diumenge, de desembre 16, 2007

[catalonia-europa] L'antisemitisme espanyol és la catalanofòbia del PP --- Més sobre el tancament de TV3

L'ANTISEMITISME ESPANYOL. ARTICLE DE RAFA RAMOS A PROPÒSIT DEL TANCAMENT DE TV3

Pel seu interès i per la seua actualitat, val la pena que llegiu aquest article d'opinió signat per Rafael Ramos i Armengol, tècnic lingüístic de la Universitat de València i secretari de Política Lingüística del BLOC, que ha estat publicat en el diari Levante, en la seua edició del dimecres 12 de desembre del 2007

www.bloc.ws
Dimecres, 12 Desembre de 2007

La plaça de l'Òpera de Berlín és el cim de la Carrasqueta. Si el 10 de maig de 1933 es va fer tristament famós per la crema, per part dels nazis, de 20.000 llibres "antialemanys" (amb obres de Freud, Proust, Wells, Mann, London...), el 9 de desembre de 2007 passarà a la història com el dia que el PP va tallar les emissions de TVC al sud valencià. Com en el cas alemany, la censura, la injustícia i l'opressió es disfressen de legalitat, mentre els mitjans del règim amplifiquen la versió oficial i silencien les veus discordants.

Si la comparació us sembla desproporcionada, recordeu la broma de Sigmund Freud a un periodista de l'època: que tal fenomen era un avanç en la història humana, ja que "en l'edat mitjana m'haurien cremat a mi". No es devia imaginar que les seues paraules eren premonitòries. Els qui van començar botant foc a les idees dels jueus van acabar incinerant els jueus mateixos. Què precintaran en el futur els qui ara tanquen els repetidors?

Diguem-ho clar: l'Espanya contemporània està assignant als catalans el mateix rol de boc emissari que tenien els jueus a l'Alemanya dels anys 30. Com que els reis catòlics ja es van encarregar d'expulsar els jueus fa cinc-cents anys, han de ser Catalunya i la llengua catalana els dimonis contra els quals es construeix i es cohesiona la nació espanyola. El nacionalisme espanyol menysprea (i, en secret, admira) la catalanitat, tal com el nazisme feia amb la intel•lectualitat jueva. L'anticatalanisme és, ni més ni menys, l'antisemitisme espanyol.

Algú dirà que aquestes afirmacions són exagerades, que no tots els espanyols són anticatalanistes, i que ningú no ha reclòs els catalans –de moment- en camps de concentració. Certament. Però el fet és que el PP ha pogut dur a terme impunement la seua crema de llibres particular, amb la passivitat còmplice del PSOE. L'esquerra espanyola –el nacionalisme espanyol d'esquerres- es cuidarà molt que l'acusen de sionista/catalanista i, en el millor dels casos, es mirarà el linxament de reüll, amb indiferència.

L'anticatalanisme s'ha "normalitzat" també entre la població valenciana. En massa converses de bar o de gimnàs, els catalans o el català son culpables de tants o més mals que els immigrants magribins, sud-americans o romanesos. En alguns cercles, fer comentaris anticatalans esdevé una marca de valencianitat genuïna. I com ens ha d'estranyar? Aquestes actituds han estat alimentades durant dècades, amb total impunitat, des d'alguns mitjans de comunicació, instrumentalitzades pels partits polítics de la dreta, tolerades pels de l'esquerra i aplicades programàticament des de l'administració pública.

Perquè aquesta variant espanyola de l'antisemitisme ja fa temps que ha passat del discurs polític a la praxi administrativa. Es concreta, en el cas valencià, en el boicot del Consell als títols de llengua de les altres administracions (inclosa la llicenciatura en Filologia Catalana!), en l'obsessió per expurgar els pocs textos que es publiquen en valencià de qualsevol forma lingüística considerada "catalana", en les campanyes milionàries (amb diners públics!) que apel•len a l'anticatalanisme per reclamar el lucratiu (i irracional) transvasament de l'Ebre, i, ara, en el tancament de les emissions de TVC al País Valencià.

