dimecres, de desembre 05, 2007

[catalonia-europa] Demanem un partit Catalunya-Gibraltar --- Esquerdes al tripartit

Benvolgut/da,
Et fem arribar les darreres novetats a victoralexandre.cat :

• Article a El Singular Digital: El partit fantasma

Víctor Alexandre
El partit fantasma
Que n'ha quedat del partit que la selecció catalana de futbol havia de jugar el passat 14 d'octubre contra els Estats Units? Què se n'ha fet d'aquell "acte de sobirania" que segons Anna Pruna, secretària general de l'Esport, havia de portar a terme Catalunya en resposta als exabruptes de la Federació Espanyola? Sí, ja sabem que els Estats Units es van retirar i que va ser impossible trobar una selecció "digna" que ocupés el seu lloc. Però també sabem que el partit havia deixat de ser una cita futbolística per convertir-se en un acte de reivindicació nacional. I per fer possible aquest acte n'hi havia prou d'acceptar l'oferiment de Gibraltar. Un oferiment insistent, per cert. Quina importància tenien les limitacions futbolístiques gibraltarenyes si l'espectacle, aquell dia, havia de ser el públic i no pas els jugadors? O no és cert que allò que treu de polleguera la Federació Espanyola és el poder de convocatòria de la selecció catalana? Doncs no. Es va menysprear
Gibraltar i les nostres autoritats es van girar d'esquena com si res no hagués passat. Espanya, una vegada més, s'havia sortit amb la seva i el que havia de ser un acte de sobirania es va transformar en un acte de covardia.

Algú hauria de dir a certs polítics que no tenen cap dret a jugar amb els sentiments de la gent i a crear expectatives que no estan disposats a satisfer. ¿No saben, els nostres governants, que quan s'entra en un terreny de joc s'ha d'estar disposat a jugar fins al final? Quina mena d'equip som, que ens retirem a la mitja part espantats per les amenaces de l'adversari? No ens havíem adonat que la victòria, en aquest cas, no consistia a guanyar el partit, sinó a jugar-lo?

Te raó el líder polític que repeteix contínuament que el seu partit ha fet molta feina en esports minoritaris. És cert, n'ha fet molta. I molt bona. Però una cosa no treu l'altra. Ara estem parlant d'un partit de futbol que es va presentar com un desafiament a la Federació Espanyola i que, al final, ha passat a la història com un acte de sotmetiment. Quan un poble aspira a la seva independència ha d'estar disposat a transgredir les normes que l'empresonen. No té cap més alternativa, davant d'una legalitat injusta: si vol reeixir en el seu propòsit haurà d'encarar el conflicte, perquè el conflicte és inherent al propòsit.

Víctor Alexandre
www.victoralexandre.cat

-----------------
Solidaritzem-nos amb aquestes campanyes:
http://www.catnord.cat/09CAMPANYATV-GRACIS.CFM?ID=9&CFID=849244&CFTOKEN=98691104
-----------------------

http://www.e-noticies.com/editorial/esquerdes-al-tripartit-32011.html
Esquerdes al tripartit Després de la fractura que va suposar en el tripartit català la reprovació, per part del Parlament, de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, amb l'oposició del PSC, el problema s'ha fet més important amb la reivindicació, per part d'Artur Mas, del dret a decidir i la manifestació convocada sobre aquest mateix assumpte per a dissabte vinent. Els dos socis de govern del PSC, és a dir, ERC i ICV, van votar a favor de la reprovació de Magdalena Álvarez. Després, Esquerra ha fet objeccions al plantejament d'Artur Mas sobre el dret a decidir, però sense expressar-ne una oposició frontal, i finalment, tant ERC com ICV tenen previst participar en la manifestació en contra de la postura del PSC.

Per si no n'hi hagués prou, aquesta setmana també es debatrà al Congrés, a Madrid, la proposta de sol·licitud de dimissió de Magdalena Álvarez, que tindrà el suport d'Esquerra i Iniciativa, però no la dels socialistes catalans, obligats a votar amb el PSOE per a defensar a la ministra. En l'assumpte del dret a decidir que Artur Mas ha optat per assumir, la crítica d'ERC és la crítica que es fa entre coreligionaris, no entre adversaris. És a dir, una cosa així com "no està malament, però hauríeu d'arribar més lluny". No obstant això, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, en un inexplicable, exagerat i ridícul excés, ha arribat a comparar la dinàmica d'Artur Mas amb la que va dur a Lluís Companys a proclamar, el 6 d'octubre de 1934, l'Estat català.

En qualsevol cas, ha quedat palès, una vegada més, que ERC manté discrepàncies amb CiU, però amb el PSC no és que mantingui discrepàncies, sinó que es tracta de dos mons ideològics absolutament enfrontats. Montilla i el PSC argumenten que el tripartit està cohesionat, però és evident que es tracta d'un pur eufemisme. En aquests moments, està clar que només la necessitat de mantenir-se en el poder és l'únic argument del PSC i ERC per a seguir units. El tripartit s'ha quedat sense arguments, perquè el simple exercici del poder no és una cosa que pugui servir per a convèncer els electors que un Govern format per socis que tenen estratègies, tàctiques i objectius distints ha de seguir governant només per això, perquè ha de seguir governant. Estem, doncs, davant una mica més que discrepàncies o disfuncions, perquè la cohesió del tripartit ja no existeix.
Editorial E-noticies

---------------------------------
Looking for a X-Mas gift? Everybody needs a Flickr Pro Account!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Fitness Edge

A Yahoo! Group

about sharing fitness

and endurance goals.

Yahoo! Groups

Be a Better Planet

Share with others

Help the Planet.

.

__,_._,___