dimecres, de febrer 13, 2008

[catalonia-europa] Un Paleta Romanès --- Immigrants catalanitzats sí, colons espanyolitzadors no --- La Generositat i la dolça Catalunya

Un Paleta Romanès

David Valls

Fa uns dies vaig conèixer un paleta i lampista romanès. Un noi amb estudis universitaris i culte. Ho dic per les converses posteriors que hi he tingut. Jo des del primer dia que li vaig parlar en català, malgrat que ell sempre m'ha parlat en un castellà barrejat de paraules en català. El primer dia que vaig anar a veure com anaven les reformes que ell feia, em va sobtar sentir-lo escoltant els Antònia Font (grup de rock mallorquí i que canten en català). Al principi em pensava que era la ràdio, però al veure que les cançons del grup s'anaven succeint li vaig preguntar si estava escoltant el disc expressament. Em va dir que era un gran fan del grup i que tenia tots els seus discos. També que li agradava en Sisa, encara que les seves lletres li costaven força d'entendre.

Al llarg dels dies, mentre duraven les obres, el paleta mentre feia la feina anava cantant
les cançons dels Antònia Font en perfecte mallorquí, essent nosaltres a Barcelona. A mesura que la confiança ha anat creixent, el paleta romanès em va dir que estava molt content perquè jo sempre li parlava en català. Feia dos anys que vivia a Catalunya i jo era la primera persona que li parlava sempre en català. Ell està emprenyat amb els seus amics catalans, perquè no aconsegueix que li parlin en català. Ja és trist que un estranger ens hagi de dir que parlem en català. Vol aprendre la llengua i li resulta difícil perquè la gent li parla en castellà. L'única via de contacte i d'aprenentatge són les cançons d'Antònia Font i d'en Sisa. Agafarà un vocabulari ben galàctic i sideral, tot s'ha de dir.

És més, aquest romanès anteriorment havia estat 8 anys vivint i treballant per la resta d'Espanya i ha pogut veure l'anticatalanisme en directe i tots els prejudicis que hi ha en contra nostra. Ell no entén l'actitud dels catalans, no entén perquè volem continuar a dins de l'Estat espanyol.

Entre d'altres coses, aquest paleta romanès ha tingut la paciència de comprar llibres d'història i llegir-se la història de Catalunya. Ell entén moltes coses, moltes més que molts de nosaltres. I no entén moltes coses, com ara l'actitud que tenim amb la nostra pròpia llengua.Em diu que no vol tornar a Romania i que està en procés de catalanització . Se sent més català que ningú. Que un immigrant que fa de paleta, per dir-ho així de clar i políticament incorrecta si ho voleu, ens hagi de donar lliçons de llengua i de país, és que aquí alguna cosa no va o potser estem massa emboirats.

Vagi aquí aquest testimoni i habitant de la nostra terra desaprofitat.

---------------
http://www.gencat.net/benestar/societat/convivencia/immigracio/index.htm
Voluntariat per la llengua: http://www.cpnl.org/immigracio/

Immigrants catalanitzats: http://www.nasdebarraca.com
www.altresandalusos.org
http://www.casalargentino.org/
http://www.immi.cat/

http://www.directe.cat/opinio/diego-arcos/que-hi-ha-en-joc-amb-la-immigracio-estrangera-als-paisos-catalans

Text didàctic per a espanyols i immigrants: "Razones para la independencia de Cataluña": http://www.freewebs.com/nacioncatalana/

P.D.: Caldria fer vocabularis elementals per a saludar, bàsic, etc. de valencià-àrab, castellà, anglès, -romanès, etc. és a dir de les llengües més corrents entre immigrants

------------

Els de l´EIR estan fora de lloc. Quan troben un que diu que és fill d´andalusos i que està en contra de la immigració, es queden fora de lloc, perquè pensen que tots els immigrants/fills d´immigrants hem d´estar a favor de la immigració, i no se n´adonen que som precisament nosaltres els qui competim per la feina amb els nous immigrants.
Com que són gent de la cultureta teòrica, però mai no parlen amb immigrants andalusos, doncs no saben com pensen els andalusos o els marroquins amb papers. Estan descentrats, no saben com respondre.
Els passa com quan troben un integrista islàmic que pega a les dones, i no saben si atacar-lo o no, car en els seus aturats cervells no copsen que ésser musulmà és tot el contrari a ésser anarcohippie.
Aquests de l´EIR estan fora de temps, són com masovers del segle XV amb un reproductor de DVD. Són més de poble que les margarides i tenen unes idees totalment esquemàtiques, a base de prejudicis d'un futur que ja s'extingí, pel cap baix, fa 20 anys. Han heretat els tòpics de la guerra del Vietnam (punt àlgid de la contestació jovenil esquerrana) i ja no han tornat en si.
Per què els catalans som tan esclaus? Per la senzilla raó de que anem a la extinció final. Catalunya existirà, però serà un país dominat pels immigrants i els seus fills, i els catalans autòctons restaran a la reserva índia. Com als USA.
Els jueus, malgrat voltar tant món, encara van tenir 6 milions de morts. Calcula tu l'esforç que haurien de fer aquests i d'altres catalanets que s'autoqualifiquen temeràriament d'independentistes per superar la inutilitat i estupidesa congènites i poder sobreviure. Per tant, d'excusa, no en tenim, si "ens extingeixen". Serà perquè és la justa paga a la nostra droperia i hedonisme mesell i indigne.

--------

La meravellosa solidaritat catalana. Visca la Generositat Catalana!!
Després de voltar per fòrums i aguantar els insults anticatalans d´uns quants progrepihos megaguais i "megasolidaris" amb tot el món excepte amb els catalans, ja he tingut una brillant idea per tal de trobar feina a Catalunya.
Com que tinc un accent andalús molt marcat i la pell fosqueta, aniré a Catalunya tot parlant andalús tancat, res de parlar en català. Quan un català em parli, li amollaré "en ahpanió, ke ehtamoh en ehpania!", al temps que li ensenyo la punta d'una navalla. Portaré mocador vermell al cap, amb la bandera americana, i una samarreta que digui "Latin Kings rules".
A continuació em ficaré amb una catalana i donaré una potada al coll a un noiet català que vagi perillosament armat amb globus d´aigua.
Per si algú tenia dubtes de qui sóc, esnifaré pegament durant el judici, mentre els "internacionalistes" megacomunistes insulten els familiars de les víctimes al crit de "feixistes!", "racistes!", "nazis!", per haver-me denunciat. Per acabar, ensenyaré el cul al jutge, com a símbol de la meva rebel.lia contra el poder capitalista.
A la eixida dels jutjats, els "revolucionaris" llençaran ampolles i pedres als Mossos per, finalment, anar a la Plaça de Sant Jaume a manifestar-se davant l´ajuntament per demanar al senyor Clos que em doni feina i un pis subvencionat.
No hi ha res com la solidaritat catalana! Jo, com a mostra del meu agraïment, els escopiré en la cara.

---------------------------------
Ask a question on any topic and get answers from real people. Go to Yahoo! Answers.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
.

__,_._,___