dimarts, de febrer 14, 2006

[catalonia-europa]Davant la presència de col·lectius antiandalusos entre els convocants de la Manifestació del dia 18 a Barcelona

--------------------------------------------------------------------------------

Correo especial fuera de numeración
VERSIÓN ORIGINAL COMPLETA EN NUESTRO SITIO

SUMARIO
Comunicat
*Davant la presència de col·lectius antiandalusos entre els convocants de la Manifestació del dia 18 a Barcelona, Andalucía Libre
*Modelo posible de correos a remitir y direcciones

--oOo--

Comunicat
Davant la presència de col·lectius antiandalusos entre els convocants de la Manifestació del dia 18 a Barcelona
Andalucia Libre

1. El Col·lectiu editor d'ANDALUCIA LIBRE es defineix políticament com participi de l'esquerra independentista andalusa.

Des d'aquesta posició, creiem que la nostra trajectòria acredita el nostre postura clarament solidària -des d'una perspectiva andalusa- amb els drets nacionals de Catalunya. Hagin estat les nostres anàlisis i posicionaments els quals anassin a la calor dels avatars de la conjuntura, sempre hem partit d'afirmar amb rotunditat la nostra sustentació incondicional i sense restriccions al dret a l'autodeterminació nacional de Catalunya i dels Països Catalans. Hem combatut sempre la catalanofobia espanyolista com un fenomen infame en si mateix i particularment negatiu per als interessos i drets nacionals d'Andalusia. Más encara, en exercici de coherència amb els nostres propis postulats, hem també expressat reiteradament la nostra solidaritat política amb qui a Catalunya reclamen i barallen pel seu dret a la independència nacional. També hem recolzat en multitud d'ocasions la demanda catalana a favor que la llengua catalana sigui l'única llengua oficial de Catalunya (reivindicació essencial -des del nostre punt de vista- per a la normalització cultural i lingüística de Catalunya que avui, per cert, no assumeix cap força parlamentària catalana).

Molt recentment hem plasmat per enèsima vegada aquest compromís adherint-nos com col·lectiu editor a la Campanya Unitària per l'Autodeterminació; donant suport públicament la Manifestació que en expressa afirmació de la seva condició com Nació i del seu dret a l'autodeterminació recorrio els carrers de la capital catalana el passat dia 11. A aquesta adhesió, entre unes altres, van fer esment en roda de premsa els seus organitzadors i així recollit en diversos mitjans de comunicació.

Creiem doncs que ningú podrà atribuir-nos amb cap fonament ni ambigüitat política ni menys encara connivència alguna amb el espanyolisme en relació a Catalunya i als catalans.

2. El pròxim dia 18, la Plataforma "Pel dret de decidir" formada al dia d'avui per 412 entitats, convoca a Barcelona una manifestació sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir!".

Ni volem ni hem d'ocultar que no l'anàvem a donar suport. No seria honest fer-lo.

Aquesta posició política esdevé bàsicament de la nostra valoració negativa sobre el discurs i orientació política en relació a la nostra Pàtria, desenvolupats amb especial virulència en els últims temps per les forces polítiques més significatives d'entre les convocants -EUiA i singularment ERC- i conseqüentment, sobre el sentit i beneficiaris d'aquest acte polític. Dita això, no creiem que sigui aquest el lloc i el moment per a estendre's i abundar en argumentacions referent a això que, per altra banda, no són sinó corol·lari lògic del que han estat posicionaments anteriorment ja publicats a ANDALUCIA LIBRE. Assumim que aquesta postura sigui susceptible de ser políticament criticada o compartida amb la mateixa intensitat tant com vam afirmar igualment que aquest comunicat no deriva d'aquesta posició i que ho elaboraríem en els mateixos termes en cas de ser distinta la nostra postura general davant aquesta convocatòria.

Per sobre d'aquestes i altres possibles discrepàncies, aquesta nota se situa en altre plànol i està únicament motivada pel que considerem un insult i inadmissible presència per a Andalusia i els andalusos -i especialment per als 1.058.330 andalusos ciutadans en els Països Catalans- entre les entitats integrades i adherides a la Plataforma "Pel dret de decidir" de dos col·lectius que, en la nostra opinió, participen, desenvolupen i promouen un discurs xenòfob i racista antiandalus: el mallorquí 'Lobby per la Independencia' i l'organització política 'Unitat Nacional Catalana', avui referencia del que es coneix a Catalunya com "moviment 33".

Som conscients de la pluralitat política i social de la Plataforma i també que entre els seus col·lectius adherits hi ha almenys dos, expressament andalusos. Ni un ni altre factor atenuen la decepció, el profund malestar i la consideració desfavorable que ens ha suposat trobar-nos als dos citats -Lobby i UNC- acceptats entre els convocants. Ni la Plataforma en el seu conjunt ni els altres col·lectius adherits poden eludir la seva responsabilitat davant el fet que comparteixen bandera i convocatòria amb tan -als nostres ulls- indesitjable companyia i tampoc poden adduir un desconeixement generalitzat de la seva naturalesa i posicions que hagués permès la seva hipotètica infiltració distreta; manca que resultaria, estès a tots i al conjunt, veritablement increïble. Sense entrar en majors especulacions i sigui menjo fos, aquest comunicat hauria de necessàriament cridar l'atenció sobre aquesta qüestió i incitar a resoldre-la.