Els valencianistes som gent de bé i només volem que la nostra cultura visca dignament. Pensem que l'administració té l'obligació de posar tots els mitjans tècnics i legals per assegurar la recepció plena i lliure, pel 100% de la població, de tots els canals de ràdio i televisió en la nostra llengua. Això vol dir que els valencians hem de poder veure els canals catalans i balears, i viceversa. No demanem massa, atés que fins i tot així la majoria de canals disponibles estarien en castellà. Qualsevol demòcrata pot entendre que això no perjudica ningú i beneficia tothom.

Els fets del 9 de desembre de 2007 constitueixen una victòria de l'espanyolisme goebbelsià del PP i bona part del PSOE. Però, per als valencianistes i per als demòcrates en general, és un dia trist. El dia en què la policia del règim ha impedit, per la força, que els valencians del sud vegem els quatre canals d'una televisió digna en la nostra llengua. A la crema de llibres de la plaça de l'Òpera de Berlín van seguir altres fets que tots coneixem. No permetem que la nit dels vidres trencats arribe a València.

Rafael Ramos i Armengol, tècnic lingüístic de la Universitat de València i secretari de Política Lingüística del BLOC

--------------------------

La meua més sincera enhorabona. Mentre no diguem les coses pel seu nom, la gent no ens comprendrà.

ANTICATALANISME = ANTISEMITISME VERSIÓ ESPANYOLA
Al setembre del 1935 es desfermava la persecució antisemita a l'Alemanya nazi.
Mentre que, per 1ª vegada, les bombes inciendiàries caien massivament sobre població civil (republicana, especialment a Barcelona i Lleida), els JimenezLosdemonios de l'època deien: "Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar" (General Queipo de Llano. Emissió radiofònica, 1936).
"(...) en las memorias de un oficial alemán de la "Luftwaffe" que fue voluntario a la "Legión Condor" -la división aerea nazi que luchaba a las órdenes de Franco- decía que la región más bombardeada y en la que se atacó más población civil durante toda la guerra, fue Catalunya. También, la ciudad más castigada por los bombardeos fue Barcelona donde, al contrario de Madrid y otras poblaciones españolas, se ordenaban lanzamientos indiscriminados de bombas incendiarias. (...) Si el III Reich hubiese ganado la Segunda Guerra Mundial, ya se había dispuesto la deportación de población de origen catalán -independientemente de su ideología- hacia campos de concentración en el norte de África, y la posterior repoblación de la tierra catalana con gente venida de otras tierras de España. Como que el destino bélico imposibilitó cumplir con la primera parte del proyecto genocida de los franquistas, no se dudó posteriormente de provocar el alud migratorio bestial que padeció Catalunya
durante la dictadura, con el fin de descohesionar la nación catalana" Y todavía hay españoles desvergonzados que dicen que Franco favoreció en mucho a los catalanes...." (Dr. Franz-Berndt Speicher, professor alemany d'història contemporània de la Universitat d'Hamburgo, 1 de juliol de 1997).
El mateix mes en què Hitler i Mussolini reconeixen la dictadura terrorista de Franco (novembre 1936), l'ABC (a Sevilla llavors perquè Madrid era republicà), ja qualifica els catalans de "jueus", és a dir, en aquell context històric, amb connotacions de poble a exterminar (més avant, cap al 1940-42, Franco farà plans de deportació en massa dels catalans per a colonitzar el Rif i d'altres zones africanes).
Poc després llegim a l'ABC: "Judío es Companys –descendiente de judíos conversos, y no hay más que verle la jeta para comprenderlo, sin necesidad de más exploraciones en su árbol genealógico" (20-12-1936).
El 18-12-1938, per exemple, l'ABC publica "La garra judía", signat per "Castilla".
"Las colonias de judíos y sus compadres. Esa clase de sujetos son perfectamente despreciables" (Manuel Aznar, avi de José María Aznar, antisemita i destacat alt càrrec franquista).
El 3-4-1938 la premsa franquista acusa els jueus de fomentar el catalanisme.
"Catalán, judío y renegado,
pagarás los daños que has causado.
Arriba escuadras, a vencer,
Que en España empieza a amanecer."
(Versió del "Cara al Sol" falangina cantada durant la Batalla del Ebro, 1938).
Mentre cau el front de l'Ebre (amb activa participació de la Legió Còndor nazi) i en plena crisi dels Sudets i amb els jueus alemanys aterrits i privats de qualsevol dret civil, l'ABC defensa les lleis antisemites dels nazis (14-10-1938).
"Lo más importante de todo es que Cataluña haya sido conquistada por la fuerza de las armas. Con este simple hecho, quizá para siempre haya desaparecido el problema del separatismo catalán" (Diari nazi, «Rostocker Anzeiger», 1939).
"¡Perros catalanes! ¡No sois dignos del sol que os alumbra!" (Governador militar d'ocupació Aymat, 1939).

