunicació capaç de construir una nova manera de relacionar-se els pobles i comunitats, no reconeguts com caldria, de la Mediterrània, fins ara molt distanciats i amb molt poc informació mútua.


[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

10 pairs of tickets

a day from Yahoo!

Fly home for the

Holidays for free.

Official Samsung

Yahoo! Group for

supporting your

HDTVs and devices.

.

__,_._,___