Mirar en la direcció errada
BONS I MALS EXEMPLES
Quan, fa ja bastants anys, em vaig posar a buscar en la literatura històrica i sociolingüística catalana què hi havia sobre processos de normalització lingüística reeixits, vaig quedar a punt de depressió. La cosa no podia anar pitjor. Els catalans ens havíem reconcentrat en aquells casos de precarietat com la nostra o superior, i, en canvi, havíem deixat de banda els casos exitosos. De manera que, en aquestes condicions, ens emmirallàvem més en el fracàs que no en l'èxit. O utilitzàvem situacions més precàries que no la nostra amb la intenció de conhortar-nos. Fèiem com aquell que veu que els seus veïns són més desgraciats i es calma a si mateix dient: encara podríem estar pitjor.
En comptes de deprimir-me, vaig escriure una mica sobre els casos reeixits en processos de normalització lingüística. Només serveixi aquesta pinzellada com a anècdota per introduir una síndrome molt nostrada, extraordinàriament catalana, que encara ens tenalla: la de girar l'esquena als bons exemples i de rebregar-nos en els dolents. Després, de retop, això ens porta, a nivell internacional, a no entendre mai qui són els nostres aliats (als quals solem fustigar de mala manera, mentre feim la gara-gara als nostres adversaris més declarats).
Aquesta síndrome és la que fa que, quan processos sobiranistes que poden acabar amb èxit (o siga, amb la independència) es presenten amb força, hi hagi tota una sèrie de forces centrípetes, que ens menen directament a mirar cap a un altre costat, a no fixar-nos en allò que per a nosaltres poden ser bons exemples (i, per als nostres adversaris, correlativament, mals exemples).
Quan es va produir l'onada d'independències nacionals i de processos democràtics, radicalment democràtics, que es varen produir a l'Est d'Europa després de la caiguda del Mur de Berlín, el procés ens va agafar amb el pas canviat. Aquí vivíem encara de les rèmores del marxisme (i àdhuc leninisme, en alguns casos més o manco bigarrats), i gent que s'autoconsiderava independentista posava en dubte els processos d'independència viables que es produïen a Europa mateix. Així, moltes vegades es deixava sentir més clarament (sovint per allò que no es deia, i no per allò que es manifestava, que no solia ser gran cosa) la nostàlgia de la Unió Soviètica o la pena pel fracàs del comunisme que no l'alegria per la llibertat dels pobles de la Bàltica , posem per cas. I això s'esdevenia entre persones que feien bandera de l'independentisme, per molt estrany que pugui semblar.
Aquella batalla va enfrontar dues maneres d'entendre la política internacional: la jacobina (amb el suport de qui creà l'invent, és a dir de França) i la liberal (amb Amèrica al capdavant). La història de l'últim quart del segle XX constitueix bàsicament un enfrontament entre aquestes dues visions del món. Evidentment, el marxisme es pot llegir en clau d'excrescència del jacobinisme i cal llegir Geet Mak o d'altres genis de l'europeisme per entendre que Lenin era, bàsicament, un espia que treballava pel kàiser de Prússia. Tot això és França. I França estesa a Alemanya, a la Unió Soviètica i a una certa manera d'entendre Europa (que no té res a veure amb l'Europa dels pobles, per cert)- va perdre la batalla clau de finals del segle XX. I la va perdre a Alemanya, a causa de la caiguda del Mur de Berlín. La nova Alemanya que en va sorgir, democràtica i unida, liberal i respectuosa amb el dret d'autodeterminació
independència d'Eslovènia, Croàcia o les repúbliques bàltiques de manera unilateral.
En aquesta batalla a tota ultrança entre França i els Estats Units, els catalans ens apuntàrem en massa a l'antiamericanisme. Com si fos França la que ens hagués d'obrir el camí de la llibertat. I aquí tenim la clau per entendre moltes coses. La clau que explica, per exemple, perquè la gent està contra la guerra, però no contra totes les guerres. Perquè l'agressió de Rússia a Txetxènia passa desapercebuda, o perquè fins i tot hi hagué manifestacions al carrer contra la intervenció aliada als Balcans per evitar que continuàs el genocidi contra els musulmans de Bòsnia.
També explica per què no hi ha hagut cap manifestació al carrer, a Barcelona ni a cap altra ciutat important dels Països Catalans, per celebrar la independència de Montenegro. I és possible que tampoc no n'hi hagi cap per celebrar la independència de Kosovo, quan aquesta sigui declarada. Com tampoc no n'hi ha per reivindicar els drets nacionals del Kurdistan, trepitjats de manera constant.
