dilluns, de desembre 24, 2007

[catalonia-europa] Notícies amb terminologia manipulada o errada -- "Jo, el racista"

No em sembla gaire exacte dir del GAV que són "radicals d'extrema dreta" o "ultradretans" (això ja ho dirà, si se'n recordassin de publicar-ho, que no crec, la premsa espanyola i TV3), millor seria dir-ne ultraespanyolistes o fanàtics catalanòfobs o racistes anticatalans o terroristes espanyols.
Perquè d'extrema dreta n'hi ha a cabassos i de moltes menes i hem de concretar pel bé DE LA NOSTRA CAUSA. Més enllà de l'antifeixisme estem fent SOBIRANISME, i això s'ha de notar també, i és important, EN LA TERMINOLOGIA.
Per cert, una ultradreta específica, especialitzada en l'odi a un sector de la població (en aquest cas a tot allò català), en països civilitzats estaria prohibida. Ací són "espècie protegida" i endèmica per l'aparell terrorista de l'Estat racista espanyol.

------------------

http://www.directe.cat/article/la-ultradreta-valenciana-assalta-el-casal-jaume-i-de-sueca-en-la-presentacio-del-llibre-de#comentaris

19.12.2007 ! 05.00h





Militants del Grup d'Acció Valencianista (GAV), una coneguda organització ultradretana valenciana i anticatalanista, van irrompre divendres al Casal Jaume I de Sueca, durant una presentació sobre 'Èric i l'Exèrcit del Fènix', el llibre que explica el cas del col·laborador de l'indirecte!cat Èric Bertran. La sala va quedar petita de tants assistents a la xerrada, que comptava amb la presència de Bertran i del periodista i escriptor Víctor Alexandre. Minuts després de començar, els blavers van irrompre a l'acte, amb crits amenaçadors i van agredir a diversos assistents. Tres persones van necessitar assistència hospitalària. El més lamentable del cas és que els organitzadors havien avisat dies abans a la Guàrdia Civil de les amenaces ultradretanes, però no van considerar que l'acte requerís cap mena de protecció.

Els membres del Casal Jaume I de Sueca havien estat advertits de l'assalt dies abans, ja que els blavers el preparaven obertament al fòrum d'internet del seu web, on van amenaçar al casal sencer.

Després de l'arribada dels ultradretans, els assistents a l'acte van intentar evitar que els agressors penetressin al recinte, i no va ser fins 10 minuts després que no va aparèixer la Policia Local, mentre els blavers agredien a un assistent amb puntades de peu. La Guàrdia Civil va trigar una hora a presentar-se.

La xerrada va continuar després de l'assalt, i els membres de la organització han explicat que l'agressió va poder-se repel·lir gràcies a la gran assistència de suecans a l'acte. Si no hi hagués hagut aquesta elevada concurrència, la irrupció violenta podria haver tingut conseqüències tràgiques.

