dissabte, de juliol 25, 2009

[catalonia-europa] Finançament, la mentida orquestrada -- La matança del porc -- La bona obra del dia

 



Benvolgut/da, et fem arribar les novetats a victoralexandre.cat :

• Article a e-notícies: Finançament, la mentida orquestrada
http://blogs.e-noticies.com/victor-alexandre/financament_la_mentida_orquestrada.html
És esborronador, per no dir una altra cosa, el desvergonyiment amb què el tripartit -salvant totes les distàncies històriques- fa seu el principi d'orquestració de Joseph Goebbels... [Més...]

• Article a El Singular Digital: L'Avui, òrgan del tripartit
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/l_lsquo_avui_rgan_del_tripartit_40026.php
El diari Avui ha iniciat un camí altament perillós, un camí que el pot dur a la mort en molt poc temps. [Més...]
 
-------------------------
 

Òmnium Cultural vol fer les següents consideracions sobre l'acord de finançament:
El procés ha estat prou llarg perquè la ciutadania ja estigués fatigada sobre les expectatives del resultat i sobre la data de decisió. Novament, Catalunya ha assumit el desgast d'empènyer el finançament autonòmic general davant de la incomprensió espanyola habitual.

La tenacitat del Govern català mereix el nostre reconeixement, però creiem que estava massa pressionat pel retard ja produït i per la mala situació de les finances de la Generalitat.

Independentment del contingut de l'acord, lamentem, un cop més, que no s'hagi mantingut una estratègia unitària del catalanisme en la negociació amb Espanya.
Considerem que el resultat suposa un avenç important respecte al sistema que estava vigent fins avui, però creiem que queda un conjunt d'ambigüitats que no permeten saber si realment es compliran els articles de l'Estatut que fan referència al finançament.
Queden en l'ambigüitat: el grau de participació final sobre la totalitat de recursos consolidables, l'ordinalitat efectiva després d'aplicar el sistema en el seu conjunt, el finançament dels serveis específics de la Generalitat, la capacitat fiscal en un context de crisi econòmica com el que estem vivint, la reducció efectiva de l'espoli fiscal de Catalunya que sempre s'expressa equivocadament com a solidaritat, les necessitats específiques de la immigració en l'índex de població, etc. D'altra banda, l'asimetria i la bilateralitat continuen essent un eufemisme.

De tota manera, Òmnium Cultural es proposa seguir atentament el desenvolupament concret d'aquest acord durant els propers anys i espera que, més endavant, es pugui establir una fórmula de concert econòmic que permeti regir-se pels principis de suficiència, equitat i estabilitat.
 
Barcelona, 22 de juliol de 2009

-------------------------
El que no s'explica sobre el finançament

    El "nou" finançament es fonamenta en dos fons, el de Garantia dels Serveis Públics Fonamentals i el de Suficiència. Al fons de Garantia de Serveis Públics Fonamentals (al de "solidaritat", per entendre'ns) s'hi destina el 80% dels recursos: 75% aportat per les comunitats autònomes i 5% per l'Estat.
    Els recursos per serveis públics fonamentals es reparteixen en base a la població corregida per les següents variables, dispersió, envelliment, insularitat, superfície, població en edat escolar, densitat. Cap d'elles són les variables que preveia l'Estatut (que semblen haver desaparegut del mapa), les que Catalunya proposava són: immigració, cost de la vida i població en risc d'exclusió. La ministra ha tingut el valor d'afirmar que el cost sanitari d'un immigrant era inferior al d'un nadiu perquè és més jove (òbviament es veu que la ministra no ha fet mai cua en un ambulatori de la Seguretat Social).
    Per justificar que Catalunya passarà a estar lleugerament per sobre de la mitjana es pren com a referència la situació actual calculada per l'Estat sense homogeneïtzació competencial (o sigui, no es pondera que Catalunya té moltes més competències), que dóna que Catalunya està ara només 1 punt per sota, Els càlculs que sempre ha fet servir la Generalitat donen un índex de 94. Per tant es comparen índexs diferents per fer-nos creure que ara estarem per sobre la mitjana estatal, això és simplement deshonest.
    El principi d'ordinalitat no es complirà: aquest principi exigeix que desprès d'haver participat en la "solidaritat" Catalunya no passi del tercer lloc en el rànquing de les comunitats autònomes a l'onze (repetim, a l'onze), si no que es quedi en el tercer, segurament aquest era el principi més important que contenia l'Estatut i queda totalment obviat en l'acord, el conseller Castells ja ha declarat que "no li importa l'ordinalitat", no és que a ell no li importi, és a l'Estatut que és una llei, i més important que això, és l'únic concepte que garantia un volum d'ingressos molt més alt per ell mateix.
    Només s'han fet públics els recursos addicionals de l'Estat del 2012 que seran al voltant d'11.000 milions, però han afirmat que és una previsió que dependrà de "l'evolució dels ingressos tributaris". També han dit que la majoria de recursos addicionals es posaran el quart any, no ha dit les xifres del primer i segon any.
    Madrid no ha detallat la quantitat de diners addicionals que rebrà cap comunitat autònoma, i ha avisat que no abonaria cap estimació.
    Però d'estimacions n'hi ha hagut. És significatiu que, si sumem les estimacions fetes fins ara, la quantitat de diners del 2012 ja puja a 12.000 milions: el País Valencià parla de 1.900 milions; Catalunya, de 3.800; Madrid de 1.700, les Illes, de 300; Extremadura, de 200; Castella-la Manxa, de 500; Canàries, de 400; Andalusia, de 3.100; Cantàbria, de 100 i la Rioja, de 70.
    Doncs ja superem en 1.000 milions als 11.000 anunciats per Salgado, que s'haurien de repartir entre cinc comunitats autònomes més. Difícilment, doncs, quadraran les estimacions de la Generalitat. Oblidem-nos dels 3500 milions, són una cortina de fum, la ministra, que és qui podria donar xifres, es nega a fer-ho, de fet,  ha avisat que les liquidacions del 2008 i del 2009 seran negatives per a les comunitats autònomes, perquè la recaptació ha estat inferior als avançaments que es van donar, per tant, Catalunya haurà de tornar diners a l'Estat el 2011 i el 2012 els anys on es preveu que el model nou doni més ingressos.
    La paraula esforç fiscal no apareix en tot el document.

