dimarts, de febrer 14, 2006

[catalonia-europa] Crisi a ICV i al PSC

http://www.busot.blogspot.com/
13.2.06
Crisi interna entre els socis d'ICV

La negociació estatutària està creant greus fissures dins la federació ecosocialista, les més greus des de la creació de la coalició entre Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). El suport entregat de Joan Saura al pacte Mas-Zapatero ha caigut com una gerra d'aigua freda entre els aliats d'ICV, que esperaven més fermesa en defensa de l'Estatut per part de la direcció ecosocialista, especialment en aspectes relatius al finançament, la identitat nacional i el capítol de drets i deures.

El fet que ICV donés suport immediat a l'acord -el mateix matí de diumenge, poques hores després del pacte a la Moncloa- sense haver-lo ni llegit, ha aprofundit el recel que EUiA i altres sectors de la coalició senten envers Joan Saura, al qual acusen de buscar un protagonisme mediàtic a tota costa. De fet, el partit que lidera Jordi Miralles s'ha adherit a la manifestació del dia 18 de febrer, en una clara mostra de coherència amb l'Estatut aprovat el setembre passat. La constatació que s'està mutilant l'Estatut, així com l'amenaça de noves retallades en aspectes relatius a drets i deures ha causat desencís entre els socis comunistes de Joan Saura. També s'hi ha adherit l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), que aglutina tots els grups municipals amb els quals pacta ICV en moltes comarques del país.

A tot aquest 'mal rotllo' intern cal sumar-hi el pacte al qual han arribat ICV i la Confederación de Los Verdes, la principal formació ecologista espanyola, així com la petició de Joan Saura per tal que el seu partit s'integri al Partit Verd Europeu. El gir ecologista, que es fa obertament en detriment de les polítiques tradicionalment d'esquerres, ha generat molta desconfiança i malestar dins la direcció d'IU, alguns dirigents dels quals haurien traslladat al mateix Gaspar Llamazares la necessitat d'apostar únicament per EUiA a Catalunya. Aquest escenari, de fet, té el recolzament oficiós d'algunes de les formacions que integren EUiA, com ara el PSUC-Viu de Ramon Luque i Antoni Luchetti, i els prosoviètics del PCC.

enviat @ 11:31 | enllaç fixe | 0 comentaris

8.2.06
Maragall amenaça amb presentar-se per Ciutadans pel Canvi si el PSC no es planta amb el PSOE

Després de setmanes de pressió interna, finalment la crisi oberta entre el PSC i el PSOE ha començat a sortir a la llum, malgrat els intents dels mitjans pròxims a Nicaragua de minimitzar les diferències. La passivitat de la direcció de l'aparell socialista davant el flirteig escandalós entre José Luis Rodríguez Zapatero i Artur Mas ha provocat un malestar molt profund dins el cercle més pròxim al president de la Generalitat, començant pel seu germà Ernest Maragall, el director d'Anàlisi i Prospectiva, Jaume Badia, la directora del gabinet presidencial, Marta Grabulosa, i el director de Comunicació de Presidència, Jordi Mercader.

Aquest 'pinyol' maragallista està molt inquiet pel seu futur, atès que la seva continuïtat passa exclusivament per la retenció del poder mitjançant el pacte tripartit. Qualsevol hipotètica entesa entre CiU i el PSC per governar junts la Generalitat seria catastròfic per aquest sector de l'elitisme socialista, perquè la convivència amb els homes d'Artur Mas i David Madí dins els murs de Palau seria insostenible.Per això han reclamat a l'aparell socialista (els anomenats Montilla Boys) que plantin cara davant Ferraz i deixin clar que és únicament el PSC qui marca l'estratègia electoral i l'elecció de candidats.

Davant la passivitat dels capitans en aquest afer, Maragall va advertir durant el cap de setmana que podria presentar-se a les properes eleccions mitjançant Ciutadans pel Canvi (CPC), convertit en un autèntic club de fans del president. De fet, CPC no s'ha dissolt mai, malgrat el compromís formal de fer-ho quan els socialistes arribessin a la presidència de la Generalitat.El PSC s'ha pres les amenaces de Maragall com una curiositat més del president, però el seu entorn no ho veu així. El malestar entre els dos sectors del PSC cada vegada és més profunt, i algunes veus dels capitans ja parlen obertament, a Nicaragua, de convertir el PSC en la Federació Catalana del PSOE.

enviat @ 18:53 | enllaç fixe | 1 comentaris

[Non-text portions of this message have been removed]

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML. Per tant els que
useu hotmail cal que desactiveu l'Editor RTF del Desplegable "Herramientas".
---------------------------
1).Llegeix els missatges anteriors en aquesta web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/messages
2).Apuntar-se al grup => Directament des de la web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
o enviant un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-subscribe@yahoogroups.com
i respondre el missatge de confirmació.
3).No rebre missatges però poder enviar-los i llegirlos a la web =>
Enviar un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-nomail@yahoogroups.com
4).Rebre solament un resum diari => Cal enviar un missatge en blanc a:
catalonia-europa-digest@yahoogroups.com
5).Rebre tots els missatges en comptes del resum diari => Enviar un
missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-normal@yahoogroups.com
6).No voler saber mai més res del grup i esborrar-se’n del tot => Es pot
fer des de la web o enviant un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com
i responent el missatge posterior de confirmació.
--------------------
Atenció: aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/