Algú em podria dir que no ho celebram perquè montenegrins, kosovars, kurds, ens queden molt lluny. Concedim-ho. Efectivament, fóra més preocupant si no sortíssim a celebrar la llibertat d'Escòcia, una decisió sobirana de Flandes o un referèndum exitós del Quebec.
BERNAT JOAN I MARÍ
------------
Un altre cas de racisme espanyol i d'estafa espanyola
Les beques, un altre greuge
Xavier Bosch / Director
Just abans de Nadal, va aparèixer Ernest Maragall a la televisió fent un marrameu considerable contra Madrid. El conseller d'Educació plorava perquè el 20 de desembre la seva gent havia anat al ministeri a negociar el traspàs de les beques postobligatòries (batxillerat, cicles formatius i altres estudis superiors no universitaris) i havia tornat amb la cua entre cames. I, cosa que encara és pitjor, els directius i tècnics del departament havien fet el vol de tornada amb la sensació que el subsecretari de torn, home amb tant d'ofici com escassa sensibilitat autonòmica, pràcticament se'ls havia rifat. Dijous passat, a la reunió bilateral Estat-Generalitat, es va tornar a treure el tema i tampoc no hi va haver cap mena d'acord per bé que es va
fer un pas de pardal endavant. Fins ara, i a través d'un conveni anual que es renova cada curs, les beques les ha gestionat el departament d'Educació amb allò que reparteix Madrid. El que passa és que el ministeri posa en marxa la repartidora segons uns barems econòmics on Catalunya sempre surt massa ben parada i, per tant, rep menys calés per a beques. És vox populi, per exemple, que a Extremadura i a Andalusia tres de cada quatre estudiants estan becats. La xifra, aquí, és irrisòria. La dada concreta és que Catalunya té el 14,8% dels estudiants de l'Estat i, en canvi, Espanya només ens envia el 4,8% del total de beques. Les desequilibrades balances de la solidaritat entre territoris ens indiquen, clarament, que en aquesta bugada hi hem perdut bastant més que dos llençols. Concretament, pel camí s'han quedat 10 punts percentuals o, el que és el mateix, molts milions d'euros d'ajut a les famílies dels nostres alumnes. És clar, per tant, per què es fan el ronsa a l'hora de
no voler
traspassar les beques. Els interessa mantenir la clau de la caixa.
-------
Ara vorem si aquesta llei ens pot servir per donar canya als catalanòfobs i racistes del PP, GAV, COPE, etc.
Ley nueva para combatir delitos de odio.
http://www.estrella
La ley contra la discriminació
La nueva norma pretende garantizar la igualdad efectiva de los ciudadanos en todos los ámbitos, incluido el empleo y el acceso a bienes y servicios
El proyecto de Ley Integral de Igualdad de Trato y contra la Discriminació n que propone el PSOE en su programa electoral apuesta por reforzar el papel de la Fiscalía en la persecución de los delitos de odio , explicó el secretario de Movimientos Sociales del PSOE, Pedro Zerolo. "Se trata de una ley transversal por la que habrá que legislar en varios ámbitos", dijo Zerolo, que destacó que con la futura norma "España se colocará a la vanguardia de la lucha contra la discriminació n en toda Europa. Es una ley en positivo, para garantizar derechos de ciudadanía y la igualdad de oportunidades" , subrayó.
Estrella Digital/Ep Madrid
La nueva ley pretende garantizar la igualdad efectiva de los ciudadanos en todos los ámbitos, incluido el empleo y el acceso a bienes y servicios, y para ello toma como base el artículo 21 de la Carta de Derechos Fundamentales de la UE , que prohíbe toda discriminació n, y en particular la ejercida por razón de sexo, raza, color, orígenes étnicos o sociales, características genéticas, lengua, religión o convicciones, opiniones políticas o de cualquier otro tipo, pertenencia a una minoría nacional, patrimonio, nacimiento, discapacidad, edad, orientación o identidad sexual.
"Esta no es una ley para minorías, es una ley para todos los ciudadanos y ciudadanas que en algún momento pueden sufrir una discriminació n por cualquier motivo, en el trabajo, en los servicios públicos, en cualquier sitio ", señaló Zerolo. Según el proyecto elaborado por la Secretaría de Movimientos Sociales del PSOE, la ley "destacará que cualquier persona que sea víctima de discriminació n o que considere que no ha sido tratada justamente tiene que tener medidas para recibir protección jurídica y derecho real de compensación" , explicó el responsable socialista.
