diumenge, de juliol 26, 2009

[catalonia-europa] ELS NOSTRES "THINK TANKS" -- XIRINACS: RECUPERAR LA TRIBU --- ELS INDIS MOTILONS

 



  "A totes les nacions que han perdut llur identitat llur situació és tristíssima: desindustrialització, emigració, baix nivell cultural, ínfima actitud cívica; són pobles sense vida pròpia, sense vibració col·lectiva, que han d'esperar els impulsos interessats d'un centre llunyà" (La sobirania nacional, de Josep Pinyol i Balasch, Demà Llibres).
 
"Think Tanks" soberanistes:
http://www.cercleestudissobiranistes.cat/continguts/reflexiona
 
----------------------

* Després d'uns dies de silenci, Germanies tornarà a principis d'agost.
Si hi ha alguna cosa urgent, podeu contactar amb la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs:
info@fundacioranda.org  o mireya@xirinacs.cat  933220338.
 
Adjuntem el document RECUPERAR LA TRIBU  (amb unes notes sobre el Globàlium, el model filosòfic de Lluís M. Xirinacs).
 
Consulteu el blog  xirinacs.cat 
 
Més avall us donem informació recent sobre:  l'ASSEMBLEA DE SUPORT A LA NÚRIA PÓRTULAS  i sobre la PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR.
 
Si voleu informació sobre el GRUP ACTE DE SOBIRANIA consulteu  http://www.actedesobirania.cat:

Gràcies per tot!
 
Núria Roig i Esteve - Coordinadora de

 
 
 
 
 

Girona: Nota premsa un cop finalitzat el judici a Núria Pòrtulas
Enviat el 2009-07-13 15:33:41 per Liberinfo - Redaccio

NOTA DE PREMSA CAMPANYA SUPORT A NÚRIA PÓRTULAS.

Havent-se conclòs el judici en seu de l'Audiència Nacional, des de l'assemblea de suport a Núria Pórtulas volem fer avinent els següents aspectes:

- En la qualificació final la fiscalia ha reiterat la sol·licitud de pena de presó de 5 anys per a Núria Pórtulas, tot i que després de la pràctica de les proves estem més convençuts que mai que la sentència resultant d'aquest procés serà absolutòria.

- Un dels debats mantinguts durant el judici ha estat en torn a la famosa llibreta blava de Núria Pórtulas on, segons la fiscalia, hi havia informació sobre institucions públiques. En aquest sentit ha quedat provat que aquesta llibreta va ser intervinguda sense garanties i de forma totalment arbitrària per part dels Mossos d'Esquadra, i que en la llibreta no hi havia informacions de rellevància per les finalitats esmentades per la fiscalia.

- L'advocat de la defensa, Benet Salellas, ha insistit en el fet que cap dels presumptes membres del grup terrorista italià ha estat condemnat per a pertinença en banda armada i que l'única persona processada, Juan Sorroche, ha estat absolta pels tribunals italiants. Extrem que desmunta l'existència de cap grup terrorista. La Fiscalia no ha pogut rebatre en cap cas els arguments adduïts per la defensa.

- Per tant la pràctica de la prova s'ha basat només en els adhesius i pòsters que hi havia en el centre social on va ser detinguda Núria Pórtulas, sense que s'hagi aclarit quins eren els elaborats per ella.

Per tot això creiem oportú manifestar que un cop més s'ha demostrat que aquest és un procés polític per la ideologia de Núria Pórtulas, i per tant, estem més convençuts que mai, que la sentència haurà de ser absolutòria.

Ara ens pertoca, doncs, exigir la responsabilitat oportuna als Mossos d'Esquadra i els seus responsables polítics per haver imaginat una causa per terrorisme on només hi havia solidaritat.

Entorn a la violència policial exercida per la Policia Nacional a Madrid.

Finalment, volem condemnar l'actuació policial que ha carregat amb molta violència contra el centenar de persones que estaven concentrades a Madrid per exigir la llibertat de Núria Pórtulas, i que ha suposat, a la pràctica, la detenció de sis persones i diversos ferits i contusionats.

