dijous, de novembre 22, 2007

[catalonia-europa] Carod desconfia de l'aposta de Mas pel dret de decidir

DIJOUS, 22/11/2007 - 10:43h
Carod desconfia de l'aposta de Mas pel dret de decidir
El president d'Esquerra, Josep Lluís Carod-Rovira, ha expressat desconfiança respecte de l'aposta que va fer dimarts el president de CiU, Artur Mas, sobre el dret a decidir, en la conferència (pdf)

http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/mas20n.pdf

al Palau de Congressos de Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Carod ha subratllat que Mas no va reivindicar en cap moment el dret a l'autodeterminació i ha criticat la 'indeterminació' del projecte de Mas. 'Del dret a decidir, ja fa cent anys que en parlava Francesc Macià', ha recordat Carod.

Per Carod, el dret a decidir té una sola forma d'expressió: el dret a l'autodeterminació. En aquest sentit, ha dit que, malgrat que els altres partits s'estiguin bellugant en les aigües del catalanisme, Esquerra està guanyant la batalla ideològica.

Ahir mateix, el republicà Joan Ridao ja va dir que l'aposta de Mas es quedava a mig camí. Segons Ridao, el projecte de Mas no supera el marc constitucional actual, és a dir, l'estat de les autonomies.

http://www.esquerra.cat/web_nova/php_admin/inici.php?seccio=Noticies&num_article=5764

Dimecres, 21 de novembre de 2007

Ridao considera que la proposta de refundació del catalanisme d'Artur Mas 'es queda a mig camí'

El portaveu parlamentari d'Esquerra i cap de llista al Congrés, Joan Ridao, ha assegurat aquest matí que 'l'expectació que va aixecar la conferència d'Artur Mas, plantejada en termes de refundació del catalanisme, s'ha vist defraudada'. 'Em sap greu', ha declarat Ridao, 'però algú ha de dir que el rei va nu'.

Pel portaveu d'Esquerra al Parlament, 'estem parlant, en tot cas, de la refundació de CDC, ni tan sols de CiU'. Ridao ha assegurat que 'és obvi que calia renovar esquemes, ja que és el final d'una etapa política dilatada de govern per part de CiU, però també perquè la CiU de Pujol era més un moviment que un partit polític i, finalment, perquè ha quedat més que demostrat el fracàs de la via autonomista i del procés estatutari'.

El candidat al Congrés ha destacat que la proposta formulada ahir també 'té coses positives'. Per una banda, 'es demostra que l'autonomisme està de retirada' i, per altra, 'es planteja el dret a decidir sobre qüestions quotidianes, com per exemple el model d'infraestructures'. 'Benvinguts al club', ha dit Ridao, però ha recordat que aquesta proposta 'es queda a mig camí, perquè no fixa cap horitzó nacional, no arriba a l'única conclusió possible com és la necessitat de disposar d'un Estat propi; no sabem si vol un Estat, una confederació o una autonomia, i, segons com, és un pas enrere des de 1989 quan el Parlament s'ha reafirmat en el dret a l'autodeterminació'.

'Malament es pot parlar de casa comuna', ha assegurat, 'si volent fer una OPA cap a altres sectors del catalanisme no aconsegueix que es posin d'acord els de casa seva', en referència a UDC i a Duran Lleida.

Sobre la proposta de Mas de posar a consulta l'Estatut en el cas que el Tribunal Constitucional el retalli, Ridao ha assegurat que 'si d'Esquerra depèn, quan es convoqui un referèndum, no ha de ser per tornar a desafiar l'Estat refrendant un Estatut retallat, perquè aquesta és una via morta'. 'Si s'ha de fer un referèndum', diu Ridao, 's'ha de fer de debò i per anar a totes, és a dir, per saltar la paret'. I aquesta, segons Ridao, ha de ser l'obligació del catalanisme: 'aconseguir una majoria social i preparar les condicions per guanyar el pròxim embat amb l'Estat'.

Finalment, el portaveu parlamentari d'Esquerra també ha trobat positiu 'el diagnòstic que Mas fa de la situació actual de Catalunya i les propostes en positiu de noves bases programàtiques'. Per Ridao, 'Mas aparca el discurs catastrofista i apocalíptic, aquella visió de decadència de Catalunya associada al Govern d'Entesa' que havia mostrat fins el dia d'avui. El líder de CiU, segons Joan Ridao, 'connecta amb un discurs molt nostre i del centre esquerra, amb qüestions com l'Estat del benestar, l'educació inclusiva, la cohesió social i la sostenibilitat'.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Win free airfare

from Yahoo!

Fly home for the

Holidays on us.

Curves on Yahoo!

Share & discuss

Curves, fitness

and weight loss.

.

__,_._,___