-----------------------

LA IMPORTÀNCIA D'UNA TERMINOLOGIA CATALANESCA.
La terminologia té importància en l'expressivitat del q volem comunicar. Me n'adoní clarament arran la interessantíssima renovació terminològica de la gent de l'actual "Lobby per la Independència" quan col·laboraven, fa uns anys, tot just, a L'Estel: foraster, colonització, Oncles Tom, negret emblanquinat, Michael Jackson...L'"ellos" referit als espanyolassos és de mossèn Armengou. Això d'aPPaÑa és invenció meva però pres en part d'una llista andalusista, on feien rodar coses semblants en pla de conya. L'ús dels plurals genèrics irònics en -am i -um (catalanam, espanyolum...) també em vingué al cap de llegir L'Estel (ho feia sobretot el Director): és un recurs estilístic popular d'una enorme força, expressivitat i frescorm que són les qualitats, tot just, que hem de menester desesperadament. Són, de fet, les nostres armes.
La desimboltura en la terminologia i en l'expressivitat per parlar clar i català és bàsica per no acomplexar-nos. Si fem ús d'una terminologia pobra, políticament correcta (de laboratori, somiatruites, llatinitzada, academicista), poc expressiva, duem les de perdre davant l'enorme empemta del "gracejo" d'"ellos", i això acomplexarà encara més el catalanam.
És estranyament malencònic pensar que coses tan absolutament bàsiques com aquesta de la terminologia se'ls acudesca a tants pocs independentistes, i que la literatura independentista sia sempre una cosa tan feixuga, tan reiterativa, tant de progres de pub i llibret del teòric de moda, tan fada, tan insípida, tan estàtica, tan poc intel·ligent, tan provinciana, tan poc universal, tan ensopida, tan poc pluridisciplinar.
I tot perquè la gent no pensa per si mateixa: són ramat i prou, i no hi ha remei, per ara. Els independentistes catalans també són ramat, i a més ramat alt de polseres. Han perdut la gràcia i, per tant, la creativitat i la sal. L'han regalada, l'han deixada anar estúpidament, per prejudicis sense verificar. Escandalosament, per mandra.
Quan se n'adonaran (quan se n'hauran d'adonar amb els duríssims fets, jutge insubornable) el cor els batrà fort, però ara no poden/volen creure's ni imaginar encara que ells, ells, els civilitzats independentistes progressistes catalans, sien tan rucs i mediocres.
Els ho has d'anar explicant passet a passet, amb exemples de tota mena, amb citacions, amb comparances històriques i sociològiques -treball de xinesos- per fer caure avall llurs sòlides supersticions progres i secularitzants. Naturalment que ells pensaven que les supersticions no podien ser progres i secularistes -havien de ser religioses i dretanes, així que van solucionar el maldecap tot tallant el cap: fora religió i fora dreta i a una altra cosa-, però ja van veient que sí, que el que llencen per la porta, se'ls entra encara més per la finestra.
I és que no hi ha vacuna contra la superstició, la superstició no és patrimoni de cap sistema mental o ideològic concret, sols és una perspectiva cutre i rutinària de la realitat, simplement, i ignora totes les ideologies i colors perquè viu infiltrada en la manca de coratge, en la mandra, en les rancúnies, en les enveges i en els cors maldisposts, com un mal esperit.

--------------

Jo, el racista

En ple extermini de Catalunya, en plena massacre sobre tot allò que té a veure amb els nostres costums, la nostra història i el nostre futur com a nació, encara surten a dir-me racista com en molts comentaris d'ahir. Quan a un catalanista li diuen racista, al davant hi tenim un espanyol o un sociata (que quasi sempre és el mateix). Cal tenir molt poca vergonya i molta barra per dir-me racista perquè vaig escriure que Franco va repoblar Catalunya. Doncs esclar que Franco va repoblar Catalunya, i esclar que va ser una repoblació intencionada. I esclar també que no passa res per dir-se Pérez, i esclar que no es tracta de genètica sinó d'actitud, i que hi ha gent que estima aquesta terra i que parla en català als seus fills i que acaba d'arribar i aquests són tan o més catalanistes que qualsevol que es digui Maragalll o Pujol o Sostres. Naturalment que Franco va repoblar Catalunya intencionadament, i naturalment també que després cada cas és a part i depèn de l'actitud de
cadascú.

Catalunya és l'únic país on si reclames que el teu president sigui català i defensi els interessos de Catalunya ets un racista. MONTILLA EL TURC, com dèiem l'altre dia, com dèiem fa uns dies. Montilla president de Catalunya és el mateix que si un turc fos president d'Alemanya i defensés des del govern alemany els interessos de Turquia. Bé, si fas aquesta reflexió a Catalunya ets un racista. Només si la fas a Catalunya, esclar.

Catalunya és l'únic país del món que vincula parlar la seva llengua a la bona educació, i on es fan discursos com el famós "el que importa és comunicar-se". És que tots els anglesos o francesos o alemanys són uns maleducats perquè no em parlen en la meva llengua quan hi vaig. És que són una mena de zombis que no volen comunicar-se.

També Catalunya és l'únic país del món on si eduques obligatòriament els nens en la llengua de la nació et diuen que atemptes contra la llibertat. És que a Espanya l'educació pública és en cap altra llengua que no sigui el castellà? I a Itàlia? I als Estats Units?

Que en ple extermini de Catalunya i del catalanisme vingui algú a dir-me racista per dir que Franco va repoblar Catalunya intencionadament i que el seu somni era que algun dia algú com Montilla, espanyol i espanyolista, fos el nostre president, que en plena vergonya, degradació i sofriment algú em digui racista per dir la veritat és una demostració més que, ho sento molt, però ens estan guanyant.

Salvador Sotres

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Dog Fanatics

on Yahoo! Groups

Find people who are

crazy about dogs.

Yahoo! Groups

Be a Better Planet

Share with others

Help the Planet.

.

__,_._,___