diumenge, de setembre 30, 2007

[catalonia-europa] Per uns Països Catalans... tàcticament monàrquics --- ERC fa una crida a respectar "els símbols institucionals"

Per uns Països Catalans... tàcticament monàrquics

Els independentistes intel·ligents existeixen. Sí, sí: ho crec. Ho crec, malgrat els independentistes de CiU que votaven "sí" a l'Estatut, malgrat els independentistes d'ERC que regalen la presidència a Montilla, i malgrat els independentistes més o menys freakies que passen l'estona cremant fotografies dels reis d'Espanya.

Posaré un exemple: Alex Salmond. Fa poc, llegia una entrevista amb el líder escocès que era una pura delícia, si es compara amb el nivell que tenen els independentistes catalans. Alex Salmond té categoria, i es nota. Per això, Escòcia passarà de no tenir ni tan sols Parlament ni Govern autònom el 1998 a fer un referèndum d'autodeterminació el 2010. En 12 anys! Res a veure amb Catalunya, que ha passat d'un Estatut de pa sucat amb oli el 1980 a un altre estatut de pa sucat amb oli el 2006.

A l'entrevista, a Alex Salmond li demanaven si era veritat que, en cas d'independència, Escòcia es mantindria sota la sobirania de la Reina d'Anglaterra, com ja passa amb altres 15 països de la Commonwealth. Salmond responia això: "Si guanyéssim el referèndum, Sa Majestat la Reina continuaria sent el cap d'Estat d'Escòcia".

Alex Salmond compleix una de les condicions bàsiques que distingeixen els polítics intel·ligents dels agitadors, els oportunistes i els demagogs: sap separar el que és fonamental del que és accessori. Salmond sap que el més important és la sobirania política i econòmica, i no li importa gens cedir en la xocolata del lloro simbòlica: la monarquia de la reina Isabel, el príncep Charles, la seva amant Camila i la difunta Lady Di.

En canvi, l'independentisme català, mancat de visió i d'estratègia, confon de manera tossuda i absurda el que és essencial amb el que és accessori. La seva força mobilitzadora se'n va en protestes sobre temes col·laterals i purament simbòlics com la monarquia.

La pregunta és: si és veritat que Espanya ens roba 19.000 milions d'euros a l'any, com afirma Alfons López Tena, què fem cremant fotos dels Reis? És que Juan Carlos I decideix la política fiscal i les inversions espanyoles? Per què no cremem fotos de Zapatero, o de Solbes?

O, fent un pas més enllà: per què, si aquest és el problema essencial, no s'organitza una vaga fiscal? Per què no un nou tancament de caixes? Per què no una campanya divulgativa sobre el dèficit fiscal entre botiguers i petits empresaris? Li diré el per què als lectors. Perquè l'independentisme català no ha passat l'etapa de la 'rabieta' infantil i és més fàcil cremar una foto que no pas fer accions políticament intel·ligents i atractives per al conjunt de la societat catalana (i no només per als joves i els freakies) .

Cal agafar l'exemple d'Alex Salmond i d'Escòcia. Però no pel folklore i les banderes, sinó pel rigor i per la serietat. Jo començaré a creure que l'independentisme d'aquest país és seriós quan un dels seus líders declari públicament la seva adhesió a la monarquia espanyola. Amb dos 'cataplines'!

Francesc Puigpelat

----------------

ERC fa una crida a respectar "els símbols institucionals"

Els diputats d'Esquerra Republicana han votat a favor d'un resolució al Parlament que fa "una crida a respectar els símbols institucionals" després dels diferents episodis de les cremes de fotos dels Reis. La proposta ha estat votada per tots els parlamentaris republicans -inclòs el portaveu de les JERC, Pere Aragonès-, però no en canvi pel líder del corrent crític Esquerra Independentista, Uriel Bertran, que s'ha absentat de l'hemicicle en aquell moment. La proposta -presentada per CiU i votada també per PSC i ICV- destaca que "com a país que ha patit el menyspreu i la persecució dels seus símbols nacionals, el Parlament fa una crida a respectar els símbols institucionals. La resolució també expressa "la necessitat que la resposta a aquests fets de menyspreu per part de les instàncies judicials, mediàtiques i polítiques en cap cas pot ser desproporcionada". El PP ha votat en contra perquè ha considerat que no condemnava explícitament els darrers esdeveniments mentre que
Ciutadans s'ha abstingut.

http://www.e-noticies.com/actualitat/erc-fa-una-crida-a-respectar-els-s%edmbols-institucionals-29031.html

-------------------

http://wave.prohosting.com/~fortesa/index.htm

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
All new Yahoo! Mail -
---------------------------------
Get a sneak peak at messages with a handy reading pane.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Yoga Groups

Find Enlightenment

& exchange insights

with other members

Green Y! Groups

Environment Groups

Find them here

connect with others.

.

__,_._,___