dimecres, de gener 09, 2008

[catalonia-europa] Coalició nacionalista a les Illes Balears -- Les joventuts del PSM no volen a UM en la coalició a les generals

Coalició nacionalista a les Illes Balears
A prop de la fita històrica

L'executiva del PSM aprova anar amb UM, Esquerra i Entesa a les generals
La proposta de coalició nacional sense Esquerra Unida ha de ser ratificada dijous pel consell polític

Q.TORRES. Palma.
La coalició nacionalista a les eleccions generals és cada vegada més a prop de convertir-se en una realitat. L'executiva del PSM aprovà ahir una proposta del seu secretari general, Biel Barceló, per conformar una candidatura amb Unió Mallorquina (UM), Esquerra Republicana i Entesa per Mallorca, sense sigles i amb l'actual senador autonòmic, Pere Sampol (PSM), com a candidat al Congrés.
L'opció electoral resta oberta a altres forces polítiques, sempre que aquestes no siguin de dependència estatal, fet que exclouria Esquerra Unida —soci autonòmic del PSM i d'Esquerra dins el Bloc per Mallorca—, però encara es podria permetre l'entrada d'Els Verds. El secretari general del PSM, Biel Barceló, gairebé descartà l'entrada d'Esquerra Unida, però també deixà clar que no es trenca el Bloc.Dirigents d'EU reiteraren ahir que no entraran en un «front nacionalista» i recordaren que ja s'han presentat en solitari a les generals altres vegades. El darrer pic fou l'any 2.000 i obtingueren 15.928 vots (un 4%).

La proposta, que fou aprovada ahir per l'executiva del PSM amb el rebuig de les joventuts del partit, haurà de ser ratificada pel consell de direcció polític de la formació —el màxim òrgan de direcció entre congressos—, que es reunirà expressament el proper dijous. Si la militància l'avala, seria la primera vegada que tots els partits nacionalistes es presenten plegats a les eleccions generals. L'any 2004, la suma de Progressistes —PSM, EU, EV i Esquerra— i UM suposà 50.529 vots (un 10'8%).

També ahir es reuní l'executiva d'UM, que ratificà una proposta semblant per construir una coalició nacionalista sense partits d'obediència estatal, sense sigles i amb Sampol com a candidat al Congrés. UM ocuparia el 'número dos' de la candidatura —sona el nom de l'exbatle de Porreres Joan Sastre—. Tot i que el PSM mantenia ahir que, en cas d'obtenir representació, Sampol seria l'únic que ocuparia l'escó, no es descarta que el candidat d'UM l'ocupi el darrer any i mig de legislatura. De fet, aquest fou un dels elements que es posà sobre la taula en la reunió mantinguda ahir al matí pels màxims responsables dels quatre partits nacionalistes: Biel Barceló (PSM), Miquel Nadal (UM), Joan Lladó (Esquerra) i Biel Huguet (Entesa). En la trobada, a la qual també assistí el responsable de finances del PSM, Pere Trias, es discutí l'aportació que cada partit faria a la campanya i la possibilitat que Sampol cedeixi l'hipotètic escó al candidat d'UM en el tram final de la legislatura.
Els dos serrells, que estan molt relacionats, no es consideren tancats per ara.

Si PSM i UM lideren la candidatura al Congrés, Esquerra i Entesa ocuparien els llocs rellevants al Senat per Mallorca. Així mateix ambdues formacions reuniren ahir les seves executives per aprovar propostes similars. L'objectiu és ara que la candidatura al Congrés per Balears pugui encabir partits independents, sobretot de Mallorca, però també Eivissa pel Canvi i Gent per Formentera, a més del PSM de Menorca.

--------------------------

Les joventuts del PSM no volen a UM en la coalició a les generals

Els JEN aprova per unanimitat instar al PSM-Entesa Nacionalista que no accepti a Unió Mallorquina en la coalició per les generals

Els joves nacionalistes defensen una candidatura nacionalista i d'esquerres, paràmetres dels quals UM està "a anys llum"

http://www.jen.cat/

Els Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM han debatut en Assemblea el procés de configuració d'una candidatura unitària per concórrer a les properes eleccions al Congrés dels Diputats, i han aprovat per unanimitat instar al PSM-EN que aquesta candidatura tengui un caràcter clarament nacionalista, clarament d'esquerres i clarament ecologista. Els Joves d'Esquerra Nacionalista consideren que UM no pot formar part d'aquesta candidatura. Segons ha explicat Antoni Noguera, secretari general dels JEN, "Unió Mallorquina ha demostrat sobradament que està a anys llum de poder participar en un procés de construcció nacional i de poder aplicar polítiques realment d'esquerres i ecologistes. Ho ha demostrat en el passat Congrés, triant com a president a una persona com Miquel Nadal, qui durant la darrera campanya electoral va fer gala d'un discurs clarament dretà i espanyolista. UM també va demostrar que està a anys llum de ser nacionalista quan va aprovar un Estatut que consagrava la
inferioritat jurídica i el menyspreu del català respecte del castellà, i demostra que està a anys llum de ser un partit digne de compartir coalició preelectoral amb el PSM cada vegada que un alt dirigent uemita acudeix als jutjats a declarar com a imputat pel cas Can Domenge, Son Oms, Pla Territorial Insular, etc".

-----------------

L'objectiu és aconseguir representació nacionalista a Madrid

PARTIT SOCIALISTA DE MALLORCA-ENTESA NACIONALISTA
http://www.psm-entesa.org/

JOVES D´ESQUERRA NACIONALISTA
http://www.jen.cat/

UNIÓ MALLORQUINA
http://www.unio-mallorquina.com/

ESQUERRA-ILLES BALEARS I PITIÜSES
http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=73

ENTESA PER MALLORCA
http://www.entesapermallorca.org

------------------

FINS A QUAN??
Supose que la tana que rebran bloc-ipv-verds, esquerra, eupv, etc. serà de campionat, amb 0'5 i 1'2%
però com estan políticament morts, controlats per uns comissaris inflexibles enganxats a la poltrona, no dimitiran
el PP continua la seua marxa triomfal i la màfia destruint el territori i el valencià reculant, mentre aquests ineptes no baixen del burro ni fan res per plantar-hi cara
els incompetents manant a l'esquerra valenciana i calfant-se entre ells, mentre els canibals espanyolistes ens van menjant vius a trossets, bonica estampa!
FINS A QUAN??

---------------------------------
Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Cat Zone

on Yahoo! Groups

Join a Group

all about cats.

How-To Zone

on Yahoo! Groups

Discuss home and

garden projects.

.

__,_._,___