Seguirem informant de la situació dels detinguts i dels ferits.
Telèfon de premsa: 625.328.805
 

Consulteu www.elsud.org/nuria 
 
L'estat de cop per David Fernandez (14/07/2009) - article a www.vilaweb.cat
__________________________________________________________
 
La PDD no defensarà l'Estatut ni cap referèndum que no sigui sobre el dret d'autodeterminació

Preparen un acte amb altres entitats i personalitats per decidir com aconseguir la sobirania nacional
 14.07.2009 ! 05.00h

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha resolt que no sortirà al carrer per defensar l'Estatut ni per defensar cap referèndum que no sigui sobre el dret d'autodeterminació. Així ho han decidit en l'assemblea d'aquest cap de setmana per tancar el conflicte intern que s'arrossega des de fa més d'un any. Així, la PDD vol encetar una nova etapa i ja prepara algunes mobilitzacions com la penjada de crespons negres i senyeres en cas que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) retalli l'Estatut i un acte al paranimf de la Universitat de Barcelona amb diverses entitats i personalitats per definir quina ha de ser la via per aconseguir la sobirania nacional.

La PDD planteja que es pengin senyeres o estelades amb un crespó negre als balcons des del dia que el TC retalli l'Estatut fins a l'Onze de Setembre no per defensar l'Estatut sinó per protestar perquè un tribunal espanyol decideixi sobre l'Estatut de Catalunya ja que, al seu entendre, això demostra 'la falta de sobirania del poble de Catalunya i del nostre Parlament'. També es va acordar fer una sèrie d'actes per commemorar l'Onze de Setembre, com ara una manifestació unitària de totes les entitats i plataformes del país.

El dia 5 de setembre se celebrarà una nova assemblea per escollir una junta de consens que tiri endavant les noves estratègies.

Notícia de directe.cat
 
 -----------------------
  MOTILONS.

  Vet ací alguns fragments de la història real d'un jove expert en llengües, desencantat de l'església convencional, qui se'n va tot sol a les selves de Veneçuela i viu durant anys amb les tribus motilones, que acaben convertint-se al cristianisme de manera natural a través de diàlegs amb ell, tot respectant les formes culturals bàsiques, l'idioma, etc. si bé millorant la infrastructura econòmica, sanitària, cultural, de solidaritat, etc.:
 
