dimecres, de novembre 28, 2007

[catalonia-europa] Boicot a la San Miguel. Demaneu productes etiquetats en català --- VALENCIÀ, CLAR QUE SÍ!

Si beveu birres, exigiu-les en català. Boicot a la San Miguel!!!

Foto: Moritz o Damm, dues cerveses que etiqueten en català

San Miguel: allà on va, menysprea el català


El nacionalisme espanyol ha desfermat una guerra contra l'empresa Moritz per haver donat suport a la Plataforma per la Llengua, entitat que ha elaborat un informe sobre la situació de l'etiquetatge a les cerveses. En aquest informe es diu que les cerveses etiquetades en català han experimentat un fort increment, passant de només 3 productes l'any 2001 a 36 cerveses en l'actualitat. Però hi ha contrastos. Mentre Damm ha passat a etiquetar en català el 60% dels seus productes, l'empresa San Miguel es nega a utilitzar aquesta llengua malgrat que, si més no, té tres bones raons per fer-ho: una, perquè etiqueta en més d'una vintena de llengües; dues, perquè inclou quinze llengües en una mateixa etiqueta; i tres, perquè és una empresa catalana que respecta mercats molt més petits com el danès o el finès. "Allà on va, triomfa", diu el seu eslògan. Però és mentida. A Catalunya són milers les persones que l'han deixada de consumir i que, amb bon criteri, s'han passat a Moritz.
Moritz és una molt bona cervesa elaborada per una empresa catalana que data del 1856 i que després d'un parèntesi va ressorgir l'any 2004 amb una força extraordinària etiquetada en català. De fet, no hi fa constar només les dades bàsiques, també hi inclou la informació complementària. Aquesta política empresarial, que seria normal a qualsevol país del món, és altament meritòria a Catalunya, fins al punt que el consumidor l'ha premiada amb la seva fidelitat al producte. Deu ser per això que San Miguel es veu obligada a fer campanyes televisives per recordar que existeix mentre Moritz, amb un pressupost molt més modest, es va menjant el seu mercat.

"Donem suport en la mesura de les nostres possibilitats a diverses iniciatives adreçades a la normalització de l'ús del català i a la cultura catalana", ha estat la resposta de Moritz a les ires de l'espanyolisme. I ha reblat que etiqueta en català "perquè és l'idioma propi del país en el qual té l'origen, la seu social i el cent per cent del mercat". Tota una mostra de desacomplexada normalitat.
San Miguel, en canvi, respecta la llengua i la cultura de tots els pobles on va menys les del seu. No sols menysprea obertament la llengua i la cultura de Catalunya, fins i tot fa d'aquest menyspreu una imatge de marca. Molt bé. Però hi ha una cosa que San Miguel no hauria de menysprear, i és la capacitat reactiva de la societat catalana. La mateixa societat que va provocar grans pèrdues a Leche Pascual i que va propiciar el naixement de Llet Nostra, una empresa avui tan pròspera com l'estimada Moritz.

www.victoralexandre.cat

Víctor Alexandre

================================

VALENCIÀ, CLAR QUE SÍ!
CAMPANYA DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ ALS RESTAURANTS
"A l'hosteleria en valencià, naturalment". És el nom de la campanya per a promocionar l'ús de la nostra llengua als restaurants que hui ha presentat el conseller d'Educació. Inclou una guia bàsica de valencià pensada per als cambrers immigrants, un col·lectiu que ja representa el 30 per cent del sector.
---------
La veritat és que la idea és molt bona, s'haurien de fer més vocabularis, perquè la majoria d'immigrants nous no entenen valencià i has de fer filigranes perquè t'entenguen, i no parlem quan has d'aclarir coses per telèfon. Això és una tortura.
Ja vorem el PP si realment ho escampa o és només autobombo. El PP valencià està imitant en moltes coses el PP galego per donar-se-les d'"autonomista" i arreplegar també el vot autonomista conservador autòcton (que vol arreplegar el Bloc però que no és capaç de fer-ho perquè són massa senyorets i malfeiners)

La veritat és que ACPV i els ajuntaments amb presència nacionalista ho haurien d'haver fet ja fa molt temps, això. Però ben pocs ho han fet. Pensar costa tant! I fer coses útils per al país encara costa més per a aquests gegants de l'autobombo electoralista
Inútils!

Em sembla superfort que fins i tot això ho veja més clar un partit espanyol i anticatalanista com és el PP que no els nostres partits teòricament valencianistes
Si els quedava un àtom de vergonya, se'ls havia de caure la cara, de vergonya o d'inutilitat "divine", no ho sé...
Així els valencians tindrem PP governant-nos fins la fi dels dies...
Quan dimitiran tots els inútils que porten l'esquerra valenciana??

---------------------------------
Instant message from any web browser! Try the new Yahoo! Canada Messenger for the Web BETA

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Featured Y! Groups

and category pages.

There is something

for everyone.

Shedding Pounds

on Yahoo! Groups

Read sucess stories

& share your own.

.

__,_._,___