diumenge, de novembre 18, 2007

[catalonia-europa] "Antifeixistes" -- Debat

17 Nov. Manifa a Castelló de la Plana:
Hi havia molta gent, més d'un miler, quasi tots joves d'entre 15-30 anys i quasi cap immigrant (només he vist un magrebí). Molts joves anaven de cuir negre i bototes negres tipus redskin en la versió més ortodoxa i pentinats molt originals, en tons negre atzebeja.
Encara que fotia prou de fred, l'ambient humà d'aquesta mani no era tan fred com en unes altres manis de jovent esquerrà de Castelló: es notava que faltava algú (l'assassinat Carlos). Unes altres semblaven més encara desfilades de models alternatius, etc. i la gent se saludava menys.
Els espanyols havien dit que vindrien a provocar però no els hem vist el pèl pel Ribalta, devien anar d'incògnit. Han vist que n'èrem massa i que no hi havia res a fer.
En començar la desfilada, la gent anava massa junta i les pancartes de darrere no es veien res, però la de davant sí, els qui la duien cridaven molt fort, que se sentia des d'uns quants carrers alluny.
"Vosaltres feixistes sou els terroristes", "Contra el feixisme acció directa" i lemes per l'estil. Alguns d'aquests lemes parlaven de violència més o menys (in)directament i la gent que ens veia passar posava cara d'astorada. Els comentaris sentits de gent jove normaleta eren de l'estil: "Vamonos que son skins, igual nos pegan una paliza".
Com de costum els nostres criden massa de violència (gos lladrador...) i els de davant de tots que més cridaven donaven un aspecte un tant terrorífic, feréstec, poc convincent per al que havia de ser la nostra meta: convèncer la majoria del poble, no sols elits i joves. Però no sabem eixir de l'elitisme polític.
Mentre que els nazis i els dretans fan la comèdia de bons xics i després et peguen la ganivetada, la qual cosa és ben perillosa, els nostres no sabem sinó fer molt soroll innecessari. Canten la Traviata a mil metres. Hauríem de cuidar més la imatge i no espantar la gent correnteta donant-los a entendre una falsa imatge de violència (que després ni tan sols sol ser veritat).
A voltes pense que la millor manera d'arribar a la gent corrent amb manifestacions antifeixistes i semblants potser fóra anar amb jaqueta i corbata i més aviat en silenci, tranquil·litat i amb ordre. Que no ho veieren com un perill més, sinó com a una alternativa a la feixistització social, al caciquisme, a l'enfrontament entre els extrems. Però clar, la gent jove difícilment pot entendre com pensa i sent la majoria de la gent corrent a partir dels 30 ó 40. Una llàstima perquè així quedem aïllats socialment i generacionalment.
Ara bé, desfogar-se, s'han desfogat, i supose que dormiran a gust. I no crec que els fatxes de Castelló puguen fer una manifa tan nodrida com aquesta, si d'això es tractara.
-------------------
Molta rao el del comentari 2. Molta vestimenta de radical pero a l'hora de la veritat, poca cosa.
No era una mani per a dir jo soc com ells o mes, era una mani per a dir no al feixisme i al racisme.
I en les concentracions s'ha vist tot aço.
Si de veritat es vol venjança, crec q tots sabem on es troben els nazis.
Menys lladrar i mes actuar.
I les manis per a manifestar-se simplement!
-----------------------
El que hem d'aconseguir és que els feixistes no es reproduïsquen, a tal fi hauríem d'estudiar molt a fons el problema, veure'n les causes, la propaganda què fan, com capten gent i quina mena de gent, establir contrainformació i contrapropaganda EFICAÇ, etc.
Estudiem especialment els seus temes favorits: immigració, jovent, "España", aires militars, modes, terrorisme, atur... I estudiar bé vol dir sense prejudicis, mirant com hi reacciona la gent corrent i com pensen. No es tracta que, perquè els fatxes diguen blanc nosaltres diguem ja negre, o perquè ells utilitzen els cartells nosaltres ens neguem a utilitzar-los. Hem d'entendre que els fatxes no són simples subnormals ni tot el que fan no pot ser utilitzable per nosaltres mateixos en un altre sentit o d'altres maneres. CAL SER CREATIUS I OBERTS DE MOLLERA.
Són massa perillosos i poden dur massa sang i misèria. No es tracta de violència o de testosterona sinó d'una resistència tranquil·la, flexible, adaptable però alhora persistent, aferrissada i forta, que els fumigue o almenys els mantinga al ghetto del fanatisme boig dins una barrera d'acer.
---------------

