dimarts, de febrer 12, 2008

[catalonia-europa] De desafavorits --- D'analfabets i economistes


JO TAMBÉ VULL
ESCOLES A 5 € AL MES

Ha tingut lloc un judici a Barcelona per aclarir el què va passar amb uns pares i uns nens que sembla van agredir, a més d´amenaçar-los de mort, a una Cap d´Estudis, una Conserge i una Directora de l´Escola Públca Eduard Marquina de Barcelona.

Res de nou, llevat que fins ara, les centenars d´agressions a mestres, metges i persones particulars per part de ciutadans rabiüts eren considerades simples "faltas", no delictes.

El fet, de rebot, ha servit per divulgar les ajudes de l´administració a persones desafavorides, i que, en aquest cas concret, no volien pagar ni els simbòlics 5 € al mes que valía l´acollida a l'esmentada escola.

Queda clar que les administracions han de ser curoses a l´hora de gastar-se els diners públics. Hi ha lectors desavaforits que m´estaran llegint i pensaran que ells sí que són mereixedors del extraordinari descompte que els hi fan en contra del que pagan els que no són tan desafavorits.

I dic que han ser acurades perque hi han milers de casos que no mereixen ni aquest descompte, per més desavaforides que siguin certes persones que demostren ser uns simples brètols que s´aprofiten dels diners dels altres. S´hauria d´esbrinar el motiu del per què es troben en aquest estat de desafavoriment. Descobririem, SEGUR, que en moltíssimes ocasions ja els hi va bé no fer cap esforç per millorar la seva situació i no haver de demanar ajuda continuament.

Jo us en puc presentar uns quants centenars d´aquests llestos-dropos-desagraïts, quina mala llet i bretolades he hagut de sofrir personalment tot comprovant que NO VOLIEN fer l´esforç que fan els altres per no caure dins el sac dels desafavorits.

Si l´administració no diferencia els desafavorits brètols dels que es comporten cívicament, serà qüestió de plantejar-se el què pot ser més rendible en aquesta vida: Ser BRÈTOL-DROPO o esforçar-se continuament.

Des d´ara demano a la Justicia que qualsevol trinxa que m´agredeixi, també sigui tractat com a delinqüent al marge de si sóc funcionari o no. Hi tinc dret.

I una reflexió final (encara que no sigui políticament correcta) dedicada als incauts-lliris que sempre s´omplen la boca defensant als desafavorits de casa o de la resta del món: SER UN DESAFAVORIT NO VOL DIR SER AUTOMÀTICAMENT UNA BONA PERSONA.
Trobareu el mateix percentatge de mala bava en tots els estaments socials. Repasseu la vostra vida i veureu que heu rebut bufetades de totes dues parts; dels més desafavorits que vosaltres i dels que no ho són. Això sensa pensar de qina forma potser es comportarien molts "sensarecursos" si els hi toqués la rifa o arribéssin a un càrrec públic amb poder.Quedarieu esgarrifats!! En tinc un munt d´exemples viscuts.

FRANK DUBÉ (Febrer de 2007).

-------------------------------------------------

22.1.08
D'analfabets i economistes

L'any 1925 un home va posar un petit negoci al bell mig de la ruta 66
als Estats Units. Hi havia molt trànsit de camions de transport de mercaderies i vehicles i va començar per una benzinera i un petit berenador on servia cafès, esmorzars, dinars i el que fes falta. De mica en mica, atès que havia establert el seu negoci en un lloc estratègic, aquest va anar creixent, va ampliar la benzinera, va obrir un restaurant més gran que va ampliar a Motel, més una àrea de servei per guardar els camions a la nit, així com un tren de rentat i servei de reparació de vehicles. El negoci li anava cada vegada més bé fins al punt que va crear un petit imperi que il·luminava les nits de la zona amb les seves llums i neons. Aquest home era analfabet, i va decidir enviar al seu fill a estudiar a la millor universitat dels Estats Units, s'ho podia pagar i no volia que el noi fos un analfabet com ell. A causa del seu analfabetisme i que tenia molta feina i una colla d'empleats, el nostre home, òbviament, no llegia diaris, ni escoltava la ràdio o veia la
televisió. Ell, treballava i guanyava els diners a cabassos aliè a tot l'entorn esmentat. L'any 1930 va tornar a casa el noi llicenciat amb molt bona nota en Econòmiques. Només arribar va cridar el seu pare: "Pare! Com és que fas aquest dispendi de llum amb tants rètols i neons, que no ho saps que l'any passat va fer un daltabaix la borsa i estem immersos en una enorme crisi econòmica?" El pare es va encongir d'espatlles tot contestant-li: "Noi, el negoci dóna per molt i no sé ni què fer amb els diners que guanyo. Vols dir que hi ha crisi?" "Oh, i tant! -va contestar el fill- que no escoltes la ràdio?, que no veus la Televisió?" "No! -contestà el pare- tinc massa feina." "Ai! sort que he vingut -va reblar el fill- has de tancar immediatament el restaurant i l'hotel, les llums, per suposat. És una despesa molt forta en energia, i el taller mecànic i el garatge també, mantenir-te només amb la benzinera i el berenador i esperar que remunti la situació econòmica." El pare no
ho veia gens clar, si tot rendia i funcionava com una màquina perfectament greixada de guanyar diners no veia perquè havia de reduir el seu negoci, però com que el noi tenia estudis i ell era un pobre analfabet, li va fer cas. Al cap de mig any el negoci era una ruïna i ni tan sols donava la benzinera o el berenador, puix que la gent s'aturava en altres àrees de servei que havien anat proliferant rere seu i que oferien tots els serveis que ell havia tancat. Un dia, quan la cosa anava ja molt magre va dir al seu fill: "Noi, tenies raó, hi una enorme crisi i jo sense assabentar-me'n, sort que tu ets economista i ho vas saber detectar a temps."
Aquesta faula la tenien penjada a recepció de compres als Establiments
Unzu a Pamplona. No la recordo exactament, però més o menys era així.
Fa trenta anys que la vaig llegir, però crec que encara és molt vigent.
[extret de
http://blocfpr.blogspot.com/2008/01/lany-1925-un-home-va-posar-un-petit.html]

---------------------------------
Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
.

__,_._,___