dissabte, de novembre 24, 2007

[catalonia-europa] El PSOE-PSC-Montilla ara vol carregar-se les tradicions catalanes --- El TGV per la Sagrada Família o el clau per la cabota

El PSOE-PSC-Montilla ara vol carregar-se les tradicions catalanes per desarrelar-nos culturalment
Degut a la nefasta repercussió que tindrà en tot el teixit cultural tradicional i associatiu del nostre país, us reproduïm aquí l'article publicat a www.ensdecomunicacio.cat, que parla sobre com han quedat els pressupostos de Cultura de la Generalitat per l'any 2008.

Traieu-ne les conclusions vosaltres mateixos.

23/11/2007- EL CONSELLER DE CULTURA I MITJANS DE COMUNICACIÓ PRESENTA AL PARLAMENT ELS PRESSUPOSTOS DEL SEU DEPARTAMENT PEL 2008

En la seva intervenció no va fer cap referència al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional ni al Moviment Associatiu Cultural Català.

Una delegació de l´ENS seguí en directe la presentació dels pressupostos del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya.

El conseller va iniciar la seva intervenció reconeixen que es tractaven d´uns pressupostos centrats en la moderació i la contenció, degut als menors ingressos dels previstos que la Generalitat ha tingut.

A banda de constatar que el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional ha desaparegut com a tal dins del pressupost del Departament trobant-se integrat dins del de la Secretaria General de Cultura, un dels aspectes que des de l´ENS volem destacar com a més preocupant és la rebaixada pressupostària real que ha suposat per aquest Centre el pressupost pel 2008, ja que només se li augmenta 7.000,00€ (set mil euros), significant d´aquesta manera –a l'aplicar-se l'IPC del 3,1% previst- una reducció real d'un 3% respecte al pressupost de 2007 (265.087,00€ menys), disposant en definitiva pel 2008 de 8.777.000,00€ més 7.000,00€.

En definitiva: una molt mala notícia pel Moviment Associatiu Cultural Català

---------------------

El TGV per la Sagrada Família o el clau per la cabota Benvolgut/da,
Et fem arribar les darreres novetats a victoralexandre.cat :

• Article a El Singular Digital: El TGV per la Sagrada Família o el clau per la cabota

Víctor Alexandre
El TGV per la Sagrada Família o el clau per la cabota
Les recents declaracions del prestigiós arquitecte japonès Toyo Ito, autor del projecte de la Fira 2, sobre el perill que suposa que el TGV passi a prop de la Sagrada Família no han agradat gens a la gran família socialista. Una família que, a través de l'Ajuntament de l'Hospitalet, i en un intent de contrarestar el pronunciament en contra de tantes veus internacionals autoritzades, s'ha afanyat a convidar l'arquitecte francès Jean Nouvel, per fer-lo fer campanya a favor del traçat irracional. Nouvel, però, defugint el compromís, s'ha limitat a dir que el traçat per la Sagrada Família "es deu haver fet perquè la resta d'opcions són més cares". I, ves per on, sense adonar-se'n, ha retratat el Partit Socialista. Resulta que l'actual traçat del TGV no és el millor, ni el més lògic, ni el més respectuós, ni el més segur, sinó el més "barat". És a dir, la seguretat subordinada a l'oferta més barata. Increïble.

No és estrany que el PSC s'hagi quedat tan sol defensant el traçat beneït pel govern espanyol. Ben mirat, ja només pot fer dues coses: o sumar-se al sentit comú i aturar el disbarat o obsedir-se i continuar endavant, i s'ha obsedit. I l'obsessió socialista diu que el TGV ha de passar fregant l'edifici més fràgil, més important i més universalment conegut de Catalunya, perquè modificar-ne el traçat suposaria endarrerir el projecte. Ves per on, ara, tot d'una, el PSC té pressa. El mateix partit que vint anys enrere -menystenint els estudis de mercat i el sentit comú aplicat a l'economia- va aplaudir la decisió del PSOE d'endarrerir el TGV Barcelona-Madrid i donar prioritat al traçat Madrid-Sevilla, ara té molta pressa. Doncs bé, el TGV, quan arribi, ho farà amb una generació de retard perquè el PSC així ho ha volgut. És per culpa seva, per tant, que la capital de Catalunya no disposa de tren de gran velocitat. D'aquí que ara vulgui fer de l'arribada d'aquest tren una victòria
de rèdit electoral. Cap projecte electoral, però, no pot justificar la més mínima laxitud en les mesures de seguretat. I quan aquesta no sols no està garantida, sinó que la immensa majoria de veus autoritzades desaconsellen l'actual traçat del TGV a prop de la Sagrada Família, és evident que l'ambició política és més poderosa que la voluntat de servei.

És una llàstima, per tant, que el PSC no vulgui escoltar l'advertiment de Toyo Ito, recollit pel Singular Digital, quan diu que la Sagrada Família té 125 anys i que s'ha construït per fases, cosa que fa encara més complex el càlcul dels danys que podria causar la perforació del túnel i el pas del tren. És una llàstima, perquè estem parlant d'una obra que, més enllà de l'esfondrament de la Sagrada Família, podria tenir també un cost molt elevat i imperdonable en vides humanes. Mirem què està passant en aquests moments a l'Hospitalet: esfondrament de l'estació del Gornal dels Ferrocarrils de la Generalitat, esvoranc a l'estació de rodalies de Bellvitge, denúncies dels veïns per les esquerdes que apareixen en els edificis... Francament, crida l'atenció que una força política que diu preocupar-se pels "problemes reals de la gent" posi els seus interessos de partit per damunt dels de la ciutadania. D'on surt aquest menyspreu que arriba al punt de voler fer passar el clau per la
cabota? Deuen ser molt importants i inconfessables els interessos del PSC, quan ni tan sols l'esfondrament d'un barri com el Carmel va aconseguir que el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, tingués la dignitat de dimitir. ¿Ho saben, els seus socis de govern, que quan passi alguna cosa la responsabilitat serà compartida?

Víctor Alexandre
www.victoralexandre.cat


• Article a e-notícies: La ferida interna d'Esquerra

Caldrà estar molt amatents al resultat que Esquerra Republicana obtindrà en les properes eleccions, perquè és ben segur que res no serà com abans si la davallada és forta. La direcció del partit ha creuat, darrerament, una línia molt perillosa, que és la de l'insult i la desqualificació, i ha provocat unes ferides que sens dubte cicatritzaran però que ja mai més no s'esborraran. [Més...]

---------------------------------
Instant message from any web browser! Try the new Yahoo! Canada Messenger for the Web BETA

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Athletic Edge

A Yahoo! Group

to connect w/ others

about fitness goals.

Yahoo! Groups

Health & Fitness

Find and share

weight loss tips.

.

__,_._,___