diumenge, de novembre 18, 2007

[catalonia-europa] "LAMENTO MUCHO QUE ESCRIBAS EN CATALAN" --- Inserció lingüística --- Esquerra i les produccions en català

#message10202722540387913561928377860116544839632277847536 { overflow:auto; visibility:hidden } "LAMENTO MUCHO QUE ESCRIBAS EN CATALAN"

Be que hi haurem de fer alguna cosa....¿ o no?

passa-ho

El Diari de Balears publicava ahir dia 25, a la secció 'No vagi per dit', aquesta notícia:
El «general manager» contesta.
Curiosa la resposta de 13 paraules que el «general manager» de l'empresa mallorquina de software
Orangetech, radicada al Parc Bit, envià a un sol·licitant de treball que s'hi dirigí en català: «Lamento mucho que escribas en catalán, es una pena que desperdicies las oportunidades».

No posam ni afegim. Us proposam que els faceu arribar, per la via que cregueu millor, aquesta resposta (també de 13 paraules): 'Sr. General Manager d'Orangetech Lamentam molt que penseu així del català. És una pena que perdeu clients.'

Les dades de l'empresa són aquestes: Orange Technologies, SL Parc Bit / Edifici Estel (local 1D)
Cra. de Valldemossa, km 7,4
Tel.: 971 439 709
Fax: 971 439 718 A/e:
info@orangetech.es

------------------------------------------------------

Inserció lingüística
www.elsingulardigital.cat

Gemma Ponsa

Existeix una opinió generalitzada que en temes de país com ara l'estat dels transports, la conciliació de la vida laboral i la familiar, o els nivells salarials hi ha un gran camí per recórrer tenint com a horitzó països del centre i nord d'Europa com ara Bèlgica, Països Baixos, Finlàndia, Suècia, etc. Però quan apareix la qüestió de progressar en matèria de drets lingüístics respecte la llengua catalana, plantejar aquest horitzó europeu pot arribar fins i tot a escandalitzar a més d'un. Sovint, la política catalana al Principat ha reforçat l'estancament d'aquest tipus de reivindicació, fins i tot quan la Generalitat ha tingut plenes competències per legislar (l'etiquetatge, per exemple). Ara mateix, també es corre el risc de quedar-nos a mig camí en l'equiparació de drets respecte altres països europeus, en una àrea on el Govern de la Generalitat té plenes competències: l'acollida de les persones nouvingudes.

I és que en aquests moments s'està elaborant la Llei d'Acollida de la Generalitat de Catalunya, que haurà d'incloure aspectes bàsics del procés d'inclusió de les persones nouvingudes al Principat. En termes generals, des de la Plataforma per la Llengua hem valorat satisfactòriament l'esborrany de la Llei per diverses raons, incloent-hi el fet que la llengua catalana aparegui com un dels eixos bàsics de l'acollida i la cohesió social al nostre país. Tanmateix, hi ha certs articles relacionats amb l'acollida lingüística que destaquen per la seva tebiesa. Així, per exemple, un d'aquests aspectes és el nombre d'hores de formació de català que els serveis d'acollida oferirien: s'estableix que el nivell mínim a assolir pel que fa a les competències en llengua catalana és d'usuari bàsic A2. És a dir, segons els programes de la Secretaria de Política Lingüística i del Consorci per la Normalització Lingüística, per adquirir el nivell A2 s'han de fer cursos de fins a 270 hores.

Tanmateix, en altres països la formació que ofereixen els serveis d'acollida va més enllà: per exemple, a França són 350 hores, a Alemanya en són 630 i a Irlanda fins a 1.000 hores. A més, l'experiència de molta gent que ja ha realitzat els cursos de català fins aquest nivell també assenyala que no són suficients hores per adquirir les habilitats bàsiques de comunicació. Tenint en compte que moltes persones no podrien pagar-se cursos de nivells superiors, i que la presència del castellà en alguns àmbits de la vida quotidiana és molt superior a la del català, aquesta mesura té molts números d'acabar essent ineficient. En conclusió, si els serveis d'acollida no ofereixen una formació prou sòlida, la responsabilitat d'adoptar el català continuarà recaient en la capacitat d'esforç de les persones immigrades.


------

Açò no és Europa ni la mentalitat dels catalans ni molt menys la de valencians o espanyols no és europea (per desgràcia). Ací sembla que encara estem mig en l'Edat Mitjana en moltes maneres de fer i pensar, i no sols en temes lingüístics. Quant a l'esquerra, no he vist (tret d'escasses excepcions) una esquerra més destrellatada, mòmia i inútil que l'esquerra al PV, s'havien de jubilar tots i refundar-ho tot des de zero

---------------------------

Esquerra aconsegueix que la Llei del Cinema fomenti les produccions en català

El Grup parlamentari d'Esquerra Republicana s'ha abstingut avui en la votació del dictamen de la Llei del Cinema en la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats. El portaveu a la cambra baixa, Joan Tardà, ha considerat que 'malgrat que el text de la llei finalment ha incorporat les esmenes d'Esquerra que reconeixen les competències de la Generalitat en aquesta matèria i incorporen un fons de foment del cinema en llengua catalana, el text no és suficientment ambiciós en el reconeixement de la realitat plurinacional de la cinematografia a l'Estat espanyol'. En aquest sentit, el diputat independentista ha instat al PSOE a 'acceptar les quatre esmenes pendents d'Esquerra sobre el reconeixement de la nacionalitat catalana dels productes cinematogràfics i audiovisuals així com el seu blindatge respecte a la distribució i exhibició a resta de l'Estat per a aconseguir el suport definitiu d'Esquerra al text'.

A més, en el decurs del debat, Tardà ha reclamat novament que 'Barcelona aculli la futura seu de l'Agència Estatal de la Cinematografia que es crearà conforme al text de la llei aprovada avui a la Comissió de Cultura'. Tardà ha defensat que 'aquesta agència, que centralitzarà tota la gestió de la indústria del sector, hauria d'instal·lar-se a Barcelona seguint la dilatada tradició cinematogràfica de la ciutat i de Catalunya'. En aquest sentit, el diputat independentista ha avançat que 'una vegada superada la tramitació de la Llei del Cinema en la cambra baixa, Esquerra centrarà tots els seus esforços a aconseguir aquesta reclamació i que Barcelona pugui acollir aquesta agència de tanta importància per al sector'.

Finalment, i malgrat l'abstenció global, Tardà ha valorat 'molt positivament l'acord al que va arribar Esquerra amb el Ministeri de Cultura i el Grup Socialista per a retirar l'esmena a la totalitat i que ha permès incorporar a la llei un fons de foment del cinema destinat a les produccions en llengües cooficials distintes al castellà i que quedi explicitat que Catalunya té plenes competències per a regular i gestionar la concessió de subvencions respectant les seves competències exclusives en aquesta matèria'. El diputat independentista ha recordat que, 'd'aquesta manera, s'estableix un fons d'ajudes específiques que serà transferit en la seva integritat a la Generalitat, el Govern Basc i el Govern Gallec que les gestionaran conforme als seus criteris. Aquest fons, basat en el principi de coresponsabilitat, es dotarà anualment en els Pressupostos Generals de l'Estat i es destinarà al foment, distribució, exhibició i promoció de la indústria cinematogràfica i audiovisual en
les llengües catalana, basca i gallega'.

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Yahoo! Groups

Parenting Zone

Share experiences

with other parents.

Move More

on Yahoo! Groups

This is your life

not a phys-ed class.

.

__,_._,___