divendres, de setembre 14, 2007

[catalonia-europa] Montilla, president d'Espanya !



http://paper.avui.cat/article/ultima/98813/montilla.html

Montilla i el 2014
Carod ha capgirat la política catalana amb la proposta d'un referèndum per la independència el 2014, una proposta que, de retruc, pot fer arribar el president Montilla a la Moncloa.
Francesc Orteu

Montilla serà president del govern espanyol i és mèrit seu que, com en el cas de la Generalitat, ningú no hi compti
CRISTINA CALDERER

Un diari és un joc de taula que, dia a dia, despleguem a l'hora del cafè per saber com s'han mogut les nostres fitxes preferides. Futbolistes, polítics i nacions juguen partides simultànies, i amb el gest sobirà de passar pàgina el lector salta de Bilbao a Gaza, de Sants a Frankfurt. Cadascú té dret, per un euro al dia, de patir i enfadar-se tant com vulgui amb l'actualitat. O, també, de seguir el moviment del món amb displicència. Millor així, perquè el joc de la realitat impresa resulta gratificant quan no se n'espera gran cosa. Llavors, inesperadament, sorgeixen motius per la tendresa o l'agraïment.

Agraït em sento a aquesta magnífica peça de la partida catalana que és el vice-president Josep-Lluís Carod-Rovira. Carod semblava penosament enrocat en un marge del taulell i aquest estiu ha sabut veure on era i ha descobert que hi havia molt taulell per inventar. Així que l'ha eixamplat fins al 2014. No és poca cosa. Gràcies. I ara que el terreny s'ha engrandit, les peces semblen més petites i corren d'una banda a l'altra intentant endevinar quin és ara el mig del camp. Dos, però, estan clavats: Montilla i Zapatero. L'un, perquè, exhaust, no pot més. Només li falta al president espanyol que plegui Imaz. L'altre que no corre és el president José Montilla, perquè no vol.

Segons veig avui la partida, tinc el goig de fer un pronòstic: que un altre cop Carod farà president Montilla, aquesta segona vegada a Espanya. El futur de Montilla és la Moncloa i l'actual president de la Generalitat ja hi serà el 2014, l'any del referèndum. És una intuïció i l'argumento amb algunes preguntes.

Qui serà el relleu de Zapatero? Esgotada la màgia del seu tarannà, Zapatero potser aconseguirà una legislatura més, però no dues. Qui permetria assegurar els vots de dos territoris necessaris en tota victòria socialista? Qui és andalús i català? Qui quedarà sense feina quan Esquerra no pugui ajornar més l'entesa amb CiU?

Amb la proposta del referèndum Carod ha ofert al president l'oportunitat per lluir-se davant de l'electorat espanyol, fent allò que sap fer tan bé: callar. No serà fàcil el viatge fins a la Moncloa, però Montilla ja ha fet el tram més difícil, el de Cornellà a Barcelona.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Food Lovers

Real Food Group

on Yahoo! Groups

find out more.

Summer Shape-up

on Yahoo! Groups

Trade weight loss

and swimsuit tips.

.

__,_._,___