dissabte, de desembre 01, 2007

[catalonia-europa] Els jutges-dictadors espanyols volen esborrar a València les proves del genocidi del 1939 i següents

MOLT GREU: Els jutges-dictadors espanyols volen destruir les proves del genocidi franquista a València

FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ

www.forumperlamemoria.org

COMUNITAT DEL FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ

SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA PER APEL·LACIÓ DE LA SENTÈNCIA DEL RECURS CONTENCIÓS ADMINISTRATIU PER A LA PROTECCIÓ DE LA FOSSA COMUNA EN LA QUÈ ESTAN SOTERRADES LES VÍCTIMES DE LA DICTADURA FRANQUISTA

Entenem que la sentència, al donar la raó a l'Ajuntament de València en la seua pretensió de construir 1.030 nínxols sobra la Fossa de la Secció 7a Dreta, permet la destrucció de les restes de les víctimes del franquisme soterrades allà, el qual va contra l'esperit del projecte de la Llei de la Memòria Històrica (ja aprovada pel Congrés dels Diputats), que protegeix aquests espais i legitima les associacions per exercir les actuacions necessàries en defensa de la memòria de les víctimes. Igualment entenem que va contra allòs disposat per l'anomenat Conveni de Ginebra (signat per l'Estat espanyol), en què es disposa que les víctimes civils de conflictes armats, tenen dret a una sepultura a perpetuïtat.
El Fòrum per la Memòria considera que aquesta Resolució Judicial, juntament amb la construcció de l'anomenat 'macrosantuari', a un terreny públic de més de 3.000 metres quadrats donat per l'Ajuntament de València, dedicat a les anomenades "víctimes de la Santa Croada ", porten fins el límit la discriminació, el greuge i l'afronta a les víctimes del franquisme i a les seues famílies.

Considerem que dita sentència empra el tema de la il·legitimitat alegada pel Ministeri Fiscal per no entrar en el fons de la nostra demanda, que és la protecció de la Fossa Comuna de la Secció 7a Dreta i de les restes de les víctimes allà soterrades.

Tenint en compte que el Ministeri de la Presidència del Govern ha aprovat i finançat el projecte presentat pel Fòrum de la Memòria del País Valencià per a la investigació, documentació i divulgació de les Fosses Comunes del cementiri de València, així com allò disposat pel Consell d'Europa en matèria de denúncia de la dictadura franquista i del reconeixement de les víctimes per ella generades, hem acordat sol·licitar la intervenció del Govern de l'Estat i del Consell d'Europa amb la fí de protegir les restes de les víctimes del Franquisme soterrades a la Fossa objecte d'aquest litigi.

No entenem l'actuació del Ministeri Fiscal negant-nos la legitimitat per a actuar en defensa de l'honor de les víctimes, quan les seues famílies difícilment poden exercir-lo, ja que les fosses estaven en la més absoluta clandestinitat, doncs tant aquest govern municipal com els anteriors havien silenciat la seua existència. D'altra banda considerem que la defensa de l'honor de les víctimes del franquisme és una obligació de qualsevol ciutadà/na a que es considere demòcrata.
Igualment ens crida l'atenció que per una part el Ministeri Fiscal, depenent del Ministre de Justícia, ens negue legitimitat, i per una altra el Ministeri de Presidència del Govern ens avale i financie el projecte d'investigació.

Així mateix exigim que en cas que es reconstruesca la Fossa , es realitze amb totes les cauteles i ganaties, sempre sota la direcció i supervisió dels tècnics i especialistes competents en aquesta matèria, ja que el dany que pot produir-li dita reconstrucció pot ser irreparable, fins i tot major als danys ja causats per l'Ajuntament al intentar construir els nínxols.

Per tot allò ací exposat, aquesta associació presentarà davant el Tribunal Constitucional el recurs d'empar.

València, 27 de novembre de 2.007

--------------------------------

FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ
www.forumperlamemoria.org

L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA BLOQUEJA AL FÒRUM PER LA MEMÒRIA DEL PAÍS VALENCIÀ L'ACCÉS A L'ARXIU DEL CEMENTERI MUNICIPAL.

En el matí del dia 27 de novembre de 2007, membres de l'equip d'investigació d'esta associació, han estat requerits, mentre realitzaven els treballs de documentació de les Fosses Comunes, pel director del cementeri Santiago Alcàsser, qui els ha comunicat que "com que havia eixit la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana , havia rebut ordes de no seguir donant-los les facilitats que havien tingut fins a eixe moment per a seguir amb la investigació", davant de la qual cosa els investigadors han hagut d'abandonar el recinte de l'Arxiu en què es troba dipositada la documentació. Posteriorment , al personar-se l'equip que treballa a la vesprada, directament se li ha impedit l'entrada al lloc referenciat.

Considerem que este fet atempta contra el dret a la investigació i a la informació, i que dificulta els treballs del projecte d'investigació i documentació de les Fosses Comunes (on ja s'ha acreditat que hi ha soterrades víctimes i represaliats del franquisme) del cementeri de València, avalat i finançat pel Ministeri de la Presidència del Govern, a fi de conéixer l'abast de la repressió franquista a València.

Aquest comportament demostra que per a l'equip de govern municipal i per a l'alcaldessa de València, Rita Barberá, no ha existit la transició a Espanya, ja que tracta d'ocultar i impedir la investigació, encara hui en dia, després de 30 anys de democràcia, dels sagnants fets ocorreguts a València durant la repressió franquista.

València, 28 de novembre de 2007

---------------------------------
Looking for a X-Mas gift? Everybody needs a Flickr Pro Account!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Yahoo! Groups

Wellness Spot

A resource for living

the Curves lifestyle.

Cat Fanatics

on Yahoo! Groups

Find people who are

crazy about cats.

.

__,_._,___