divendres, de novembre 16, 2007

[catalonia-europa] Les JERC denuncien publicitat de José María Pemán al Metro

Imatge de la protesta
CONSELLER NACIONAL DE FALANGE

Les JERC denuncien publicitat de José María Pemán al Metro
Les JERC han denunciat que el Metro de Barcelona fa publicitat -a les pantalles de l'interior dels vagons- d'una dita del "poeta franquista" José María Peman, autor de la lletra més popularitzada de l'himne espanyol. La dita de Pemán que apareix a les pantalles del Metro és "Un hijo es una pregunta que le hacemos al destino". Pemán va donar el seu suport al cop d'Estat del bàndol nacional durant la Guerra Civil i va ser nomenat "Poeta alférez, que siente, canta y vive la nueva Epopeya Nacional". Al 1937 va ser nomenat conseller nacional de Falange Española Tradicionalista.

És per aquest motiu que una quinzena d'activistes de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Barcelona, han desplegat una pancarta davant de l'Oficina d'Atenció al Client que té Tansports Metropolitants (TMB) a la plaça Universitat. En la pancarta s'hi podia llegir "Feixistes: ni al metro ni enlloc" així com també lemes com "recordem per no oblidar" o "José María Pemán: no oblidem!". Diversos activistes han repartit a la vegada més d'un miler d'octavilles sota el mateix títol genèric, i on estava plasmat el manifest del jovent independentista.

Paral·lament, tres militants de les JERC han entrat dins de l'oficina, i han fet entrega al personal que els ha atès, d'una instància en la qual es reclama la "retirada immediata de la ideologia franquista de les pantalles del metro" així com d'un llibre d'història de primària, que els joves independentistes han convidat a llegir als responsables de l'empresa pública per tal de que no tornin a cometre errors tant greus com aquest".

Gerard Gómez del Moral, portaveu de les JERC - Barcelona, ha manifestat la seva incredulitat respecte a què "una empresa pública pugui fer propaganda d'un feixista com ho és Pemán", alhora que ha afegit que "és especialment greu en un moment tant delicat com aquest, en que a les dependències del metro de Madrid ha mort un jove apunyalat per incontrolats que encara avui defensen ideologies franquistes com les que José María Pemán recolzava i impulsava". Gómez del Moral ha acabat convidant a llegir "el llibre d'història que els hi fet arribar, ja que tenint un nivell de primària, seria suficient per entendre que els franquistes no han de ser presents ni al metro, ni enlloc!".

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

HDTV Support

on Yahoo! Groups

Help with Samsung

HDTVs and devices

Women of Curves

on Yahoo! Groups

see how women are

changing their lives.

.

__,_._,___