  "Vinclí el cap. El sol cremava el meu coll.-Ah, Jesús, aquesta gent t'han de menester. Mostra-t'hi. Trau-me d'enmig i parla'ls en llur propi idioma a fi que puguin veure't tal com ets. Oh, Jesús, fes-te un Motiló".
  "...No entenguí tot el que em contaren. Les llegendes motilones són tan complexes com qualsevol teologia. Però sí entenguí una cosa nova: llur pregon sentit de pèrdua...Heus ací els motilons a la recerca de Déu...L'home enfilat a l'arbre en davallà i se'ns uní. Ens recordà la llegeda a tomb del profeta que vindria portant soques de bananer, i que Déu sortiria d'una d'aquelles soques. Jo no podia copsar gaire la idea que s'hi amagava.
  -Per què cercar Déu tot eixint de la soca d'un bananer?-els demaní.
  Quedaren perplexes. Per a ells tenia sentit, però no sabien explicar-ho...Una secció transversal de la soca rodolà als nostres peus. Un dels motilons l'aixecà i li donà un cop de matxet, i la tallà, accidentalment per la meitat…Algunes fulles, que encara romanien adins sense desplegar-se i sortir es desfullaren…semblaven les pàgines d'un llibre.
  De sobte un mot esclatà dins el meu cap: Llibre! Llibre!
  Obrí la meva motxilla i en traguí la meva Bíblia. La vaig obrir. Cartejant-ne les pàgines, les mostrí als homes. Assenyalí les fulles de la soca i tot seguit la Bíblia.
  -És açò! –els fiu- heus ací la cosa! Aquesta és la soca bananera de Déu.
  Un dels indis em furtà la Bíblia de la mà. Començà a arrencar-ne fulls i a ficar-se'ls adins la boca. Cregué que si engolia els fulls es ficaria Déu adins. Com no succeí res, començaren a demanar-me. Com explicar-los l'Evangeli? Com fer-los entendre que Déu, en Jesús, s'havia fet com un d'ells?
  De sobte recordí una de llurs llegendes a tomb d'un home qui s'esdevingué formiga. Assegut en una drecera després de la cacera, guaità unes formigues que tractaven de bastir llur formiguer. Volgué ajudar-les a bastir una bona llar, com la dels motilons. Però a causa del seu enorme tamany i del fet de ser un desconegut, les formigues s'espantaren i se'n fugiren.
  I llavors, miraculosament, s'esdevingué formiga. Hi visqué i les formigues hi confiaren. Un dia els contà que en realitat no era una formiga, sinó un motiló, i que en certa ocasió volgué ajudar-les, però elles s'esglaiaren.
  ...I se'n rigueren car ja no se semblava en res a aquell ésser enorme i terrorífic que els havia mogut la terra. Però just en aquell moment s'esdevingué novament motiló i començà a amuntegar la terra. Ara el reconegueren...sabien que no els faria cap mal. Aquesta és la raó per la qual...les formigues tenien formiguers...com les llars dels motilons.
  Quan tal història em vingué al cap, en copsí per primera vegada la lliçó. Si algú és fort i poderós ha de tornar-se petit i feble per a poder caminar i treballar amb uns altres éssers febles. Era un paral·lelisme perfecte d'allò que Déu havia fet en Jesús.
  ...sabia que Déu disposà que ara era el moment per parlar-ne. Prenguí el mot que vol dir "tornar-se formiga" i el vaig fer servir per explicar l'encarnació (en motiló).
  -Déu s'ha encarnat ("fet formiga") en un home –els amollí.
  Quedaren bocabadats. Es féu un silenci tens i sobrecollidor. La idea que Déu s'hagués fet home els deixà atordits.
  -Per on caminà? –demanà el metge bruixot mormolant.
  Cada motiló té el seu propi camí particular, és la seva personal senyal d'identitat.
  -Jesucrist....pot mostrar-nos el viarany de Déu.
  -Mostra'ns Jesucrist.
  ...Els diguí que fou assassinat i soterrat. Una ona de tristesa els cobrí. Un home començà a plorar. Era la primera vegada que veia plorar un motiló. La idea quue Déu s'havia mort i ells eren perduts els féu plorar i sanglotar...
  -Com puc caminar per la senda de Jesús? Cap motiló no ho ha fet mai...
  -...Per a esbrinar-ho has de "lligar les cordes de la teva hamaca" a Jesús i quedar suspès en Déu.
  -...Vull lligar les cordes de la meva hamaca a Jesucrist. Com puc fer-ho? No el puc pas veure, ni tocar-lo.
  -Tu has parlat als esperits, oi?.
  -Ah, ja, ja ho entenc.
  En sent demà aparegué amb un ample somriure a la seva cara:
  -Brutxco, he lligat les cordes de la meva hamaca a Jesús...
  ...no em demanà mai sobre el color dels cabells de Jesús o si tenia els ulls blaus. Per a ell hi havia una sola resposta: era bru i d'ulls negres. Duia un tapall per calçotets i caçava amb arcs i fletxes.
  Jesús era Motiló".
  (Bruce Olson, "Per aquesta creu et mataré")
 
  Una web interessant relacionada amb aquest tema:  http://www.tinet.org/~fqi/

__________________________________________________________
Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!

http://www.flickr.com/gift/

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Get it all here

Breaking news to

entertainment news

Y! Groups blog

The place to go

to stay informed

on Groups news!

Yahoo! Groups

Mom Power

Kids, family & home

Join the discussion

.

__,_._,___