ANDALUCIA LIBRE -com diem sempre- parla només en nom d'ANDALUCIA LIBRE. Ni pretenem ni ens arrogamos representativitats que no tenim. Des d'aquesta condició de modesta talaia entenem que la línia d'actuació dels dos ens citats no pot excusar-se ni justificar-se de cap manera com presumpta reacció als pronunciaments o actuacions espanyolistes de directives d'algunes organitzacions d'andalusos residents a Catalunya com la FECAC, que d'altra banda, tan durament hem rebutjat també per la nostra banda quan hi ha hagut ocasió així com a la ideologia que les sosté. Tampoc la critica o la polèmica quant a la concessió o administració de subvencions publiques -a la qual sol citar-se- ens sembla més que un mer recurs justificatiu a manera de cobertura com cortina de fum i una maldestra forma de camuflar la qüestió de fons: ambdós ens han rebutjat repetida i públicament el dret dels andalusos a expressar-se col·lectiva i públicament com andalusos, avui ciutadans de Catalunya o els Països Catalans; acompanyant en algun cas aquesta actitud de valoracions nítidament menyspreadores cap a Andalusia i els andalusos.

Seria absurd per la nostra banda prejutjar el futur quant a la autoconsideració nacional dels centenars de milers de persones nascudes a Andalusia -i d'alguns dels seus descendents- que des de fa anys i encara avui, resideixen a Catalunya o els Països Catalans; sigui com col·lectivitat plural o com individualitats. Aquest és un fenomen de dimensió massiva -a l'anàlisi de la qual no aquesta destinat aquest text- i sobre el qual intervenen a Catalunya i a Andalusia multitud d'elements en els quals ara no procedeix aprofundir. No tenim empatx algun a reafirmar, això sí, que ho afrontem des del rebuig a la españolitat -que precisament els va expulsar del seu país i encara els impedeix tenir opció real de tornar a la seva pàtria, si així anés el seu desig, donada la situació en la qual Espanya manté a Andalusia- i des del respecte a la seva llibertat; bases des dels quals volem humilment contribuir a esclarir els seus vincles amb Andalusia en un sentit que sigui alhora favorable per als interessos nacionals del seu país d'origen i en conseqüència per als quals entenem són també -en ultima instància- els del seu país de residència o d'adopció. Tot això comporta oposar-se tant al espanyolisme que els intenta utilitzar com als presumptes 'catalanismes' -del tipus dels ens que provoquen aquest comunicat- que parteixen d'exigir el seu silenci i el seu autonegació cultural i nacional com pretès requisit previ per a la seva integració social, política o lingüística plena.

3. Comprenem i compartim la ràbia que hi ha a Catalunya davant la deslligada i escandalosa campanya espanyolista desenvolupada en els últims temps. Sabem de la repugnància i la saturació que provoca el discurs del PP, directe hereu del franquisme i de la CEDA i de la justa indignació davant la desmesurada pressió concertada de tots els aparells de l'Estat espanyol: militar, judicial, executiu, etc contra els drets nacionals de les nacions sense sobirania que avui manté dintre de les seves fronteres. Entenem perfectament aquesta situació perquè com andalusos conscients també la vam sofrir quotidianament a Andalusia i a més en condicions de minorització, amb bastants menys recursos defensius dels quals es disposen, per exemple, a Catalunya i amb l'afegit que bona part del seu discurs és també afavorit i emparat pel PSOE i per uns altres.

Així i tot, aquestes circumstàncies no justifiquen el callar davant fets com els denunciats per aquest comunicat, que com independentistes andalusos que es deuen al seu poble ni podar ni hem de silenciar. Fer-lo no és 'donar-li armes a la reacció', abans al contrari, és promoure una rectificació possible i necessària que li resti un agafador. No caben apel·lacions al xantatge moral o al mal menor o a lliurar-se a la 'distracció'. La dignitat aquí i ara, no és només necessària sinó a més intel·ligent i a qui encara així no ho entenguin a Catalunya, els suggerim un exercici d'imaginació, posant-se en situació de reciprocitat amb els papers canviats.

En aquesta llarga trajectòria que ens queda per davant a andalusos i catalans per a conquistar la nostra respectiva emancipació nacional, és una bona oportunitat aquesta per a exemplificar la nostra convicció que creiem que ha arribat l'hora d'admetre a Catalunya que és també plenament legitimo criticar durament amb accent andalús (i a la recíproca)

Sigui feta aquesta critica com ara: per a rebutjar a col·lectius que embruten amb la seva presència i les seves idees una iniciativa respectable, es comparteixi políticament o no.

