dissabte, de gener 19, 2008

[catalonia-europa] Declaració d'Edimburg: per un camí sense obstacles cap a la llibertat

DISSABTE, 19/01/2008 - 06:00h
Declaració d'Edimburg: per un camí sense obstacles cap a la llibertat
Les nacions sense estat volen que la UE les reconegui com a membres de ple dret si s'independitzen
Sis partits independentistes europeus amb responsabilitats de govern (ERC, EA, BNG, SNP, Playd Cymru i Spirit) signen avui la Declaració d'Edimburg, que reclamarà a la Unió Europea que debati la possibilitat que si mai els Països Catalans, País Basc, Galícia, Escòcia, Gal·les o Flandes són independents, es converteixin automàticament en nous estats membres, sense que hagin de passar cap període d'adequació, tenint en compte que ara ja en formen part com a ens subestatals.

La declaració s'emmarca en la trobada que anualment celebra l'Aliança Lliure Europea (ALE) i vol generar un nou discurs sobre el paper que han de tenir els petits estats europeus en la construcció de la Unió. L'ALE vol atraure amb aquest nou discurs l'interès dels partits progressistes d'estats petits europeus, com Irlanda, Finlàndia, Dinamarca, els estats Bàltics o Eslovènia, que poden compartir recels envers l'Europa de les grans potències.

Fins ara, l'ALE limitava la seva activitat al Parlament Europeu, en què comparteix grup amb els Verds, sense adoptar cap rol de lideratge en l'elaboració de propostes per construir Europa.

Signaran la declaració els presidents de cada un dels partits: Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), Unai Ziarreta (EA), Anxo Quintana (BNG), Ian Hudgton (SNP), Ieuan Wyn Jones (Plaid Cymru) i Bettina Geysen (Spirit).

Debats sobre els diferents models secessionistes

L'ALE ha programat també dues taules rodones per intercanviar idees sobre diferents aspectes de cada una de les nacions sense estat europees. La primera taula rodona tracta sobre el paper de la política cultural i lingüística en la construcció de la nació, moderada pel secretari general de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, i amb la presència, entre d'altres, del conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. La segona, sobre l'estat en què es troben els processos d'alliberament nacional, en què hi és present Carod-Rovira.



[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com/
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Best of Y! Groups

Check it out

and nominate your

group to be featured.

Self Improvement

on Yahoo! Groups

Connect with people

and get support.

.

__,_._,___