dissabte, de febrer 16, 2008

[catalonia-europa] Els nazis tenen permís de les autoritats espanyoles per apunyalar valencians


Després de la punyalada nazi a València, la història es repeteix als 15 dies a Castelló de La Plana

Davant els fets ocorreguts dissabte passat a Castelló, on un jove va ser agredit per un grup neonazi que li va gravar una esvàstica amb una navalla a la cara, i després de la roda de premsa oferta per Acció Popular Contra la Impunitat dijous passat a València per a denunciar l'apunyalament d'altre jove per part d'un grup feixista similar, amb greu risc per a la seua vida, aquesta plataforma es torna a dirigir a la societat valenciana i al conjunt de l'Estat per a denunciar la situació extrema que es viu al País Valencià davant la violència ultra.
Redacció

A través de l'informe Raxen elaborat per Movimiento Contra la Intolerancia, ONG membre de la plataforma i que compta amb el suport del Ministeri d'Assumptes Socials, la Unió Europea i el Consell d'Europa, vam denunciar els més de 600 casos de violència per motius d'odi al diferent registrats durant 2007 al País Valencià. Una xifra que és una estimació altament fiable dels casos que es tenen constància, i que va ser posada en dubte pel delegat del Govern l'endemà de la roda de premsa, minimitzant els fets i rebaixant les xifres fins a només "10 casos coneguts".

L'alarma que va causar en la societat valenciana conèixer aquestes dades i la impunitat d'aquestes accions, concretament el cas de José Luís, el jove apunyalat a València els agressors del qual es troben en llibertat, va posar en dubte la política dels responsables en matèria de seguretat i prevenció del nostre país, especialment quant a delictes d'odi es refereix.

Així, Acció Popular Contra la Impunitat va lamentar que des de la Delegació de Govern només es tinguen paraules per a negar els fets i minimitzar-los, sense mostrar cap tipus d'empatia ni solidaritat amb les víctimes, i imposant un nou dany sobre aquestes, que és el més absolut menyspreu per la seua situació accentuant la seua indefensió i obviant la responsabilitat dels aparells de l'Estat per frenar l'avanç dels delictes d'odi.

Les xifres donades per la Delegació del Govern no reflecteixen la
realitat, la minimitzen. Només l'oficina de València de l'ONG Comissió
Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) va rebre 9 atacs, diversos
d'aquests amb artefactes explosius, i alguns mentre l'oficina estava
oberta al públic. La seu de ERPV va sofrir també la col·locació d'una bomba a València, així com la del BLOC la vespra del 9 d'octubre i altres al llarg del nostre territori, així com diverses seus de EUPV. En Mislata, el regidor del BLOC, Santiago Rosado, va rebre una brutal pallissa per part d'un grup neonazi, materialitzant-se així les contínues amenaces contra ell. Setmanes més tard, una xica de la mateixa localitat rebia també una agressió similar. El centre cultural Ca Revolta de la ciutat de València ha estat víctima de nombroses pintades i sabotatges, i va ser atacat amb tirs de pistola de perdigons quan el bar del local estava obert. La seu d'Intersindical
Valenciana, també a la capital, va rebre pintades amenaçadores i
destrosses en la seua seu, així com el centre social Terra, de Benimaclet, i ACPV als distints Casals Jaume I té oberts per tot el País Valencià.

Alguns dels més greus van ser l'assalt a una conferència a Sueca on un
grup d'ultres va agredir als assistents, o el llançament d'una bomba de salfumant contra el Casal Jaume I de Catarroja en plena reunió de veïns. I ningú està detingut per cap d' aquests fets.

Per a aquesta plataforma, és necessari apuntar que el coneixement de la totalitat d'agressions produïdes realment és pràcticament impossible, atès que moltes d'aquestes es produïxen contra persones que per diversos motius temen denunciar, ja siga per tractar-se d'immigrants sense papers, indigents o altres individus que posarien en risc molts aspectes de la seua vida si s'exposen a la denúncia pública.

