dimarts, de gener 22, 2008

[catalonia-europa] Els independentistes vencen a les eleccions de les Illes Fèroe

Els independentistes vencen a les eleccions de les Illes Fèroe
El principal partit sobiranista assoleix el 23% dels vots, però no podrà governar si no hi ha un canvi d'aliances

Darrera actualització: 21 de gener de 2008

El partit independentista República és el guanyador de les eleccions legislatives que s'han celebrat a les Illes Fèroe aquest 19 de gener. República ha aconseguit el 23,3% dels vots i vuit diputats (un més que fa quatre anys) dels 33 que estaven en joc al parlament feroès. El Partit de la Unió, que defensa el manteniment dels vincles entre l'arxipèlag i Dinamarca, ha ocupat el segon lloc, amb el 21% dels vots (gairebé tres punts de davallada respecte als anteriors comicis) i set diputats.
El tercer lloc l'ha ocupat el Partit del Poble (20,1% dels vots, set diputats), que tradicionalment havia defensat un augment de l'autogovern feroès dins de Dinamarca però que l'any 1994 es va declarar independentista. La quarta formació més votada ha estat el Partit Socialdemòcrata (19,4%, sis diputats), que defensa l'status quo actual. Uns altres dos partits més petits també han entrat al parlament feroès: els unionistes del Partit del Centre (que pugen de dos a tres diputats) i els sobiranistes del Partit per a l'Autogovern (que també augmenten la seva representació, d'un a dos diputats).

Tot i haver guanyat els comicis, República no podrà governar si no es produeix un canvi a les aliances actuals dels partits. La passada legislatura, el sobiranista Partit del Poble ha dirigit el país en coalició amb el Partit de la Unió i el Partit Socialdemòcrata, i els dirigents de les tres formacions han expressat la seva voluntat de negociar per mirar de repetir executiu. La suma dels diputats dels tres partits els atorga una àmplia majoria absoluta (20 d'un total de 33). L'alternativa sobiranista suposaria sumar els diputats de República, Partit del Poble i Partit de l'Autogovern (17 escons de 33).

Vegeu també:

+ Kringvarp Foroya: Resultats de les eleccions

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Wellness Spot

Embrace Change

Break the Yo-Yo

weight loss cycle.

Yahoo! Groups

Improvement Zone

Make and keep

New Year's goals.

.

__,_._,___