dissabte, de desembre 08, 2007

[catalonia-europa] Catalanoparlants o catalanosilents?? --- Censura sectària del PSC --- La Diputació d'Alacant incompleix la Llei d'Ús, Ripoll gasta més en castellà per a estrangers

Catalanoparlants o catalanosilents??

http://groups.google.com/group/catala-sempre/browse_thread/thread/51aec81fb1bf0dae

Opino que si bé potser a vegades parlem massa; parlem massa entre nosaltres, no parlem prou allà on cal. I ho podríem fer sense dificultat.

No és una idea gens difícil d'aplicar. Es tracta simplement de parlar tant com es pugui.

Quan entrem en un local, de la mena que sigui: "Bon dia", "Déu vos guard", "Què fem?"

En topar accidentalment amb algú: "Perdoni, no l'havia vist".

Quan sortim d'on sigui: "Adéu", "A reveure"

I com això, quantes coses més no podem dir?

No sé si -en públic o allà on hi ha públic- els catalans o els catalanoparlants més aviat som "catalanosilents" o "catalanocallants".
Per al nostre propòsit hem de ser tot el contrari: catalans i xerraires, en català, és clar: les diicultats ja prou que vénen
soles.

Ramon Torrents

-----------------------------------

Et fem arribar les darreres novetats a victoralexandre.cat :

• Entrevista a Víctor Alexandre publicada al Diari de Mataró. Un extracte:

"A Catalunya Ràdio són marginades moltes persones que tenen clar quin el seu país; i els que no es veuen marginats és perquè són bons minyons que mai s'enfrontaran amb el poder. Prefereixen tranquil·litat i bons aliments i anar fent. I, aquells que s'hi enfronten, com per exemple la Rita Marzoa, són castigats severament, i de passar a fer un programa de 3 a 4 de la tarda, la passen a les 6 del matí. I se'ls crida al despatx, com la van cridar a ella, i li van preguntar com és que feia un programa dedicat als Països Catalans de 3 a 4, quan el terme Països Catalans, segons el punt de vista de la direcció de Catalunya Ràdio, és un terme d'ofensa per al País Valencià. Això va anar així i com que Rita Marzoa no va fer cas d'aquest advertiment, va ser apartada dràsticament. Els Països Catalans és una cosa que fa mal al PSC, i els comissaris polítics que hi ha a TV3 i a Catalunya Ràdio actuen en conseqüència. Cada vegada que ensumen algú que té clara consciència nacional d'aquest
país, amb el seu sectarisme ferotge el decanten ràpidament. La S del PSC no és de socialista, és de sectari."

-----------------------

La Diputació d'Alacant incompleix la Llei d'Ús i no la considera prioritària. Ripoll gasta més en castellà per a estrangers

Diuen que no hi han queixes.

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Ripoll/gasta/castellano/extranjeros/valenciano/elpepuespval/20071202elpval_2/Tes
La promoció i ús del valencià en la Diputació d'Alacant no és una prioritat política. La plana web només està en castellà, igual que les actes dels plens i de les comissions, i fins i tot el Butlletí Oficial de la Província és unilingüe.

La institució que presideix José Joaquín Ripoll, del PP, incompleix sistemàticament la Llei d'Ús d'Ensenyament del *Valencià que el proper any complirà els 25 anys des quefora aprovada per les Corts Valencianes. Segons els pressupostos de 2007 es destinaven 70.000 euros per a activitats culturals de foment i normalització del valencià, però es desconeix el grau d'execució. A més, havia altra partida de 17.000 euros per al Premi Enric Valor de novel·la en valencià. Per a temes relacionats amb la normalització lingüística en total estan prevists 87.000 euros, una xifra inferior als 113.153 que la Diputació ha atorgat aquest any a desenes d'ajuntaments per a programar cursos de castellà destinats als residents europeus. Activitats que en algunes ocasions es converteixen en festes i berenars per als nous residents centre europeus, amb dret a vot, segons asseguren fonts del PSPV. L'àrea de presidència de la Diputació admet que en aquests moments el tema del valencià "no és una
prioritat perquè no hi ha queixes ni dels Ajuntaments ni del ciutadà". En el capítol de personal la Diputació només té assignada una plaça per a un professor que s'encarrega de realitzar cursos de formació als funcionaris i assumeix també tasques de traducció. Una dada que contrasta amb els vuit funcionaris dedicats exclusivament en la Diputació de València a l'àrea normalització lingüística. En l'esborrany de pressupostos previstos per al pròxim exercici en la Diputació d'Alacant s'augmenta a 80.000 euros la partida destinada a la promoció del valencià.

Els tècnics consultats titllen de "molt greu" el cas de la Diputació al tractar-se de "l'Ajuntament d'Ajuntaments i actua com a corretja de transmissió", afirma un d'ells. Els col·lectius cívics que vetlen pel valencià insten la Diputació a desenvolupar un pla que permeti als ajuntaments de les zones valencianoparlants aplicar campanyes específiques. Vicent Romans, d'Escola Valenciana, denuncia l'incompliment "sistemàtic i continuat" de la Llei d'Ús. "Amb un premi de teatre o de literatura en valencià es renten la cara i consideren que n'hi ha prou", es lamenta el dirigent d'aquest col·lectiu. Romans recorda que la mateixa Acadèmia Valenciana de la Llengua, que va crear el PP, després de les últimes eleccions municipals va aprovar una declaració institucional en la qual instava l'Administració local a "vetlar per drets i llibertats dels valencians". Ara es pregunta "on està la promoció i especial protecció al valencià que estableix la Llei d'Ús?".

Però l'escàs interès que desperta la promoció del valencià no és exclusiu de la Diputació d'Alacant, sinó que arriba a a desenes d'ajuntaments. Dels 141 municipis, només 16 tenen un servei propi de normalització lingüística, els escassos gabinets dedicats a aquesta tasca impedeixen crear en les comarques del sud una xarxa d'experts. Davant això és la Diputació de València la qual actua com coordinadora. En l'Ajuntament d'Alacant tot just hi ha activitats des del gabinet de normalització i només es programen actes culturals aïllats en valencià, sobretot teatre.

A l'absència de personal i pressupost se suma una intencionalitat política quant la toponímia dels municipis, encara que s'haja aprovat l'ús bilingüe, s'opta per fomentar la denominació castellana. El col·lectiu del Bloc a Benigembla va denunciar que fa set anys que "esperem que canvien el rètol de la carretera comarcal de Pego a Benidorm a l'altura d'Alcalalí", en la qual figura el nom "Benichembla". El mateix ocorre en mapes o documents en els quals s'opta pel castellà els més freqüents són Jalón, Facheca, Muchamiel o Alcoy.

Protesteu aquestos fets.

Diguem No a la Discriminació a la Nostra Llengua per part de la Diputació d´Alacant.
registro@dip-alicante.es
erroresladipu@geonet.es

Vull manifestar la meua queixa perquè la Diputació d'Alacant tan sols utilitza exclusivament el castellà, en la seva web, en les actes del plenari i comissions, però també en el BOP, topònims, etc. Aquest fet vulnera la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia Valencià i la Llei 4/1983 d'ús i ensenyament del valencià i constitueix un cas clar de discriminació lingüística. Com a valencianoparlants no tolerarem el menyspreu a la nostra llengua, i la vulneració dels nostres drets lingüístics.

Torneu a re-enviar aquest email.

---------------------------------
Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Parenting Groups

on Yahoo! Groups

Single Parenting

to managing twins.

Endurance Zone

A Yahoo! Group

Learn how to

increase endurance.

.

__,_._,___