Des de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat han llançat una crida a denunciar tota agressió per motius d'odi, i ofereixen la seua solidaritat i suport a les víctimes perquè se senten protegides pels representants polítics i socials. No obstant això, quan les víctimes perden la por i es decideixen a denunciar, es troben amb la indefensió més absoluta a nivell jurídic i polític. Primer perquè l'acció policial és més aviat escassa contra els grups agressors, i per extensió, com ha passat en el cas de José Luís, els agressors són posats en llibertat encara havent estat apunt de matar la seua víctima, al no apreciar el jutge instructor motius pel seu ingrés preventiu a la presó evitant que continuen amb els seus actes violents o coaccionen a la víctima i als testimonis, la filiació dels quals obra en poder dels presumptes agressors. En segon lloc, si els responsables polítics banalitzen la situació, es reduïx el tema a "baralles juvenils" i s'amaga una preocupant
realitat, els violents continuaran la seua activitat d'assetjament i agressions, i gaudiran d'una impunitat evident.

D'aquesta forma, s'imposa una doble condemna a la víctima, que se sent
desemparada i desprotegida per qui, en teoria, hauria de vetllar pels
seus drets. Des de Acció Popular Contra la Impunitat tenim constància de molts altres casos de violència per raons de discriminació i
intolerància criminal que no han estat denunciats per por. Aquesta por
s'accentua quan la víctima es troba amb actituds com la de la Delegació del Govern i dels jutges, que passen de puntetes per aquests terribles episodis i no arriben a a comprendre que el que està en joc és la llibertat de tots els ciutadans i els valors bàsics de l'Estat de Dret. Per això mateix, Acció Popular contra la Impunitat té la finalitat de donar suport incondicionalment a les víctimes, assessorar-les davant els Tribunals i denunciar la situació a través dels col·lectius que la formen i que representen a un gran nombre de ciutadans, i davant els mitjans de comunicació, que representen la consciència i la denúncia social.

Aquesta actitud ha de canviar per respecte a les víctimes i per fer
efectiu el compromís dels responsables polítics amb els valors de
llibertat i igualtat que encapçalen la Constitució. Si no es posa límit a la difusió de l'odi al diferent, promogut per diferents formacions polítiques totalment legals, ens trobarem davant un perillós camp sembrat perquè aquest odi es traduisca en agressions i atemptats.

Per a aquesta plataforma, és el moment de plantejar un límit democràtic per a les formacions que promouen la discriminació per diferents motius, i estudiar la possible il·legalització de formacions vinculades amb els delictes d'odi o que atempten greument en el seu discurs contra la llibertat de les persones. És el moment de demostrar el compromís de tots amb els valors bàsics de respecte, igualtat, justícia i solidaritat, no només amb les paraules sinó amb fermesa policial i judicial davant les agressions feixistes i racistes. Negar l'existència del problema no servirà perquè aquest desaparega, sinó per a consolidar la seua existència. La llei és igual per a tots per incòmode que, en ocasions, resulte la seua aplicació, però és més greu quan aquells que ostenten el poder -als quals creuen sentir propers- semblen adoptar actituds més semblants a aquells que pretenen imposar alienants contractes de bona ciutadania a les potencials víctimes, precisament, d'aquestes bandes.

------------------------------------------------

Comentari:
L'esquerra independentista ha estat anys movent rencors absurds contra uns altres grups independentistes (Esquerra, Estat Català, UNCat...) acusant-los calumniosament de feixistes i fins i tot atacant-los físicament (al Pi de les 3 Branques, al Fossar...)

Ara ja tenim els feixistes de debò. Espanyols, per suposat.

No hi ha cap feixisme català i menys independentista. Això és una invenció dels infiltrats i provocadors espanyols per tal de dirigir les ires dels antisistema contra un boc expiatori "fàcil" (català, per suposat)

Però ara que haurien de plantar cara al feixisme de debò, resulta que no sols no ataquen sinó que són atacats i apallissats

Surrealista. Només sabien apallissar uns altres independentistes?

Anem aviats!
Quina ineptitud més nefasta i degradant!

---------------------------------


Yahoo! Canada Toolbar : Search from anywhere on the web and bookmark your favourite sites. Download it now!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
.

__,_._,___