divendres, de setembre 28, 2007

[catalonia-europa] 7 d'octubre, a Panissars: Celebrem també les victòries contra els enemics

7 d'octubre, a Panissars: Celebrem també les victòries contra els enemics

22è Aplec al Coll de Panissars

LA MÉS GRAN VICTÒRIA CATALANA DE TOTS ELS SEGLES
Panissars 1 d'octubre de 1285

El proper 7 d'octubre de 2007 a les 11:30h celebrarem a Panissars (Alt Empordà) el 722è aniversari de la més gran victòria catalana de tots els segles.
Fa 21 anys (des del 700 aniversari) que l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana organitza la commemoració d'aquesta victòria que ens permeté conservar la independència 424 anys més, fins el 1714.
Aquesta gran victòria succeí 72 anys després de la desfeta de Muret (1213). Pere el Gran venjava així el seu avi Pere el Catòlic, mort a Muret.
La gran victòria de Panissars fou obra exclusiva dels catalans, tots ens havien abandonat fins i tot els aragonesos. Aquesta victòria fou l'epíleg de la croada contra Catalunya després de les victòries navals de les Illes Formigues i de Roses.
Els catalans, tots sols, havíem vençut el poder de França i del Papa de Roma coaligats.
L'IPECC ha commemorat aquesta gran victòria catalana durant 22 anys seguits enmig de la indiferència generalitzada de polítics, d'associacions catalanes i del poble en general, que coneix la més gran derrota catalana del 1714 però no coneix la gran victòria de Panissars del 1285.
L'IPECC fa moltes d'aquestes celebracions en solitari i per això agraeix molt el suport de l'Ajuntament de la Jonquera.
Us invitem el diumenge 7 d'octubre a venir a Panissars (La Jonquera) o bé, envieu-nos les vostres adhesions.
També, a la tarda festejarem la gran victòria naval catalana de la badia de Roses (3/4 setembre 1285). Farem una ofrena floral a la placa commemorativa a la Ciutadella de Roses.

Cordialment,
Enric Garriga Trullols
President IPECC

NOTA: Per anar a Panissars (no cal arribar a dalt del Coll) s'ha de sortir de l'autopista a La Jonquera i prendre la carretera nacional. Un cop passat el poble de la Jonquera, i més enllà de l'antiga duana hi ha un camí a l'esquerra senyalitzat abans d'arribar a l'antiga frontera del Pertús. És una pista de terra que alguns cotxes hi pugen fins on hi ha la placa commemorativa.

IPECC - Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana
Hotel Entitats. Providència, 42
08024 BARCELONA
Tel/Fax 93.213.76.48
www.ipecc.cat

----------------------------------------------------------

NOTES HISTÓRIQUES:
FRAGMENT DEL PARLAMENT D'ENRIC GARRIGA TRULLOLS A LA JONQUERA EL 26/09/2000

(...) El nét del rei Pere el Catòlic, Pere el Gran, revenja el seu avi que fou mort a Muret, el 1213, a mans dels francesos i obté aquesta gran victòria, que enguany commemorarem el diumenge vinent (...)

I això succeí 72 anys més tard de la desfeta de Muret (1213). La dominació francesa d'Occitània ja estava inexorablement cantada, obligada i ineludible. La croada contra els càtars havia estat només un pretext. Allò que interessava a França era el formidable botí que representava Occitània.

En el temps de Pere el Gran, ja no hi havia el motiu religiós per declarar-nos una segona croada ja que els catalans i tots els súbdits de la Confederació eren catòlics. Un altre cop l'incentiu del botí impel·leix França a invadir Catalunya i el Papa convoca una croada a favor dels reis de França i alhora per protegir els interessos francesos a Sicília, Calàbria i Nàpols etc., amenaçats per Pere el Gran. Hi ha, doncs, alguns que poden ser conqueridors, els altres només vençuts.

La victòria de Panissars fou obra exclusiva dels catalans. Els aragonesos no hi participaren malgrat la seva obligació de fer-ho. El rei de Castella també havia traït l'Aliança i s'havia posat al mateix nivell del rei de Mallorca. Tots els aliats es fan enrera, l'emperador d'Alemanya, el rei d'Anglaterra i l'emperador de Constantinoble. Però Catalunya venç tots els enemics i després tothom reconeix la seva força invencible per mar i per terra. Aquesta victòria obre a Catalunya totes les possibilitats per bastir un imperi català al Mediterrani (...)

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...



---------------------------------


Yahoo! Canada Toolbar : Search from anywhere on the web and bookmark your favourite sites. Download it now!

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! Groups

Cat Zone

Connect w/ others

who love cats.

Yahoo! Groups

Health & Fitness

Find and share

weight loss tips.

.

__,_._,___