diumenge, de setembre 30, 2007

[catalonia-europa] Campanya per demanar el català oficial a Unió Europea i d'altres temes lingüístics


Campanya per demanar el català oficial a Unió Europea

Campanya iniciada per a demanar al Ministeri d'Afers espanyol que incloga el català, el basc i el gallec al tractat europeu que es discutirà les properes setmanes i per a la seua inclusió també a la llista d'idiomes oficials de la UE. Omple les dades i envia-ho, només és un minut:

http://www.eurotribune.eu/popups/campanya.asp?idioma_activo=1

Envia-ho a tothom que pugues i publica-ho a fòrums, diaris online, etc

-------------------------------

Però quan escric novel·les, m'agrado més en català. Però el castellà no és la llengua de la vivència, és una altra cosa. Com podria escriure un diàleg íntim en castellà? De jove, vaig tenir una xicota de Cartagena, i és clar, em parlava en castellà. Totes aquelles coses íntimes, tot allò dels xicots, en castellà. La vaig deixar. No l'acabava d'entendre. Quan em deia aquelles coses em semblaven pintoresques. Em sonaven a sarsuela. [resposta de Baltasar Porcel en una entrevista a la revista d'Òmnium Cultural, tardor del 2007]


--------------------------
Parlar espanyol és de pobres
Salvador Sostres

A Barcelona fa molt hortera parlar espanyol, jo només el parlo amb la minyona i amb alguns empleats. És de pobres i d'horteres, d'analfabets i de gent de poc nivell parlar un idioma que fa aquest soroll tan espantós per pronunciar la jota. Aquests que no parlen en català sovint tampoc no saben anglès, ni francès, ni qui és monsieur Paccaud. Però no només a Catalunya l'espanyol és un símptoma de classe baixa. L'amic Riera em facilita aquestes dades de l'ONU del 2002. Renda per càpita de Noruega, 36.600 dòlars; Dinamarca, 30.940; Islàndia, 29.750. Tots tres països riquíssims, amb economies internacionalitzades i llengües més petites que la nostra però que les parlen sense complex. Contra aquesta absurda creença que el català ens tanca portes, aquestes dades prou eloqüents de si serveix o no serveix una llengua minoritària. En canvi en el meravellós món hispànic la pobresa és l'única dada. La mitjana dels 13 principals països americans que tenen l'espanyol com a llengua,
comptat des de l'Argentina, Xile i Mèxic fins a Nicaragua, Hondures i l'Equador, és de 6.209 atrotinats dòlars de renda per càpita. Catalunya parlant català i malgrat l'espoli fiscal infligit per una Espanya que no té ni la decència de publicar les xifres del robatori, té una renda de 26.420 dòlars. Hem de triar model: Noruega o afegir-nos a la caravana de la misèria. Només cal veure com les zones més riques de l'Estat tenen una altra llengua pròpia: i és evident que l'Estat el mantenim, pagant molt i molt, els que no parlem en tercermundista. És veritat que en espanyol s'han escrit pàgines d'una bellesa emocionant, però el destí dels països que el parlen ha estat històricament d'una fatalitat irrevocable. Parlar espanyol sí que tanca portes, i destins: mira. L'independentisme a Catalunya està absolutament justificat encara que només sigui per fugir de la caspa i de la pols, de la tristesa de ser espanyol.
---------------
http://www.e-dazibao.com/criterio/archivos/001799.html
Ni una palabra de castellano Jonathan Kaye, lingüista neoyorquino y un auténtico desconocido para la mayoría de los catalanes, vive en Gerona desde hace cinco años. Está prejubilado y se dedica a investigar y dirigir tesis y cursos univeristarios por toda Europa.
Nada más llegar a Cataluña lo tuvo claro:
"Creo que no se puede obligar a un inmigrante a aprender dos lenguas, así que yo opté por el catalán y no hablo ni una palabra de castellano ".
Kaye se queja de que no puede ir al cine o leer los prospectos de los medicamentos. Pero nada dice de la educación, en exclusiva en catalán, o todo lo relacionado con la Generalidad, que sólo informa en catalán -exceptuando lo relacionado con temas impositivos-.
Pese a que la inmersión nacionalista da sus frutos con gente del tipo Kaye, éste acierta cuando considera que:
"Me parece que, en el subconsciente de los catalanes, la catalanidad no tiene sentido si no es por oposición a la españolidad; hay una relación de dependencia "
Todo un ejemplo de buen catalán a seguir.

la entrevista en EL País a la que se accede a través del link? Copio y pego
"Mi activismo político me llevó a ser considerado un mal americano, desde la óptica de Richard Nixon, y en 1972 me retiraron la nacionalidad. Por suerte, nunca me he considerado americano. Soy neoyorquino, una cosa bien distinta. Como puede verse en muchas películas de Woody Allen, todos los que viven al otro lado del río Hudson son extranjeros".
Que le retiraron la nacionalidad ¿? ¿Conoce alguien algún caso en que a alguien le retiren la nacionalidad por discrepar? Están los exiliados que es una cosa, pero que te retiren la nacionalidad es otra.
Sobre su experiencia en la selva amazónica dice:
"Allí descubrí que no hay culturas superiores ni inferiores. Me trataron como a un igual. Me dijeron: "Si vives con nosotros formas parte de nosotros". Fue mi vacuna contra el racismo de las sociedades occidentales".
Claro, que lapiden a una mujer por adúltera en Nigeria o que ahorquen a un homosexual en Irán es igual que una democracia como la británica.
Pero después se contradice hablando de China
"Pero China fue la otra cara del acogedor poblado del Amazonas. "No podías olvidar ni por un segundo que eras extranjero". Kaye quedó sorprendido por el asfixiante control social, el racismo latente y la imposibilidad de integrarse."
Coño, ésto suena a la Cataluña de ERC.
Este tío es el típico cretino progre. Como es lingüísta me recuerda a Chomsky, muy bueno en su profesión pero un fraude intelectual para el resto.
::3:: Publicado por: satiam a las Septiembre 6, 2006 11:25 AM
Si pretendía huir del racismo de las sociedades
occidentales pues ha escogido un buen sitio para
vivir. ¡Vaya cretino!
De todas formas, si quiere exotismo que se vaya
a Asturias a aprender bable y le gustará.
Satiam:
No creo que sea buena idea compararlo con Chomsky.
Además dice haber descubierto que no hay culturas
superiores ni inferiores. Pues ha escogido bien
de nuevo. Se pone a vivir en un sitio donde la
cultura catalana no solo ha de ser la superior
sino la única.
--------------------

"Gran sonoridad" del castellà

De Gijón Juan trajo un hijo
joven, fajirrojo y bajo,
que rajó un traje muy majo
cogiendo a fajos el mijo.

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Summer Shape-up

on Yahoo! Groups

Trade weight loss

and swimsuit tips.

Yahoo! Groups

Real Food Group

Share recipes

and favorite meals.

.

__,_._,___