Al meu parer la direcció de l'antifeixisme és prou incompetent: brama en comptes de plantejar metes polítiques
No pot ser que a les manis anem a "lladrar" i de farol. No es tracta de fer crides a la violència ni l'odi, no es tracta de fer com la COPE "però al revés"
NO
Es tracta de plantejar-hi OBJECTIUS POLÍTICS CLARS, que haurien de ser (lògicament):
IL·LEGALITZACIÓ DE BANDES FEIXISTES
DEPURACIÓ DE L'EXÈRCIT D'ELEMENTS FEIXISTES
Són l'exemple d'objectius assumibles per gran part de la ciutadania, que no són elitistes ni violents, que són democràtico-burgesos però radicals. Tècnicament això són "objectius demoburgesos radicals" que creen consciència perquè, malgrat ser teòricament demoburgesos, en realitat l'Estat no té cap interès a assumir-los. Això els desemmascara en el seu rerefons feixistoide, que és del que es tracta propagandísticament per ARRIBAR AL POBLE
No hem d'anar a manis a desfogar-nos amb pinta de violents, sinó a convèncer el poble de l'antifeixisme

-----------------------
La teva imatge
No vam ser mil persones,pasavem les 500,o 600 com a molt, mala imatge? la gent encara que diga aixo de "vamonos que son skins" tampoc te creguis tu que vindrien a la manifestació, aquesta manifestació es va fer per les dates on estavem i mes encara per el company assasinat a Madrid,es volia donar l'imatge de despreci al feixisme,si la gent pensa que som uns violentes/violents a mi personalment em dona igual, perque encara que nosaltres anarem de "niños buenos" la televisió ja s'encarregaría de donar-nos mala imatge

-------------
"Antifeixistes contra cabrons":
http://perefontanals.blogspot.com/2007/11/antifeixistes-contra-cabrons.html

---------

Mireu com manipulen la mort de Carlos i com ho presenten tot com a simples enfrontaments entre extremistes
Volen fer passar els antifeixistes per extremistes i tirar-nos la culpa de la violència. No els donem facilitats presentant una imatge i cridant slogans violents perquè aleshores quedarem com a uns bojos contra uns altres bojos i el que hem d'assolir és atraure'ns el poble a l'antifeixisme, no els fiquem fàcil la manipulació!!:

http://es.noticias.yahoo.com/afp/20071117/tpl-espana-politica-franco-ee974b3_2.html

Fuerte dispositivo policial ante el aniversario de la muerte de Franco

AFP - hace 2 horas 53 minutosMADRID (AFP) - Un fuerte dispositivo policial fue movilizado este sábado por la tarde en Madrid por temor a enfrentamientos entre militantes de extrema derecha y antifascistas ante el aniversario de la muerte del dictador Francisco Franco, indicó la delegación del Gobierno.

La decisión de desplegar un dispositivo de unos 700 policías fue tomada después de que un joven muriera apuñalado el domingo en Madrid en enfrentamientos entre antifascistas y neonazis.

La delegación del Gobierno, que teme actos de violencia en represalia por este asesinato y también en relación con el aniversario de la muerte de Franco (20 de noviembre de 1975), prohibió dos manifestaciones de grupos extremistas que habían sido convocadas este sábado por la tarde en el centro de Madrid.

La policía también pretende prevenir enfrentamientos durante el partido de fútbol entre España y Suecia, de clasificación para la Eurocopa 2008, que se juega a las 22H00 en la capital, y que fue declarado de "alto riesgo" por la comisión nacional contra la violencia en el deporte.

El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, dijo este sábado que el Ejecutivo será "inflexible ante cualquier expresión de grupúsculos ultras o que practiquen la xenofobia".

Pero la delegación del Gobierno en Madrid autorizó una marcha organizada por el partido de extrema derecha Falange que partirá este sábado por la noche del centro de Madrid y llegará el domingo por la mañana al Valle de los Caídos. Con esta marcha se quiere conmemorar la muerte de José Antonio Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange y mentor ideológico de Franco, que también murió un 20 de noviembre, en 1936.

El mausoleo franquista del Valle de los Caídos, que se encuentra a unos 50 km de Madrid, acoge este fin de semanda varios actos de seguidores de Franco y de Primo de Rivera, que están enterrados allí. Estos actos dejarán de celebrarse en el Valle de los Caídos cuando entre en vigor la Ley de Memoria Histórica, que será adoptada a fines de año y que entre otras medidas para rehabilitar a las víctimas de la Guerra Civil (1936-39) y del Franquismo (1939-75) prohibirá las manifestaciones políticas en esta basílica subterránea.
------
Més sobre C.J. Palomino Muñoz
http://www.20minutos.es/noticia/305119/0/alerta/policial/ataques/
Un il·lustre antifeixista, assassinat pels nazis, D. Bonhöffer, en català:
http://www.fespinal.com/espinal/catala/visua/ct14.htm
http://e-cristians.abatoliba.edu/cream/?site=ecristians&page=9&idioma=es&id_viejo=243

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Featured Y! Groups

and category pages.

There is something

for everyone.

HDTV Support

The official Samsung

Y! Group for HDTVs

and devices.

.

__,_._,___