diumenge, de març 16, 2008

[catalonia-europa] EL LLAMP: entre l'espanya i la paret ------ Des-inversió i marginació espanyola contra colònies ocupades "por la fuerza de las armas"

EL LLAMP: entre l'espanya i la paret

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/85619

enricborras dissabte, 15 de març de 2008 20:22h
FRANK DUBÉ: PENSAR EN CATALÀ
enricborras dissabte, 15 de març de 2008 20:22h

Frank Dubé presentant l'espectacle Gramàtiques
del plaer amb l'Espe, la seua autora i intèrpret

Acudits, màximes i aforismes

Aquest recull dispers és un petit tast de l'obra d'en Frank Dubé, bon amic on n'hi hagi. Tarda de dissabte indolent que és preludi de vacances per a uns, m'ha plagut de regalar-vos una estona d'humor genuí català, això és: l'humor que es pensa i fa pensar, a voltes disfressat de pregunta o de sentència, però sobretot didàctic, perquè ens instrueix i ens ensenya a enraonar. Un altre dia us en contaré més coses d'en Frank i, per si un cas us interessa de llegir-ne més, us encomano al seu llibre Ostitu... quin país!

Per què els partits internacionals de la selecció de Catalunya quasi sempre se celebren el dia dels Innocents?

D'un poble que és conegut mundialment per la promoció que fan els seus dirigents d'un esport consistent en torturar i matar animals, no es pot esperar gaire col·laboració i tolerància

Per què Catalunya no pot «viatjar», com els grans petroliers, amb bandera de conveniència?

Andorra és com el periscopi i la punta de l´iceberg de Catalunya

Per què les Nacions Unides (ONU) estan formades per estats?

Ni «nacionalitat històrica», ni «comunitat nacional», ni «estatut nacional», ni res de res; les nostres «forces polítiques» han de fer un valent manifest on es declari oficialment que l'actual Catalunya és una simple «colònia»

A Catalunya Ràdio, 10 de juny de 2007, Iñigo Urcullo portaveu del PNB: «ETA no representa a nadie»; Ángel Acebes: «Batasuna y sus 400.000 votantes són ETA» en què quedem?

Els nostres dirigents diuen que prefereixen l'estil de Gandhi a l'hora de reivindicar la nostra independència; però cap d'ells fa vaga de fam. Ben al contrari.

EUA, sense cobertura social, 40 milions de pobres (16 per cent de la població). Espanya, amb totes les cobertures socials (i pagament a la SS d'un 48 per cent del salari real): 8 milions de pobres (20 per cent de la població) quemeloejpliquen!

Fa quasi 300 anys que estem entre l'espanya i la paret.

Posats a fer boicot, els espanyols podrien prescindir de venir a curar-se als hospitals catalans; no prendre les medicines elaborades a Catalunya, etc. etc. Ni acceptar ni un sol euró de solidaritat que vingui de la nostra nació. Fet?

Davant de l'aprovació del Pla Ibarretxe, el nostre president s'afanyà (2004) a dir: «Nosaltres a Catalunya tenim una altra via». Quina? la via... digital? la via... Laietana? la via... morta? la via... anal? Ens ho podria aclarir, senyor president?

El que passa és que l'oligarquia militar i econòmica castellana ja fa més de 25 anys que no pot afusellar oficialment a cap català. Etán de lo nelvios...!

Atenció bascs! llegit als diaris el dia 28 de març de 2007: «Ahir la Guàrdia Civil va detenir a Euskal Herria vuit bascs que no estaven fitxats». Pregunto: què us passa a algun pares del País Basc que, en nàixer els vostres fills, no els porteu a fitxar a la Guàrdia Civil?

------------

Des-inversió i marginació espanyola contra colònies ocupades "por la fuerza de las armas"

Només el 6% de les autovies que fa Foment són a Catalunya

A tot l'Estat hi ha 1.321 quilòmetres d'autovia en construcció, però només 77,8 km estan en territori català

Els governs passen i les inversions en infraestructures s'escapen una altra vegada. L'última legislatura del PSOE ha seguit amb la mateixa tònica del PP i ha reduït fins a mínims insostenibles les inversions en autovies a Catalunya

Quim Torrent
14.03.2008 - 22.53 hs

Els governs passen i les inversions en infraestructures s'escapen una altra vegada. L'última legislatura del PSOE ha seguit amb la mateixa tònica del PP i ha reduït fins a mínims insostenibles les inversions en autovies a Catalunya. Del total de quilòmetres de vies d'alta capacitat que el ministeri de Foment està duent a terme a tot l'Estat, només un 5,9% són en territori català.
Consolidat el sistema d'autovies madrileny a principis de la legislatura, quan van acabar l'execució de tots els projectes redactats en època del PP, el ministeri de Foment socialista s'ha dedicat a consolidar el sistema de vies de gran capacitat a tot l'Estat, del qual ha quedat exclosa Catalunya. De fet, en territori català les obres que s'han executat durant l'actual mandat són ben poques.
De l'anomenada autovia del nord-est, antiga N-II, amb promesa eterna de desdoblament de tots els governs espanyols, només se n'estan executant 11,4 quilòmetres. Si fa no fa el mateix està passant amb la N-340, que formarà part de la A-7 futura, del qual només estan en obres els 39 km de l'entorn metropolità de Tarragona. Completen les actuacions a Catalunya el tram al Segrià de la nova autovia entre Lleida i Osca, una petita part del Quart Cinturó, la variant de Vallirana i els accessos a l'aeroport.
En contraposició, als quatre cantons de la geografia espanyola hi ha autovies noves en construcció. Per exemple, els 183 km en obres de l'Autovia de la Ruta de la Plata, que unirà Gijón i Sevilla passant a l'oest de Madrid. O els 121 km que s'estan fent a l'autovia del Cantàbric, entre Bilbao i Lugo. O l'ampliació de la A-40, que acabarà unint Àvila i Terol vorejant Madrid pel sud.
Les Claus

L'Estat no fa els deures i el govern tira de l'hipoteca

Els estudis, manifestacions i reclamacions que la societat civil catalana ha dut a terme en els últims anys estan lluny d'aconseguir el seu objectiu. Les últimes dades fetes públiques pel mateix ministeri de Foment (es poden consultar a http://www.fomento.es) demostren que l'execució d'autovies que ara mateix està duent a terme l'Estat segueix sota mínims a Catalunya.
Fer una ullada al document no té pèrdua. Mentre a Catalunya fa anys que es reclama el desdoblament de la N-II i la N-340, que tenen mitjanes d'intensitat diàries superiors a la majoria d'autovies espanyoles, Foment es dedica a obrir noves vies on ni tan sols és clar si la demanda de mobilitat fa necessària una via de dos carrils.
I mentrestant a Catalunya qui ha de fer els deures del ministeri de Foment és el govern, al preu d'endeutar-se.En aquests moments, el departament d'Obres Públiques té en obres, o recentment acabats, 223 quilòmetres d'autovia, amb una inversió total de 1.297 milions d'euros. És clar que per poder assumir la inversió, i a l'espera d'un sistema de finançament millor que potser no arribarà, l'única opció que té el govern és la hipoteca.

[extret de http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/24828/nomes/autovies/fa/foment/son/catalunya.html]

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup són reenviats automàticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
.

__,_._,___