Para ello, fomentará la vía de la conciliación y dotará de "total autonomía e independencia" al Consejo para la Igualdad de Trato, que podrá "promover sanciones efectivas, proporcionadas y disuasorias" . El dirigente socialista añadió que este organismo verá ampliadas sus funciones para dar amparo a las víctimas, que podrán solicitar amparo, asistencia letrada o psicológica, protección y acompañamiento.
Además, podrá recomendar que el caso derive en un proceso judicial penal, civil o administrativo. En esos casos, la carga de la prueba será compartida , explicó el dirigente socialista. "Primero el demandante tiene que demostrar que los hechos son reales, y luego el acusado de discriminació
Compensar las desventajas de algunos colectivos
La ley recogerá asimismo la posibilidad de que se decreten medidas de "acción positiva para compensar la desventaja" que puedan tener ciertos colectivos, por ejemplo por su origen étnico o racial y tendrá una "perspectiva de género" para incidir en la situación de las mujeres.
Nota:
Tambien se puede leer en:
Diario digital Siglo XXI: http://www.diariosi gloxxi.com/texto-
Europapress.
PSOE.es: http://www.psoe.
Naciongay.com: http://www.nacionga
------------
Sadisme antibasc i antibicicleta d'un conductor espanyol (segurament espanyolista en actiu)
Un conductor demanda por los daños en el coche a los padres de un joven que atropelló y mató
EFE - hace 1 hora 13 minutosLogroñ
Según la organización Stop Accidentes, un juzgado de Haro (La Rioja) verá el próximo miércoles el juicio por la denuncia interpuesta por el conductor, Tomás Delgado Bartolomé, de 43 años vecino de Santo Domingo de la Calzada (La Rioja), que reclama a los padres del fallecido 20.000 euros en concepto de daños a su vehículo, un Audi A-8, y alquiler de otro para trabajar.
El accidente ocurrió el 26 de agosto de 2004 cuando el joven Enaitz Iriondo Trinidad, natural de Durango (Vizcaya), tras pasar la tarde con sus amigos volvía en bicicleta al camping de Castañares de Rioja, donde estaba de vacaciones con sus padres, Antonio y Rosa.
Según los informes periciales, el coche circulaba a 173,90 kilómetros por hora en una carretera donde la velocidad máxima permitida es de 90 kilómetros por hora y hubiera dado una tasa de alcohol superior a la establecida, informa Stop Accidentes.
Dada la velocidad del coche, el impacto fue tan brutal que el cuerpo del joven fue lanzado a más de 18 metros de altura, sobrepasando la luz de las farolas que estaban ubicadas en dicha carretera, según relata la madre, Rosa Trinidad.
En las diligencias previas que se practicaron se fundamentó que las actuaciones practicadas acreditaban que el hecho denunciado no revestía carácter de infracción criminal por lo que se acordó el sobreseimiento libre y el archivo de las diligencias.
Un mes después del fallecimiento la familia del joven recibió la notificación del sobreseimiento libre y archivo de las actuaciones por vía penal, con un plazo de tres día para interponer recurso.
"Meses más tarde, nuestros seguros se pusieron en contacto y cada una de las partes asumimos nuestra culpa llegando así a un acuerdo por vía administrativa"
Rosa Trinidad puntualiza que "aunque tuvimos que aceptar la asunción de nuestra parte de culpa, nunca estuvimos de acuerdo con el contenido del acuerdo, pero aceptamos por el simple hecho de poder cerrar este capítulo tan trágico de nuestras vidas y poder continuar para adelante.
En marzo de 2006 se les notificó que el conductor que atropelló a su hijo había interpuesto una denuncia civil en la que les reclamaba el pago de los desperfectos de producidos en su coche por el atropello (14.000 euros), además de 6.000 euros por el alquiler de otro coche para trabajar.
Tres años y medio más tarde, el conductor reclama a la familia del joven fallecido 20.000 euros por los daños sufridos en el vehículo siniestrado y la sustitución del citado vehículo por otro.
El juicio tendrá lugar el próximo miércoles, día 30 de enero, en el juzgado número 1 de Haro (La Rioja).
------------
Instant message from any web browser! Try the new Yahoo! Canada Messenger for the Web BETA
[Non-text portions of this message have been removed]
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
Earn your degree in as few as 2 years - Advance your career with an AS, BS, MS degree - College-Finder.net.
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest Switch format to Traditional
Visit Your Group Yahoo! Groups Terms of Use Unsubscribe
__,_._,___
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada