dilluns, de novembre 12, 2007

[catalonia-europa] "Pedagògia": una assignatura pendent, perquè el que s'ha fet fins ara és almoinejar des de la feblesa

Ara s'estila, entre el catalanam amb ínfules de modern i desacomplexat (cosa que no els veig ser, realment, a l'hora de la veritat, perquè per ex. són d'aquells que parlen castellà a tort i a dret) de dir que això de la "pedagògia" s'ha d'acabar.
El terme em recorda vagament Pujol aclucant els ulls i parlant en castellà per disculpar-se d'això i d'allò (de les diverses calúmnies i campanyetes terroristes espanyoles).
És que això és "pedagogia"? Jo no n'he vista fer-ne mai a cap sector identificable del catalanisme polític. Pedagogia fóra tenir un diari o una TV catalanista d'abast estatal i explicar "pedagògicament" i sistemàtica la postura catalana, per ex.
L'actitud d'aquests "modernets" amb aire autosuficient i cofois empegueïts, que mengen merda i roten sobrassada, és certament molt forasenyada i antiestratègica.
De pedagògia se n'ha de fer sempre i a més en castellà, perquè el que s'ha fet fins ara és almoinejar i demanar perdó des d'una postura de feblesa i descentrament nacional.
Josep Armengou, traduït al castellà, és el tipus de pedagògia que hem de fer entre els espanyols, per allí van els trets. Mao deia que sempre cal dividir l'enemic (principi bàsic d'estratègia) i atreure't els que puguis. Aquests grans "antipedagogs" es passen les lleis de l'estratègia política pel folre.
No podem deixar la gran massa dels qui se senten espanyols en les garres de l'Estat racista espanyol, això és una bajanada i un certificat de defunció per l'elemental raó que estem en minoria. És com oferir soldats al capità que ens vol afusellar. Esteu bogets o què, "antipedagogs"?
Potser no ens enviaran tancs però sí la policia que anirà escabetxinant-nos (o detenint-nos) com les hordes espanyoles assassinaren Isanta, Agulló, Grau i tants altres sense dir res pels mass mèdia (que han demostrat controlar fèrriament i de manera centralitzada, en un franquisme mediàtic) i sotmetent la població catalana a un estat de terror (cosa que confien els anirà bé per la nostra fama, prou merescuda, de gallines), tal com feren els serbis a Kòsova.
Les condemnes de drets humans d'Estrasburg contra Espanya o França ni tan sols han estat mai publicades als periòdics. I són oficials de la Unió Europea!!
En tal cas no podem esperar cap ajut dels "socis comunitaris" ni molt menys de la veïna França, que estaria encantada de tenir-nos sota la guillotina espanyola. Com a molt protestarien les minories nacionals (flamencs, escocesos, bretons...) i de drets humans a la Unió Europea, és a dir, poca cosa per a evitar que ens passassin per la pedra. També és dubtós que Bush fes gran cosa, potser alguna declaració "pel restabliment de la normal vida política en Espanya". Si hagués estat Clinton a la Casa Blanca hauria estat distint, segurament, perquè ell defensà amb bombardeigs Kòsova i Bòsnia de la neteja ètnica sèrbia. A Bush li queda poc temps, sembla, però no sabem gran cosa del demòcrata que potser li vingui darrere (la muller d'en Clinton o Obama, un negre).
A l'Estat espanyol l'exèrcit està compost quasi en exclusiva per espanyolistes, de catalans no n'hi ha més del 3% i no crec que siguin gaire "catalanistes", precisament. Igual podem dir de les policies espanyoles. I els Mossos amb Montilla, defensarien algun català?
No hem de tenir por, però sí pensar amb el cap i entreveure els perills per actuar amb esme i mà esquerra. Treballar més seriosament i millor i vendre menys fum de festa major.
Com de costum, el catalanam, zero en estratègia i donant la raó al que diuen els mèdia espanyols (a voltes amb raó) que som uns "paletos". En estratègia política sí, i molt.

http://www.tribuna.cat/Not%EDcies/Destacada/%D2mnium_signa_l%27acta_de_defunci%F3_de_la_pedagogia/

Òmnium signa l'acta de defunció de la pedagogia
11/11/2007 · Barcelona · Bernat Ferrer
El projecte secular del catalanisme ja s'ha assolit: Espanya s'ha modernitzat i, amb aquesta fita, s'ha posat punt i final als temps en què el catalanisme predicava a Madrid les bondats de la democràcia. Espanya és un estat orgullós de si mateix i que no necessita -ni vol rebre- consells de ningú. I menys d'algú a qui no reconeix cap legitimitat, com ho demostra la manera com ha gestionat el procés estatuari català. Així ho van sentenciar dissabte tant l'historiador Josep Termes com el catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo o el notari Alfons López Tena en l'acte organitzat per Òmnium Cultural El futur de Catalunya, un marc comú de reflexió. A partir d'aquí, el catalanisme viu uns moments de "crisi del model identitari", en paraules de Termes. Quines sortides li queden? Les diferents solucions, més possibilistes o més agosarades, parteixen de la base que el model actual d'encaix Catalunya/Espanya està esgotat.

Requejo planteja sis possibles escenaris de futur: una involució recentralitzadora; la "mera continuïtat" de l'estat de les autonomies; un estat de les autonomies evolucionat cap a un estat federal clàssic (amb la fiscalitat, el Senat i la justícia descentralitzades); un estat de les autonomies en un estat federal plurinacional (en què la Generalitat tingui la capacitat de fer polítiques pròpies i diferenciades); la partenaritat o sobirania-associació (una Catalunya independent que mantingui pactes amb Espanya en temes clau com la política exterior o defensa), o la secessió. Segons Requejo, és tan sols en els tres últims models on es pot trobar la solució al conflicte Catalunya-Espanya, alhora que obre l'interrogant: "Una democràcia ha de tenir un sol demos?". Si la resposta és afirmativa, com ha tendit a ser-ho en totes les teories de ciència política clàssica, l'encaix entre el demos català i espanyol és clar.
El notari López Tena, com a representant del Cercle d'Estudis Sobiranistes, va més enllà i, basant-se en la jurisprudència establerta en el procés de secessió quebequès, apunta: "per transformar Espanya, fa falta l'acord dels espanyols", una condició impossible d'assolir, perquè "per voler federar-se, fa falta que hi hagi dues parts, i Espanya no es reconeix com a part, sinó com a tot". Per contra, per independitzar Catalunya, tan sols fa falta un acord amb els propis catalans. Per tant -basant-se en un corpus teòric en què tant cita a Friedrich Engels com a Margaret Tatcher-, aposta per una estratègia de tensió democràtica: "No tenim la força per continuar canviant Espanya, però sí per destruir-la". Així, Catalunya s'ha de "convertir i actuar" com a part del problema identitari espanyol.
L'empresari Ramon Carranza, representant de Sobirania i Progrés, discrepa que s'hagi acabat el temps de fer pedagogia, però en uns termes que transfereixen al concepte una nova dimensió semàntica: "Hem de fer pedagogia, però hem de fer-la aquí, a Catalunya". Carranza creu que el país ha entrat en un nou cicle polític, en què "la gent ja no té por" de dir que és independentista. Així mateix, Mònica Sabata, portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, recalca el paper essencial de la societat civil en la vida política, que el proper 1 de desembre pot tornar a donar una lliçó als dirigents polítics amb la manifestació contra el caos ferroviari.
En finalitzar les intervencions dels representants de les tres entitats convidades, diverses personalitats del món civil català que formaven una 'fila 0' van prendre la paraula per expressar el seu punt de vista. Va sobresortir la intervenció d'Agustí Colomines, nou director de la Fundació Trias Fargas però que, segons va expressar, dissabte només es representava "a mi mateix". En un debat emmarcat per paràmetres democràtics, Colomines va ser l'únic que va posar sobre la taula la possibilitat que un possible procés secessionista aboqués Catalunya i Espanya a una guerra fratricida. López Tena va rebatre Colomines amb la constatació que, "des que les empreses espanyoles cotitzen arreu del món, Espanya ja no pot utilitzar els tancs com si fos Birmània. Com reaccionarien els inversors de Wall Street del SCH quan veiessin els tancs espanyols fent córrer la sang per Barcelona?".

---------------------------------------------------------

Estimats cofois-modernets-panxacontents-innocents-amateurs:
És que no la veurien perquè no traurien els tancs al carrer, sinó la policia de sotamà amb total censura als mèdia, després la diplomàcia espanyola intentaria "solucionar" el tema per evitar qualsevol ficada de nassos exterior a canvi d'"ajudes", contrapartides econòmiques, polítiques o militars, etc.
Ja ho deia un psiquiatre ben nostre: "Com més tardi Catalunya a ser Estat, a viure com a Estat, a recobrar les atribucions, les potestats, i la independència pròpies dels Estats, més difultats trobarà per a viure coma tal, menys aptitud hi tindrà, menys preparada hi estarà, més qualitats de les necessàries per a viure independent haurà perdut" (Dr. Martí i Julià, Barcelona 1861-1917, psiquiatre i socialista, presidí la Unió Catalanista).
----------------------------------
Aquesta és la mena de "Pedagògia" que els hem de fer als espanyols, immigrants i castellanoparlants diversos:

"En España no ha habido nunca nación y la unidad se produjo por el fuego y por el hierro. La misma Cataluña no perdió su libertad sino por los intereses de los Habsburgos y los Borbones, es decir, por los Estados" (Julián Besteiro, líder del PSOE, Míting al teatre Bosc de Barcelona, el 22-12-1919).
"Y tocándome el dominio absoluto de les reinos de Aragón y Valencia se añade ahora el de justo derecho de conquista que dellos han hecho últimamente mis armas" (Felipe V en el Decreto de Nueva Planta del Consejo de Castilla, 29-6-1707).

"Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar" (General Queipo de Llano, en emisión radiofónica hablando de las bombas incendiarias sobre Barcelona, 1936).
"(...) en las memorias de un oficial alemán de la "Luftwaffe" que fue voluntario a la "Legión Condor" -la división aerea nazi que luchaba a las órdenes de Franco- decía que la región más bombardeada y en la que se atacó más población civil durante toda la guerra, fue Catalunya. También, la ciudad más castigada por los bombardeos fue Barcelona donde, al contrario de Madrid y otras poblaciones españolas, se ordenaban lanzamientos indiscriminados de bombas incendiarias. (...) Si el III Reich hubiese ganado la Segunda Guerra Mundial, ya se había dispuesto la deportación de población de origen catalán -independientemente de su ideología- hacia campos de concentración en el norte de África, y la posterior repoblación de la tierra catalana con gente venida de otras tierras de España. Como que el destino bélico imposibilitó cumplir con la primera parte del proyecto genocida de los franquistas, no se dudó posteriormente de provocar el alud migratorio bestial que padeció Catalunya
durante la dictadura, con el fin de descohesionar la nación catalana" Y todavía hay españoles desvergonzados que dicen que Franco favoreció en mucho a los catalanes... ." (Dr. Franz-Berndt Speicher, profesor alemán de historia contemporanea de la Universidad de Hamburgo, 1 de julio de 1997).
"Una persona de mi conocimiento asegura que es una ley de la historia de España la necesidad de bombardear Barcelona cada cincuenta años. El sistema de Felipe V era injusto y duro, pero sólido y cómodo. Ha valido para dos siglos" (Manuel Azaña, Presidente de la II República Española, en sus "Memorias").
¿De dónde proviene el derecho de España por gobernar Catalunya? ¿En qué se basa? No en el deseo del pueblo, que fue conquistado tras una guerra de exterminio y limpieza étnica (1705-1715). Se trata de una vieja conquista, de una usurpación contra las leyes parlamentarias vigentes y de la imposición del absolutismo monárquico y de la ocupación militar a bayoneta calada. Generalmente no es aceptado que ningún saltaparedes que haya robado una propiedad durante largo tiempo sea el más indicado para continuar poseyéndola. Un violador no tiene derecho a retener a la mujer que ha secuestrado: ni a negociar un Estatuto de medias tintas.
Lo único que fundamentalmente preocupa a la oligarquía española es no perder territorio por no perder impuestos. Toda la histeria interminable y la propaganda obsesiva por el constitucionalismo inamovible y la "sagrada unidad" como religión de Estado no es más que esto: el miedo de la oligarquía de siempre a perder ricas colonias de dulce miel. "España" es sólo una ideología del Poder.


Si los gobiernos de Madrid fueran tan abiertos como los de Londres en cuestiones identitarias, además de existir selecciones nacionales deportivas de Catalunya, Euskadi, Galicia o Canarias (como las hay de Escocia, Gales o Irlanda del Norte), la policía española se podría llamar, pongamos por caso, "La pista catalana" (Scotland Yard), en los desfiles del Ejército español tocarían el txistu o llevarían barretina (tal y como al británico desfilan vestidos de escoceses y tocando gaitas celtas) y, finalmente, cantarían en las tabernas del cuartel algún himno tipo "Eusko Gudariak", tal y como los militares ingleses suelen cantar "Kevin Barry", una canción independentista irlandesa. Por poner tan sólo tres ejemplos comprensibles entre una multitud.
Claro que eso son tradiciones de un país civilizado por la lectura de la Biblia y resulta impensable en otro que padeció 3 siglos y medio de Inquisición cuyo síndrome aún dura en las mentes de la mayoría, acostumbrada a obedecer por miedo y a no pensar.

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Free airline tickets

Win a free trip

home for the

holidays from Yahoo!

Yahoo! Groups

Real Food Group

Share recipes

and favorite meals.

.

__,_._,___