dimecres, de desembre 26, 2007

[catalonia-europa] Per què des de Madrid boicotegen sempre el Corredor Mediterrani i les nostres infrastructures comunes


Per què des de Madrid boicotegen sempre el Corredor Mediterrani i les nostres infrastructures comunes
Xavier Trias explica el següent: "Us posaré només un exemple perquè veieu amb qui ens juguem els quartos. I això val per al PP, però també per al PSOE. Vaig anar a dinar un dia amb una persona que assessora el senyor Aznar, un d´aquells que en diuen els monclovites. D´entrada ja va explicar-me que ell no és hipòcrita com d´altres: Tu ets nacionalista català i jo també sóc nacionalista, però espanyol; i, per tant, jo he d´intentar que vosaltres no aneu bé perquè som dos nacionalismes que no hi cabem alhora. " Jo li deia: "Estàs malalt, ho veus malament això!". Però ell va afegir una cosa que és important: "Mentre jo sigui aquí d´assessor, t´asseguro que el tren d´alta velocitat entre Barcelona i València no es farà, perquè faríeu un focus econòmic tan important que començaríeu posant-vos d´acord en els temes econòmics, i després us posaríeu d´acord en altres coses"." Alfons López Tena.
(Catalunya sota Espanya. Dèria Editors/La Magrana. 2007).

Ara que es parla tant del TGV, el mataroní Miquel Biada volia construir el primer ferrocarril dels Països Catalans l´any 1843. El govern espanyol, però, va nomenar una comissió que estudiés tècniques i reglaments. Van estar-hi d´acord però amb dues condicions. A) Que la distància entre els rails havia de ser diferent a l´empresa catalana i convertir-la en "seis pies castellanos". I 2) Que els radis de curvatura de vies tinguessin un mínim de 1000 "pies". Amb això ens deixaven inconnectats amb Europa. Tots els trens d´Europa, excepte els de l´imperi rus, poden passar d´un estat a l´altre sense que els viatgers hagin de baixar del tren per travessar fronteres. Els duaners i policies pugen als vagons i fan les seves revisions pertinents, amb el mínim de molèsties per als viatgers. Espanya i Rússia, els imperis i les mentalitats més tancades d´Europa.

He agafat un altre taxi, (es nota que no puc tenir auto ara?), i el taxista era català de parla i de pensament. M´ha dit que la gent ha canviat molt i ràpid.
Em diu que ara no tenen respecte a res, l´han perdut envers tothom, fins i tot a ells mateixos. Després es pensen que a ells mai no els passarà res d´allò que li passa a l´altra gent. Tenen un autoestima pujadíssima, en grau superlatiu. És el que jo dic, que la majoria va agafant deliris de grandesa i en general s´impregnen del caràcter espanyol.

Fa unes nadales que deia que els trens a Catalunya estan postergats. Volen fer Saragossa un centre de comunicació per la via dels trens. Primer van fer créixer Madrid, després el 1992 ho feren amb Sevilla, i ara toca Saragossa. Sempre neutralitzant Catalunya. Hi ha, però, un projecte que es diu Ferrmed (Ferrocarrlis del Mediterrani) que és un tren que anirà des del sud d´Espanya fins als països escandinaus, i vertebrarà tots els Països Catalans en travessar-los de dalt a baix. L´artífex d´això és l´enginyer Joan Amorós i Pla. Una persona ben preparada. A Madrid ho saben, i fan les mil i una per impedir tot el projecte tant com puguin. Ara els espanyols volen intentar desviar aquest tren a València i fer-lo passar per Saragossa i Canfranc i de cap, a Europa.
------------ -
En Cambó, quan va fer "Per la Concòrdia" va escriure: "Espero que no existeixi cap separatista prou candorós per a creure en la possibilitat d´obtenir la separació de Catalunya per persuació, alguna cosa així com el que s´esdevingué amb la separació de Noruega i Suècia. (...) Mai Espanya no adoptaria l´actitud de Suècia: tota una història en dóna fermança". El mateix Cambó, a l´obra citada abans, diu: "Un alçament separatista català podria escollir, per produir-se, dos moments favorables: o un moment en què Espanya es debatés amb greus dificultats interiors, o un moment en què estigués compromesa en un conflicte exterior". I examina les dues possibilitats que tenen els separatistes intel.ligents (paraules textuals), per a l´èxit de llur solució.
------------
El trident espanyolista per Víctor Alexandre dimecres, 19 desembre 2007 L'èxit de la manifestació del passat 1 de desembre, pel Dret de Decidir, també és atribuïble a Sant Cugat perquè van ser moltíssimes les persones d'aquesta ciutat que es van desplaçar a Barcelona per dir prou no tan sols a la manca d'infraestructures o al tercermundisme de les ja existents, sinó també a la incapacitat manifesta de la nostra classe política per defensar els interessos i els drets nacionals de Catalunya. Una classe política que ha permès, sense ruboritzar-se, que l'espoli practicat al nostre país entre els anys 1986 i 2005 se situï en l'escandalosa xifra de 191.000 milions d'euros.

Tan important ha estat aquesta manifestació, la més multitudinària del catalanisme -a desgrat del Partit Socialista i del diari El País, el seu full parroquial-, que els noms dels qui no hi eren també passaran a la història. Absències històriques, en podríem dir. Aquest és el cas del PSC i dels sindicats UGT i CCOO. Tots ells, sense cap mena d'escrúpol, van decidir arrenglerar- se al costat del Partit Popular i de Ciutadans i donar per bona la situació actual. Ves per on, aquells que avui s'han afegit als qui volen que l'espoli fiscal persisteixi i que Catalunya es mantingui subordinada a Espanya fins a la fi dels temps, són els mateixos que ahir criminalitzaven Esquerra Republicana pel seu no a l'Estatut amb el patètic argument que aquest no era coincident amb el no del Partit Popular -com si l'un i l'altre tinguessin res a veure. Per sort, ha estat gràcies a una iniciativa promoguda per la societat civil -la Plataforma pel Dret de Decidir- que el PSC s'ha posat en
evidència formant un tripartit espanyolista que, ben mirat, resulta força natural i versemblant. Tots tres, PSC, PP i C's, estan en contra del dret a l'autodeterminació dels pobles. És l'altre tripartit, el trident espanyolista.

Diari de Sant Cugat , 14/12/2007

---------------------------------
All new Yahoo! Mail -
---------------------------------
Get a sneak peak at messages with a handy reading pane.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Yahoo! Groups

Be a Better Planet

Share with others

Help the Planet.

Fitness Edge

on Yahoo! Groups

Learn how to

increase endurance.

.

__,_._,___