"No había lo suficiente judíos a España como para que su persecución interesara la Falange en la medida que sí le interesaba la persecución de los catalanes, de los vascos y de otras minorías regionales". "El antisemitismo ocasional del régimen de Franco...no constituyó nunca una base doctrinal, como sí, en cambio, lo fueron el anticatalanismo, el antivasquismo y el antigalleguismo" (Herbert R. Southworth, en parlar de l'antisemitisme del feixisme espanyol de preguerra).
"Una persona de mi conocimiento asegura que es una ley de la historia de España la necesidad de bombardear Barcelona cada cincuenta años. El sistema de Felipe V era injusto y duro, pero sólido y cómodo. Ha valido para dos siglos" (Manuel Azaña, Presidente de la II República Española, en sus "Memorias").
"El anticatalanismo alcanza belicoso alcanza en Castilla a todas las clases de la población. El núcleo de la catalanofobia no se encuentra solamente en la aristocràcia castellana y en los generales, en el medio servil de los profesores y abogados" (A. Sieberer, autor austríaco, «España frente a Cataluña» , pàg. 145, 1944).

-------------------------

VOLEM UNA TV PER ALS PAÏSOS CATALANS.

Tenim dret: som la segona llengua de l'estat i paguem més imposts que ningú. Tenim dret a televisions d'ambit inter-regional en la nostra llengua.
Está bé això d'intercanviar senyals autonòmics, pero lo millor seria, a més, tindre televisions supra-autonòmiques en la nostra llengua.
És el nostre dret.
Lluitem-hi!
---
"Trista condició la del qui viu sense saber quina és la seva pàtria!" és el que hem de pensar de tots els suposats catalan(iste)s principatins, que s'estan tan tranquils davant del fet que es prohibeixi rebre TV3 a les comarques del sud, sense ni imaginar-se tot el que això comporta.
Per un moment, tots hauríem de fer l'exercici de posar-nos en el lloc d'un català del sud i imaginar-nos que, d'un dia per l'altre, ens quedem sense poder veure més televisió en català.
És quan hi ha dificultats que cal demostrar que som un poble unit. El feixisme espanyol ha vist que no hi ha hagut cap reacció valenta, i ja s'ha engrescat a tancar més repetidors la setmana entrant.
Hi ha articles i vídeos amb declaracions molt interessants:
http://www.vilaweb.tv/?video=5056
http://www.vilaweb.tv/?video=5054
http://www.vilaweb.tv/?video=5055
Participeu i feu córrer la campanya de http://criteri.org/
Per la llibertat d'expressió: Prou tancaments!
I tinguem present que, malgrat que hagin passat 300 anys, quan el mal ve d'Almansa a tots abasta!

----------

La veritat, no entenc per què l'armeu tan grossa per una Tv que, avui en dia, és una arma d'espanyolització més, en mans del PSOE, més perillós que el PP en tant que ens ataca més dissimuladament
Podríeu invertir tanta energia en moltes altres coses millors per al país
Al capdavall, dins de no res tot el sistema de recepció dels canals televisius canviarà totalment, per tant, a què ve tant aldarull? Per les eleccions?

---------------------------------
Looking for a X-Mas gift? Everybody needs a Flickr Pro Account!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Official Samsung

Yahoo! Group for

supporting your

HDTVs and devices.

Move More

on Yahoo! Groups

This is your life

not a phys-ed class.

.

__,_._,___