    Feliu Guillaumes

[extret de http://www.naciodigital.cat/opinionacional/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=622]

------------------
 
LA MATANÇA DEL PORC

Però no havíem quedat que el dèficit fiscal era de 19.500 M€ ?
I un partit suposadament independentista accepta 3.800 per d'aquí a 3 anys? Que algú m'ho expliqui si us plau, que jo, sense ser "independentista", ni "d'esquerres", ni "republicà", NO ENTENC RES.
        
No senyors, no soc independentista perquè molts dels que s'omplen la boca amb la paraula "independència" em fan por, perquè en el fons el que volen es canviar la meva dependència d'Espanya per la seva. Últimament he tingut dues topades amb "destacats independentistes", d'aquets que son portadors de pancartes, i he agafat por de tenir que dependre de gent així de sectària i soberba.
            
Tampoc soc d'esquerres, perquè per a mi això de ser d'esquerres es que t'apuntis a tal sindicat per poder tenir la sort de que et toqui una vivenda social, o que algun col·lega et busqui feina, no gaire feina això si, a algun ajuntament o a algun lloc on desprès puguis, per les tardes, trepar al local social del partit. Ser d'esquerres per a mi es ser crític amb els del Ajuntament si no son dels teus, però servil si ho son. Ser d'esquerres,  per a mi es clar, es criticar per criticar sempre als que manen, sempre que no siguin del teu mateix color, es clar, perquè aleshores son uns excel·lents gestors, malgrat no facin res. Vaig aprendre que era això de ser d'esquerres amb Animal Farm d'en Orwell, però desprès la vida m'ha ensenyat que el llibre no era cap conte, era real com la vida mateixa.
                  
I tampoc soc republicà, mira per on, perquè els cops que hem intentat això de la república, hem anat malament. Cada cop que ho hem intentat ens ha durat menys això de la república. Del any d'en Pau Claris, fins el dia d'en Companys. Si en proclaméssim una altra, duraria segons, o potser no se la creuria ningú.
                    
Però tornant al principi, es que fa falta ser independentista, d'esquerres o republicà per comprendre que si tenim un dèficit fiscal de 19.500 M€ a l'any no es poden acceptar 3.800 M€ ?
Dons no, el que fa falta es no ser burro, el que fa falta es no estar a sou d'Espanya, el que fa falta es no haver-se gastat centenars de milions en una nova seu, esperant que la lletra la pagui el Tio Pepe per la cara.
           
Perquè aquest es el problema que estem "defensats" per uns partits espanyols, o si potser ells no ho saben o no s'ho creuen, per uns partits que han entrat en la dinàmica espanyola. La dinàmica de la corrupció, la dinàmica del Audi, la dinàmica de dinar cada dia al Drolna o al Via Venneto, la dinàmica de guanyar a la política molts mes diners del que tots ells guanyarien al sector privat, la dinàmica de tenir el partit ple de gent sense ofici, de gent sense carrera professional, o si mes no, de tenir unes estructures de partit que permeten que precisament aquets, els sense ofici ni carrera, es col·loquin a les parts mes altes dels organigrames dels partits, i de retruc, en les cadires de la representació popular.
               
I només així, amb gent d'aquesta, com els porcs d'Animal Farm, es com pot succeir que s'acceptin 3.800 quan ens manquen 19.500 M€.
            
I tot això només te una solució, fer net de tot. Fer net d'aquets politics que porten 30 anys perdent el temps, i fer net amb Espanya, recuperar els nostres Drets i Llibertats, i si el rei vol ser rei, corona l'hi darem, i si els europeus no ens ajuden, que es guardin el seu Euro, i fem com Andorra, i de coprínceps el bisbe de la Seu i el president dels USA, i Estat Lliure Associat com Puerto Rico, i s'ha acabat el bròquil.
                 
A això els americans ho anomenen DEVOLUCIÓ, però això seria com la matança del porc. Ens quedarem sense porcs, però amb totes les botifarres per a nosaltres sols.
               
Tu ja m'entens. O no?
 
Miquel Manubens
http://benplantat.blogspot.com/
 
-----------------------------------
 
si voleu fer una bona acció,  anau a la pagina de gadeso i signau el manifest per a què es segueixi investigant el patrimoni del nostre ex-Molt Honorable i ex-President, Jaume Matas.
  
 
 http://www.gadeso.org
 
 

Si encara voleu fer una obra més bona,  passau-ho a tots els vostres amics i amigues.
 
Salut i transparència!
--
Jaume Boada Salom
http://www.numismaticabalear.com
Club del Col·leccionisme de Mallorca: http://www.clubmallorca.org

__________________________________________________________
Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!

http://www.flickr.com/gift/

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___