Sigui per a, si escau i en altra dimensió, valorar a qui allí han plantejat sempre els seus projectes dintre del marc constitucional espanyol i a més han negat, per acció o omissió, a Andalusia com Nació i els seus drets conseqüents en el polític, cultural o econòmic o per a denunciar a qui, com la CIU de Pujol, han perpetrat constant i successiva col·laboració amb UCD, PSOE i PP -seguint la senda de Cambó- en la configuració de l'ordre capitalista neoliberal espanyol que patim avui, tant a Andalusia com a Catalunya. I que ni en un cas ni en l'altre, en absolut està justificat que pugui amalgamar-se aquesta postura amb el discurs espanyolista.

4. En conclusió:

A. Requerim públicament des d'ANDALUSIA LLIURE que la "Plataforma Per el dret de Decidir" pels motius expressats exclogui públicament d'entre les seves entitats adherides a les citades "Lobby per la Independència" i "UNC" per considerar-les que no comparteixen els valors democràtics i aspiracions nacionals que volen expressar-se en aquesta iniciativa.

B. Fem una crida a tots els altres col·lectius adherits i especialment a les organitzacions polítiques integrades en la plataforma per la seva particular entitat i responsabilitat: CUP, En Lluita, Els Verds, Els Verds-Esquerra ecologista, ERC, EUiA, Estat Catala, JERC, CJC, MDT i Revolta Global, que prenguin iniciatives urgents referent a això.

C. Animem a aquells andalusos o catalans que comparteixin la nostra petició que es dirigeixin respectuosament i en llengua catalana a la Plataforma i a les organitzacions polítiques abans citades, solidaritzant-se amb aquesta demanda.

La qüestió no és anecdòtica. De la seva resolució, depenen impressions que perduressin en el temps i facilitessin o dificultessin la percepció i les relacions mútues. Confiem sincerament en el bon sentit català.

VISCA CATALUNYA LLIURE I SOCIALISTA!
¡VIVA ANDALUCÍA LIBRE Y SOCIALISTA!

Propaganda editada por el mallorquín 'Lobby per la Independencia':
http://www.lobbyperlaindependencia.org/gDocuments/planols/planol693.JPG
http://www.lobbyperlaindependencia.org/gDocuments/planols/planol648.JPG

Informació: El mallorquí 'Lobby per la Independència', Andalusia i els andalusos
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/236769/index.php
Citas de textos del Lobby con enlaces extraídos de su sitio en Internet

Sobre "La Feria de Abril"
UNC demana la "subvenció zero" per a la Feria de Abril

MODELO DE POSIBLE CORREO
Traducción al catalán por Internostrum

Para: Plataforma Tenim el dret a decidir - Cataluña: info@tenimeldretdedecidir.org
CC: info@esquerra.org, info@jerc.net, info@defensadelaterra.org, cup@llibertat.com, gracia@enlucha.org, premsa@euia.org, revoltaglobal@revoltaglobal.net

Benvolguts amics i amigues:
Companys:

Hem sabut de la presència de les entitats "Lobby per la Independència" i "Unitat Nacional Catalana" entre les adherides a la Plataforma pel dret a Decidir que convoca la Manifestació del pròxim dia 18 a Barcelona sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Creiem que pels seus postulats i trajectòries -especialment en relació amb Andalusia i els andalusos- no és adequada la seva presència i permanència en la plataforma i entre els convocants.

Respectuosament, us vam sol·licitar que tingueu en compte aquestes consideracions i actueu urgentment en conseqüència.

Cordialment,
Nom :
País de residència:
nacionalitat :
Opcional:
VISCA CATALUNYA LLIURE I SOCIALISTA!
¡VIVA ANDALUCÍA LIBRE Y SOCIALISTA!
A N D A L U C Í A L I B R E
* Sitio: http://www.andalucialibre.tk/
* Alta: andalucialibre-alta@eListas.net
* Baja: andalucialibre-baja@eListas.net
* Correo: redaccion@andalucialibre.tk
Independencia - República - Socialismo
==========================

[Non-text portions of this message have been removed]

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML. Per tant els que
useu hotmail cal que desactiveu l'Editor RTF del Desplegable "Herramientas".
---------------------------
1).Llegeix els missatges anteriors en aquesta web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/messages
2).Apuntar-se al grup => Directament des de la web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
o enviant un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-subscribe@yahoogroups.com
i respondre el missatge de confirmació.
3).No rebre missatges però poder enviar-los i llegirlos a la web =>
Enviar un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-nomail@yahoogroups.com
4).Rebre solament un resum diari => Cal enviar un missatge en blanc a:
catalonia-europa-digest@yahoogroups.com
5).Rebre tots els missatges en comptes del resum diari => Enviar un
missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-normal@yahoogroups.com
6).No voler saber mai més res del grup i esborrar-se’n del tot => Es pot
fer des de la web o enviant un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com
i responent el missatge posterior de confirmació.
--------------------
Atenció: aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/